Aky druh travnika do zahrady so psom ?

Profilova fotka
Pekny den, prosim aky druh travnika( tr. zmesi) by ste mi odporucili na zahradu, kde bude aj volne pusteny pes ? Konkretne nemecky ovciak. Tak zbezne co som pozerala tie osiva, tak su na extremne zatazovane plochy, tak som uvazovala nad takym, pripadne co sa dava na ihriska, ale za kazdu skusenost budem rada. Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
dlažbu a kríčky do 60 cm ostrihať
Odpovedať
Profilova fotka
@johanka6588 to mas asi jedno, problem totiz nie je v tom, ze tam beha, ale ze tam cura...
Odpovedať
Športovú zmes. @majkoj Pes je v tomto lepší než fena, ktorá vypaluje kruhy.
Odpovedať
Profilova fotka
Klady dava aj fena aj pes a zle sa to z travy vybera
Odpovedať
je uplne jedno aky das, aj tak si tam vybeha dialnice... Ale najvacsiu sancu ma asi ihriskova zmes
Odpovedať
@johanka6588 ihriskova zmes. Nas mal 50 kg a vydrzala. Nic nevybehal.
Odpovedať
my sme dávali ihriskovú, záťažovú. Ale popri plote si psík naších aj tak vybehal cestu :)
Odpovedať
Profilova fotka
@draik zaujimave, mne chovatel povedal presny opak :)
Odpovedať
@majkoj @draik fenka vycurava travnik, pes ocurava kriky, stromceky, kvety
Odpovedať
Ako pisu predo mnou, je to uplne jedno, ak bude pes zle nauceny, tak popri plote si vybeha chodnik, ako vacsina psov, na ktorych majitelia seru a nechaju ich nepricetne stekat popri plote na vsetko, co prejde okolo.. Takze ak zvladnete vychovu, tak nic take robit nebude. Horsie je to s curanim, tomu nezabranis a stopy v travniku to zanecha..Ale zase, nie je to nic hrozne, pokial mas dost velky pozemok.
Odpovedať
alebo sádrového havka... :-) :-) :-)
Odpovedať
@majkoj Fena si hocikde čupne a vypáli kruh. Pes hľadá nejakú "oporu" v podobe stromčeka a pod.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@draik no mn bolo povedane, ze pes obcura vsetko a fena cura na jednom mieste.
Odpovedať
@majkoj Možno čurá na jednom mieste, ale výkaly sú všade. Pes nie je ako mačka, že by chodil iba na jedno miesto.
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 ale travnik dodrbe prave ten moc.
Odpovedať
@majkoj To je pravda, ale tie granáty treba upratovať. Naši mali psa a nestíhali (nechcelo sa im ? :-| ) zbierať exkrementy, bolo to všade po trávniku.
Odpovedať
@majkoj Povedané je nesprávne.
Odpovedať
Profilova fotka
máme fenky 2. malé plemeno. a nevypaľujú trávnik, skôr tam kde čúrajú je tráva zelenšia, bujnejšia, krajšia, chcela by som takú všade ale neviem ich naučiť aby rovnomerne všade čúrali :-D vyberanie hov...n z trávy je zážitok, hlavne keď je vyššia... možno vypaľujú trávnik len väčšie plemená, neviem...
Odpovedať
Profilova fotka
@draik nuz povedane bolo spravne, kedze mi to vravel clovek co ma uz druhu fenu, otazne je len ci to nebolo prilis zovseobecnene.
Odpovedať
My máme športový, viac menej už je to mix, na jar prehrabavame, pohnojime, dosejeme ak treba. V pohode to zvláda pes. Čistenie je v poriadku a všetko ( pouzivame https://www.ibo.sk/produkt-zberac-exk... ) Stromy skôr ohryzie ako " vycika", tak neviem. Susedova fenka skutočne vypaluje kruhy v trávniku... Mne trávnik likviduje viac domáci kutil ako pes :) základ je psa venčiť nech sa unaví... Potom nerobí zle na dvore. U psa a fenky je inak rozdiel v tom že pes znsckuje, cvrkne sem, cvrkne tam... Fenka sa vycika komplet ( tak mi to bolo vysvetlené:) )
Odpovedať
@mishkabb súhlasím s tvojím názorom, známy majú tiež psíka a nemajú problém, chodia s ním behávať, čiže sa vyjaší vonku, keď behajú a potom na dvore je "krotký" :-)
Odpovedať
U nás to psíčkari riešia tak, že chodia venčiť psa mimo svoj pozemok a vačšinou pes oští a vykadí sa na cudzie neoplotené pozemky, prípadne na pozemky, ktoré si zatiaľ nikto nekúpil. Sračky samozrejme po sebe neupracú.
Odpovedať
@raphael42 veď to je príroda :) sa to za dva týždne rozpadne... Iné je keby susedovi pred bránu ale na prázdnych pozemkoch... My teda chodíme do lesa, lebo môj sa musí vylietat, ale zase nerobím z toho žiadnu vedu. Mne napr nejde do hlavy ako niekto na dedine môže venčiť psa na ulici... Doslova nám tu chodia po ceste hlavnej dedinskej a potreby robia ako píšem pred brány ... ale zas tu si upracu. A tu je debata o tom aký trávnik aby sa nezničil :) ja odporúčam zabaviť psa a nebude...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?