Ako vyriešiť terasovitú záhradu?

Vedeli by ste mi poradit nejake napady ako vyriesit terasovitu zahradu?
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzka2010 Tazko reagovat ked nevieme viac informacii. Skuste prihodit par fotografii aby sme mali predstavu aspon o sucasnom stave. Pre par ilustracii mozete navstivit moj profil alebo stranku http://greenspaces.sk/portfolio_categ... hlavne zahrady kde sa riesili aj terenne upravy.
Odpovedať
Profilova fotka
Je to rôzne. ak je cielom minimalistycký uhladený design, tak betonove muriky šalovane na mieru, ak je výrazne vlhký terén, alebo spodná voda, či obdobia kedy je výrazná povrchová voda, tak kamene v gabionoch odolávajú vinikajúco -držia terén a prepustia vodu. Ak ide o naturálne riešenie tak na internete sú návody na kamenné oporné múry -murované aj suché /bez malty -odporúčam. Tiež je možnosť využiť drevo napríklad agát a dub sa používajú aj do zeme a vlhkého prostredia a ich životnosť môže byť aj ďaleko väčšia ako betónu. Tiež tu je vela možností geometrie riešenia, členenia, odstupňovania... -na to som videl viacero príkladov tu u kolegu bruncaka
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzka2010 Nepoznáme situáciu, aký je presne ten svah a ani vaše predstavy. To všetko predchádza správnemu poradenstvu. Niekto je vďačný za svah, ktorý má na pozemku, ten, kto ho má, ho nevie väčšinou vyriešiť a tí čo ho nemajú, na rovnej ploche skúšajú vytvoriť niečo podobné svahu. :-) Svah a terénne depresie dodajú záhrade neuveriteľný pohľad do diaľok z toho najvyššieho miesta. V malej záhrade dominujú terasy. Plochy rozdelíte niekoľkými rovinami a tým získate niekoľko terás, vhodných na pestovanie úžitkových rastlín, ovocných stromov, kvetín alebo priestor na trávnik i oddych. Môžete ich vytvoriť múrikmi aj suchými kvetinovými, opornými, drevenými, všetko však záleží od situácie.
Odpovedať
@zuzka2010 keď si zadáš do googlu "terraced retaining walls in garden" tak nájdeš kopec riešení svahovitých záhrad. Záleží aký veľký máš svah. Treba hladať, inšpirácií je dosť. ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?