Aku nožnice na živý plot...

Dobrý deň prajem. Mám vyhliadnuté aku nožnice Metabo hlavne kvôli tomu, že už mám aku 18V vrtačku, priklepový skrutkovač a led baterku s dvomi 4Ah akumulátormi. Budú 18V aku nožnice na živý plot stačiť iba na strihanie brečtanu?? Tam sú zhruba 1cm hrubé konáre ale dakedy sú hustejšie, tak neviem ako sa nožnice budú chovať. Používate aku nožnice na niečo také? Elektrické veľmi nechcem, hlavne ťahať kábel po dvore. Poradíte?? Keď tak vďaka. Prikladám odkaz na nožnice. https://www.alza.sk/hobby/metabo-nozn...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jurajcjurajgmailcom:

Dobrý deň prajem. Mám vyhliadnuté aku nožnice Met…
@jurajcjurajgmailcom Na YTB si pozri videá. Podľa popisu majú strih do 25mm. Objednáš z eshopu, máš 14 dní na vyskúšanie a prípadne vrátenie.
Odpovedať
Ďakujem, našiel som dačo. Musím ale upresniť aj nadpis a tam mi práve vyššie spomínané nožnice Metabo z Alzy nebudú stačiť kvôli výške "plota" cca 2,2 m +. Našiel som takto aj nožnice na vysoký plot Stihl HLA 56, kde ma láka hmotnosť 3,8 kg. Lenže neviem, či je to váha "stroj + nadstavec s nožnicami" alebo iba stroj, pretože toľko váži aj stroj (pohonná jednotka) Metabo, na ktoré mám zase 2kusy aku 18V - 4,0Ah. Ale keďže sonm našiel aj Stihl, nikde zase nepíšu aký najhrubší konár vedia odstrihnúť...tak špekulujem. 🙂
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jurajcjurajgmailcom:

Ďakujem, našiel som dačo. Musím ale upresniť aj n…
@jurajcjurajgmailcom Neviem prečo by nemali stačiť na plot o výške 2,2m. Brat má PPAHS 40-Li A1 a strihá s tým plot cez 2 metre úplne bez problémov. Tam je lišta nejakych 60cm. Ale to je 40V systém, to má inú silu... Pri tých 18-20V strojoch je to asi tak, že ak má napísané, že ustrihne 25mm, tak to znamená, že má väčšie rozostupy na zuboch. Pri 20mm budú zuby hustejšie a teda aj jejich "strižná" rýchlosť väčšia. Keďže výkon ktorý sa dá dosiahnuť z jedného napájacieho akumulátora (18-20V) má svoje limity, nemožno skĺbiť aby bola veľká rýchlosť a zároveň aj možnosť strihať väčšie prierezy. Pri napájaní z dvoch batérií, alebo akumulátorom s 36-40V ten strih môže byť podstatne rýchlejší a aj si poradí s väčšími prierezmi...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od frantisekca:

@jurajcjurajgmailcom Neviem prečo by nemali stač…
@frantisekca Nechce sa mi veľmi dvíhať nad seba päť kilové zariadenie a manipulovať s ním, som nižšej postavy ale 70cm lišta by bola akurát. Na Alze je chybná váha zariadenia, nie 2500g ale podľa stránky Metabo je to 4400g bez aku. Neostáva mi nič iné, iba objednať a vyskúšať, poprípade vymeniť ako si to navrhol...
Odpovedať
Mal si pravdu!! Budú stačiť aj kratšie ako tie Metabo, ďakujem!
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?