Zodpovedaná

Ako zazimovať rozmarín v záhrade?

Pestuje niekto z vas rozmarin v zahrade? ako ho zazimujete, kedze je zname ze rozmarin neznasa mrazive pocasie? sadite ho v crepniku, ktory na zimu vyberiete z pody? Dakujem za odpovede
Odpovedať
Odporúčame odpoveď z diskusie
?
Profilova fotka
@sherynkamalinka Rozmarín oficiálne na záhrade neprezimuje. Samozrejme sú výnimky, podľa lokality kde sa nachádzate, intenzity zimy a mrazu, dĺžka zimy, pôda a kryt ako ochrana. Bežne sa rozmarín pestuje v nádobe, ktorú zakopete do zeme v bylinkovej alebo v okrasnej záhrade a pred mrazmi ho vyberiete a prezimujete v chránených chladných bytových podmienkach. Nemá rád narušovanie koreňovej sústavy… Prejsť na odpoveď v diskusii
Cez leto vonku na slnečnom mieste v záhrade ( v kvetináči) a na zimu dnu do chladnej a svetlej miestnosti.
Odpovedať
Vysadila som ho priamo na záhon do záhrady. Vybrala som chránené záveterné miesto ale inak žiadne zazimovanie - už prežil dve zimy.
Odpovedať
Profilova fotka
@sherynkamalinka Rozmarín oficiálne na záhrade neprezimuje. Samozrejme sú výnimky, podľa lokality kde sa nachádzate, intenzity zimy a mrazu, dĺžka zimy, pôda a kryt ako ochrana. Bežne sa rozmarín pestuje v nádobe, ktorú zakopete do zeme v bylinkovej alebo v okrasnej záhrade a pred mrazmi ho vyberiete a prezimujete v chránených chladných bytových podmienkach. Nemá rád narušovanie koreňovej sústavy, preto je jednoduchšie pestovať ho v nádobe.
Odpovedať
2x som robila pokus, zabalila na zimu niekolkokrat do textilie, zahrnula korou, cecinou a neprezil a to som kupovala velky,nie 10cm rastlinu, takze tento rok je v kvetinaci a ide na zimu dnu. A to je Bratislava,ziaden sever.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?