Ako vyriešiť strmší svah, aby bol schodný pre fúrik?

Profilova fotka
Ahojte, mame pozemok a dom do svahu. Z jednej strany domu mame schodisko, na druhej strane je zatial strmsi kopec, po ktorom chceme chodit do zadnej a hornej zahrady s fúrikom, preto su schody vylucene. Mate podobny teren? Ako ste vyriesili svah pre prejazd furikom? Ak mate foto, sem s nimi :) Vdaka
Odpovedať
prevýšenie by somriešila serpentínovým chodníkom po svahu (tam a späť) ;-)
Odpovedať
Ja by som to riešil dvoma paralelnými chodníkmi, aby ste sa s mužom pri práci náhodou nezrazili. Na vrchole je treba zabetónovať kladku a cez kladku pretiahnuť povraz a uviazať na fúrik. Keď muž pôjde s plným fúrikom hore, ty budeš za povraz ťahať dole a naopak. Nemáš takého problému čo by ste za dom do hornej záhrady nevytiahli.
Odpovedať
Profilova fotka
Svah je dobré upraviť na sklon 1:4 a menší. Samozrejme záleži od veku a sily a či sa tam bude behať s fúrikom raz za mesiac alebo 20 x za deň, či tam chystáte výstavbu a potrebujete voziť materiál...... Vhodné je radšej riešiť šírku 1m a viac. Dnes už motorové fúriky tak veľa nestoja , sú aj pásové . Pozrite si našu profi stránku. Je tam aj dosť fotografií na inšpiráciu. Na dáku radu je lepšie spraviť nákres s rozmerami aj s výškami - aspoň nahrubo, foto a pod . Potom sa dá komunikovať ďalej. Pridávam foto cestičky pre motorový fúrik s výškovým rozdielom 10 metrov. Ale to asi nie je Váš prípad, tak radšej pošlite viac podrobností. Inak tu budú len také vtipné odpovede ako od Viktrora: Ešte na kladku pridať dynamo a môže sa pracovať aj v noci.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?