Aku vodáreň alebo vodný automat pre vodu z potoka?

Chcem čerpať vodu z potoka. K potoku je to cca 40m a hĺbka max. 5m. Aby som mal čo najmenšie straty, uvažujem o tom, že namiesto hadice použijem, PPR 32. Prosím, keď mate niekto skúsenosť, poraďte ktorá vodáreň alebo automat toto zvládne bez problémov :-| Inštalácia ponorky je vylúčená!!!
Odpovedať
40m sa da len tlacit, nie tahat. Ak by si chcel pouzit vodarnicku, tak musis kusok od potoka urobit sachtu, do ktorej schovas vodarnicku. Preco ponorka nemoze byt? Ukradnu ju? PS Skoda, ze si zalozil temu ako Otazka, takto sa da len jedenkrat prispiet..
Odpovedať
Sa mi zdá, že len takto svojvoľne čerpať vodu Z potoka je zakázané,ale niesom si isty aby ťa dobroprajny sused nenahlasil, A ty za to zbytočne vyhodil eurace.
Odpovedať
Potrebujes v prvom rade povolenie od vlastnika potoka. Ak budes mat to stastie, ze ho dostanes, tak az potom zohanaj rady cim tu vodu z potoka odcerpas. Hmmm, trochu ironie v mojom prispevku, lebo viem, ze to povolenie asi nevybavis...
Odpovedať
Zalezi na tom na co tu vodu chces pouzivat. A aky ma byt tlak na konci hadice. Na zavlahu sa odporuca cca 3-3,5bar. To co sa udava pri samonasavackach je dopravna vyska, nie dlzka Tych 40m vytlaci hociake cerpadlo. Chodime to montovat tak ze odporucam jednoznacne wilo alebo ebara. Na wilo dostanes v pohode aj nahradne dieli. a su fakt dobre.A na susedov kasli cerpaj vodu pokial sa da tento stat nas uz dost okrada asi si musime pomoct sami.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?