Akú elektrickú kosačku kúpiť?

Profilova fotka
Poraďte z vašich skúseností elektrickú kosačku, plocha trávnika 110m2, úplne rovinatý terén. http://www.akciovenaradie.sk/steps/es... https://www.alza.sk/black-decker-emax... https://www.alza.sk/bosch-rotak-37-er... alebo niečo iné? Orientačná cena do 200€, benzínovú a akumulátorovú som vylúčil.
Odpovedať
Ja som kupovala minuly rok tuto. Spokojnost.. Najlepsie je ale obehat obchody a kosacky si pochytat. Niektore boli neskutocne rozvrzane..
Odpovedať
@topvideo Načo sa už pýtaš,veď si sa už rozhodol ;-) Ja elektrickú určite NIE nakoľko by mi zavadzal kábel...Benzínová ok..Sused má a nadáva ako strhaný...Dôvod???? V lete viac stojí a čaká kedy ochladne a môže pokračovať v kosení.. ;-) No a ten kábel, viac je zaizolovaný ako izolovaný..
Odpovedať
Profilova fotka
@technik007 nerozhodol...myslím si, že 110 m 2 netreba čakať na ochladenie..
Odpovedať
@topvideo Mne je to jedno, len vidím môjho suseda ako kosí tých cca 150m2 a ako čaká na vychladnutie tak si ide dať cigo..A to má el.kosačku ktorú kúpil vlani..Výkon 1200W. ;-)
Odpovedať
@topvideo No, ak necháš trávu trošku väčšiu tak sa neboj ako sa el."kosačka"zapotí :-|
Odpovedať
Profilova fotka
@technik007 tak tie, čo ja pozerám, majú 1600W výkon...ale beriem aj tvoj názor, doteraz som kosil iba vretenovou, síce menšiu plochu a zvládal som to.
Odpovedať
Profilova fotka
@bovary aký veľký máš trávnik? V lete nestíhaš, musíš čakať až kosačka vychladne?
Odpovedať
@topvideo Tak ten by Ti mal zvládnuť trávnik na jedno kosenie..Ja ale káble neznášam pri kosačke,hoci som elektrikár.. :-) No, ale to je druhá vec...Prajem šťastnú ruku pri výbere, nech Ti slúži dlho a bez problémov. ;-)
Odpovedať
my máme elektrickú - je pravda, že ten kábel lezie na nervy - ale ked vidím ako sa suseda narobí s benzínkou a to už ma druhú. My ju máme 5 rokov - kosí sa každý btýždeň a ozaj veľká členitá plocha - akurát čo sme menili nože- máme nemeckú alko - je ľahučká výkon neviem aký má - ale vôbec nečakáme kým vychladne - toto čo tu píšete počujem prvý krát - ľahké ovládanie, dobrý výkon a to ju teda nešetríme.
Odpovedať
@topvideo na 110m2 máš jedno akú kúpiš. To je malá plocha. Keď tak vyber s kvalitným tvrdenym plastovým šasi. Bude ĺahká a nezacnie hrdzaviet.
Odpovedať
@topvideo v predchadzajucom dome som mala kosacku z Lidla asi za 50€ a keby nemala iba na jednej strane "rucku", ktoru treba drzat, tak ju ani nemenim (podotykam, ze sme mali naozaj krasny travnik), takze jedine kriterium teraz bolo, aby sa "dobre drzala", kosim vzdy 2 x do tyzdna v sezone, takze problem s velkou travou nemam, tak ani nevidim dovod na nejaky specialny vykon, ved naozaj ide len o kusok travnika..., teraz som si kupila http://www.gardena.com/sk/lawn-care/l..., kosila som novy travnik len raz a co sa tyka samotneho procesu kosenia, som velmi spokojna, myslim, ze vyhodit 200€ na tak maly pozemok je skoda, ale je to len moj nazor
Odpovedať
@topvideo tiez mame cca do tych 150m2. A na nic necakam, nic sa neprehrieva. Dokonca nekosim pravidelne. Takze trava u nas byva aj dost prerastena. A ziadny problem....
Odpovedať
Článok sa načítava...
@tvorivachalupka Za prvé AL-KO je výroba At a nie De...Ja mám benzínku ver alebo nie už viac ako 20rokov a nemám s ňou problém.A keď bude tak ju pošlem už do dôchodku, má už odrobené, zas len kúpim benzínovú. Na elektrickej je niečo také "zabudované" proti preťaženiu motora čo sa volá tepelný bezpečnostný spínač...Skús kosiť pri teplote ako boli vlani, dáš ju len von a už nemusíš ju ani zapnúť, pretože je prehriata..A odkáž susede nech sa naučí pracovať s mot.kosačkou.. :-D :-D Ja som to isté pri guláši navrhol môjmu susedovi nech si kúpi poriadnu kosačku.. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@topvideo Tak chytro utekaj do LIDLA! Majú tam ešte zopár ks elektrickej kosačky - bezkáblovej t.j. na akumulátor, s kapacitou cca 300 m2 na 1 nabitie. Cena 199,-€, značka Florabest (zelená lídlacká) https://www.google.sk/search?q=akumul... Nebudeš sa naťahovať so šnúrou... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@leonardom včera som ju videl, akosi ma nepresvedčila
Odpovedať
Profilova fotka
@technik007 červené ALKO s motorom Briggs & Stratton? Je to nezmar. Moja už kosila aj bez oleja... len klepanie ojnice ma upozornilo, že niečo nieje v poriadku. Občas nabrúsim nôž, dolejem olej a 14 rokov mi už slúži na záhrade. A to som ju kupoval ako použitú na pár sezón... :-D :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@jamk1 viem, ale to je benzínová... :-|
Odpovedať
@leonardom Ale aku tiež vylúčil... ;-)
Odpovedať
@technik007 aha tak pardon - zmiatli ma tie nemecké nápisy. A neviem, ja teda v takých vedrách nekosím, vždy si to nechám na koniec dňa, takže fakt nemôžem potvrdiť, či sa prehrieva alebo nie.
Odpovedať
Profilova fotka
preco si vylucil benzinovu?
Odpovedať
@topvideo preco sa tak stranis benzinovej kosacky? podla mna ovela lepsie volba najma kvoli kablom, ktore ja teda naozaj nemozem pri koseni zniest. Co sa tyka tej kosacky z lidla, sused si ju kupil ze s nou parkrat pokosil zahradu, ale ze ved co za tie peniaze cakal, tak teraz zhana novu. Neviem sice v com bol problem, ale nejaky nadseny z nej nebol.
Odpovedať
@jamk1 Poznám dôverne to klepanie..Keď som ju ja zdedil od šéfa tak som chcel vymeniť olej..Keď som horko-ťažko povolil spodnú skrutku na olej a čakal som kým vytečie olej..Išla len taká nezistená čierna hustá konzistencia..Tak najlacnejší olej, spustenie motora a potom znova vypustenie-preplach..Potom som už nalial kvalitný olej a dodržujem výmenu...Raz ročne..myslím si že som ju zachránil v poslednej chvíli..Teraz mi ide ako hodiny,štart super, kosenie super..Nie je pojazd, ale to mi nevadí... ;-)
Odpovedať
@tvorivachalupka Nevadí, nič sa nestalo,aj kôň ma 4 nohy a predsa sa potkne :-) :-D :-D
Odpovedať
@clean Možno preto chce elektrickú, kvôli hluku,aby mohol kosiť aj v nedeľu. ;-)
Odpovedať
@topvideo ja som si vybral zn. sabo ma hlinikove sasi travnik mam 110m pokosim travnik na dva kose. nic sa neprehrieva ked som prisiel po 3 mes domov pokosila aj 30cm travu(to bolo na 7 kosov) ale kabel je fakt otrava no a vretenova nestiha ? akurat ju chcem kupit vyberam ktoru
Odpovedať
Profilova fotka
@clean jednoduchsia prevádzka, zapojíš kábel, ideš @jano2007 sabo zn. som ešte nepočul, pozriem, vretenovú mám al-ko
Odpovedať
Profilova fotka
@topvideo pri benzinovej mas prevadzku jednoduchsiu, ani kabel zapajat nemusis :-D proste len nechapem, ze mas chut sa drbat s tym kablom, ked nemusis
Odpovedať
Profilova fotka
@clean olej, sviečka, benzín...?
Odpovedať
@topvideo ???? Olej raz ročne/keď kosiš často/ sviečka?? Raz za 5rokov...no a benzín??? Za elektriku neplatíš??? A ťaháš kábel... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
ak mas naozaj len 110m2 tak akumulatorova je to prave orechove, ale asi nie cenou. Osobne mam elektricku, wolfgarden BP 40E . Je fajn neriesit olej a benzin, ale pokial nemas pravidelny pozemok, je kabel ostara. Akumulatorove sice pisu ze na baterku spravia zaracnych 500m2 , ale v realite tak 150m2 co by u teba akurat stacilo.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?