Ako zničiť burinu na pozemku?

Profilova fotka
Chystam sa za cca 10 dni robit na pozemku vykopove prace.Je potrebne dat zaklady vytycit geodetovi.Nakolko sa na nom nachadza dost vysoka burina/cca 3 roky ju nikto nekosil/,potrebujem ju najprv pokosit.Preto by som sa rad spytal,ci je dobre taketo zbytky po koseni,ktore zostanu este trcat zo zeme niecim pre istotu postriekat,alebo to nema vyznam?Chcem zabranit tomu,aby hneho po koseni zacala zelina opat extremne rast.Ak ano,vedeli by ste mi poradit aj nieco konkretne,bezne dostupne v obchode?
Odpovedať
Profilova fotka
Ak postrek, tak cca 2 týždne pred kosením, účinkuje cez list. V každých záhradkárskych potrebách Ti poradia.
Odpovedať
Profilova fotka
O tom som pocul,len ja uz 2 tyzdne casu nemam :-( Bude to mat teda vyznam aj po tom skoseni?A nejaky konkretny vyrobok nevies?
Odpovedať
Profilova fotka
roundup - ten zabije vsetko.. najlepsie pocas velkeho slnka na komplet burinu potriekat - nie na pokosenu v ziadnom pripade! len na zelenu burinu odsleduj si aby neprsalo aspon 2dni... dnesok zajtrajsok mas uplne idealny, v tomto teple burina zdochne do 3 dni komplet, uz ju len pohrabez a korienky jej zhniju.. po mesiaci mozes uz aj jest jahody odtial kde si striekal... len pozor - ak nastriekas kriky co nechces alebo strom porazi ich :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Po skosení asi nie, my sme používali Fondo. Na Tvojom mieste skosím, trávu zlikvidujem a keď začne rásť, potom postriekam. Ona úplne zoschne (burina). Ešte myslím používajú na likvidovanie burinu Randap (neviem ako sa to správne volá a píše :-S )
Odpovedať
Profilova fotka
Diky,diky.O tomto killer burinovi som uz tiez niekde pocul. :-p Len ta burina je dost vysoka,takze mam obavu,ze bez kosenia sa to postriekanim iba zvrchu nedostane tam kam ma.Momentalne uz cas tlaci a nemam cas na alchymiuNemalo by teda ozaj vyznam pokosit,nechat trcat par cm tej buriny a dorazit ju finalne tym roundop-om?
Odpovedať
Vsetky tie pripravky na burinu ucinkuju tak, ze ich postriekas na listy a rastlina si to vtiahne postupne do korenov. Tym vyhynie.Cim vyssia burina, tym dlhsie to trva...Ale na to treba cas. Ak ho nemas, su to zbytocne vyhodene peniaze. Najrychlejsie by to bolo vykosit nejakym vyzinacom,ak nemate , byvaju v pozicovniach.To, ze tam zostanu nejake zbytky korenov a pod., nech ta netrapi. ked sa bude stavat,aj tak sa to vsetko uslape. Nejaky total herbicid neodporucam,lebo si zbytocne znicis podu a ta silna chemia ti v zemi zostane...
Odpovedať
Profilova fotka
Mozno teda vykosim a preventivne spricnem/pre istotu/.Co som cital,tak ten roundup by mal byt neskodny a ako pisal andyfoto,po mesiaci mozem odtial jahody jest :-) Sice tomu neverim,ale tento rok sa aj tak nechystam nic sadit.
Odpovedať
@zirafak Pokial tam este len ides stavat, je zbytocne striekat. Pokos to a stavaj. Striekaj az ked bude dom stat a budete robit vonkajsie upravy. A striekat pokosenu burinu su vyhodene peniaze a cas, burina musi mat minimalne 20-30 cm aby mala dostatocnu plochu, ktorou absorbuje postrek. My sme pred stavanim tiez mali dzunglu na pozemku, trojmetrove buriny neboli vynimkou, vykosili sme to nakoniec obycajnou kosou, lebo ani vyzinac si s tym neporadil. Na stavbu to bohate stacilo.
Odpovedať
Profilova fotka
zirafak, pozri ak nebudes robit na tom pozemku do mesiaca zahradne upravy, tak nema zmysel akekolvek striekanie ;-) pokoste to, to ze tam zostanu nejake zbytky nicomu nevadi, ak ti ide o to aby ti to tam rychlo znovu nezarastlo, tak jedine sa modlit aby neprsalo ;-) ale aj keby postriekas tak do mesiaca tam mas znovu naletove buriny z okolia, proste jedina moznost je kosit ;-)
Odpovedať
@zirafak ak cches to znici tuplne tak postriekat fondo kaput ale v trochu silenjsej koncentracii nie kao pisu v avode alebo lepsie povedane tu flasticku vyliat do 5l vody a postriekat a do tyzdna je fuc teda uschne ale zostanu ti tam po burine tie kmene na ktorych vyrasta takze potom jedine to podpalit ale nedopurucujem a ine pokosit....najlepsie bubnovou kosackou co maju na traktoroch ak mas moznost a ked nie tak krovinorez a frcis.
Odpovedať
@zirafak ak ti to ponahla, tak asi naozaj len pokosit, nasledne pohrabat a potom striekat napr. roundupom ten zvysok. pri tomto slnecnom pocasi ti to vykape jedna radost.
Odpovedať
Profilova fotka
@zirafak nesmies kosit!... ved som to tu pisal... roundup stoji asi 25eur 1l flasa a to je na 200m2. Ak to skosis vyhodis peniaze iba! funguje to na principe fotosyntezy, ked rastlina prijima vsetko cez listy zo slnka.. nekos a striekaj.. roundup zabija stromy a burina vysoka 1meter je nic pre tento prostriedok..... napisem to sem ludom, nechapem preco potom pisu dalsi ze skosit lebo je to vysoke.. ked sa nerozumeju... vyhadzuju peniaze iba. opytaj sa tich ludi co ti radia pokosit ci s tym uz robili alebo sa venuju zahradnictvu?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@andyfoto 1x sme striekali asi meter vysoku burinu roundupom pri slnecnom pocasi... ale do 10 dni (ako on potrebuje), nam to nevykapalo. hm, tak neviem, kde mohla byt chyba =-) pri dalsom striekani sme to najskor skosili asi na 10 cm a potom striekali, to vykapalo uplne ukazkovo.
Odpovedať
Profilova fotka
@daktarin treba vediet zriedit presnym pomerom ktory je pisany. Nevravim o kupe toho roundupu ktory je tak na burinu dateliny ktory predavaju uz zriedeny vo flaske 0.25l s postekovacom... ja som s tym zabil aj ceresnu, slivku a podobne... a burinu s cistym koncentratom iba frknes a ide do 3dni...
Odpovedať
@andyfoto pomer sme nedodrzali, striekali sme silnejsim koncetratom prave kvoli tej vyske .... asi toho uz bolo moc :-D tak skusime najblizsie presnym pomerom. ten riedeny nekupujeme.
Odpovedať
Profilova fotka
@daktarin ten riedeny zabije ledva datelinu - to je taky smejd... iba aby zarobili. :)
Odpovedať
@andyfoto tak skusime teda nabuduce presnym pomerom ... i ked dufam, ze metrovu burinu uz u nas nikdy mat nebudeme :-D 8-)
Odpovedať
U nas sa burina poriesila bagrom :-D , nechali sme urobit "skrivku" skoro celeho pozemku a po 3 hodinach ani steblo travi nercalo zo zeme :-N , a vraj cca 1 rok by to malo byt v pohode...
Odpovedať
@janzi skvele riesenie :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Tak dnes som skosil a hned ten pozemok vypada ukazkovejsi :-) Prednu cast pozemku zaberie dom,takze tam burinu dokonci zhrnac a bager. Na druhej polovici/zadnej casti/ necham burinu podrast a potom jej ukazem definitivne tym roundopom,kto je tu panom :-S Snad budem uspesny.
Odpovedať
Profilova fotka
Myslim si, ze Ty a Roundup budete velky kamrati :D
Odpovedať
Profilova fotka
@zirafak preco si to sekal? som pisal hore ze nemusis.. teraz budes musiet cakat kym ti burina dorastie do stavu ked bue mat listy az... ja roundup pouzivam z 9rokov ! ,,,
Odpovedať
@janzi rok bez buriny, to asi nie, vietor urobi svoje, naveje burinu aj do travnika, aj na strk....vsade a burina rastie najrychlejsie.
Odpovedať
Profilova fotka
@andyfoto Nebol cas testovat a cakat.Potrebujem pozemok cisti na zameranie stavby.Na tu cast,ktora zostane mimo stavby ale roundop na tvoje odporucanie speci vyskusam :-)
Odpovedať
@atlaska ale ked tam budeme priebezne jazdit s autami a furikom, tak by to malo nemalo byt take hrozne, urcite to bude lepsie ako to bolo doteraz :-D
Odpovedať
@andyfoto ako dlho potom co pouzijes ten roundup trva, kym ta zelina zasa vyrastie?
Odpovedať
Profilova fotka
@mirruska ta ista burina nevyrastie. zhniju jej korene... zacne rast iba nova naokolo.. ale aj tej to trva lebo postrek ide na vsetko naokolo
Odpovedať
@andyfoto postrek nici len rastliny cez listy,napr. na praslicke sa nema kde uchytit,tu neznici, takze ak postrieka miruska hlinu ci strk nepomoze to ako prevencia buriny.
Odpovedať
@andyfoto @atlaska no lebo sa rozhodujeme ci kupit vyzinac a okolo plota zvonku to pravidelne kosit alebo to postriekat, ktora moznost by bola lacnejsia...
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska a kde som ja pisal ze striekat na hlinu.. ked das koncentrat do rozprasovaca neverim ze dokazes striekat len na listy... ak ano klobuk dole :D to som myslel ze aj na hlinu to pojde. A nenici to len cez listy.. precitajte navod, nalej to ku kmenu stromu a uvidis co s nim bude za 3tyzdne :D
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?