Ako vyriešiť problém so studňou?

Máme problém so studňou- konkrétne ide o to, že sme si chceli dať vŕtanú v časti Bukovec na východe Slovenska. Volali sme do firmy ktorá robí na východe studne avšak pán nám povedal, že už tam boli viac krát, ale vŕtaná sa tam nedá urobiť, kvôli štrkovému podložiu. Voda sa nachádza už asi v 5 metrovej hĺbke, to ale nevieme ešte ti vôbec bude pitná alebo iba na polievanie záhrady. Chceli sme mať pitnú no zrejme jedine kopanú bez pitnej. Ale ďalší problém je, že sa nemajú ako dostať na pozemok pretože je svahovihý do dola. Teda ako by ste to riešili vy? Vďaka :)
Odpovedať
Profilova fotka
Niečo mi nesedí. Na svahu málokedy býva v hĺbke 5 m štrkové lôžko.
Odpovedať
@mesarosanton v Kosickej kotline a blizkom okoli je tolko anomalii... (a to zrovna haRasiho nemyslim :-p ) @kicilanka popytaj sa po susedoch, ze ako to maju. Ale asi vam neostane nic ine, len sa napojit na pitnu na obecny vodovod a na polievanie zalozit zbernu nadrz (aj ked na svahu to jednoduche tiez nebude)
Odpovedať
@mesarosanton je to na Bukovci a dokonca na susedej zahrade az voda preraza napovrch ma tam male jazierko, Bukovec zasobuje Kosice pitnou vodou
Odpovedať
@kicilanka https://youtu.be/oIQh2GTQrp0
Odpovedať
@kicilanka Z kopanej studne ťažko bude pitná voda. A keď tam nepríde vrtná sústava, tak ti zostáva iba tá kopaná. Snáď nejaký bager sa tam dostane..
Odpovedať
@heliator @kicilanka presne takto to narazali u mojho skoro suseda...trvalo im to asi 4-5 dni ale skruz tam mali ovela vacsiu...teda ruru ;) 5m hlbka je vela?ja mam vodu uz v 1m... voda je vsade len nevies kde presne je priamy tok a v akej hlbke..oslov hydrogeologa..ale tiez maj na mysli ze cca 20m pri takomto style ta vijde na cca 3000 euro..oplati sa ti investicia? a to nevies este aku bude mat kvalitu(sice cez rozne pristroje sa da spravit pitnou) a aku vydatnost bude mat studna..do toho zapocitaj filtre,cerpadlo,mozne problemy a ci sa to oplati.. ak chces iba polievat zvol kopanu a zdroj pitnej sa napoj na vodovod....
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Ahoj, v piatok idem na obhliadku zo studiniarom na Bukovec tiez sa tam chystame stavat tak som zvedavy ci nepovie to iste.
Odpovedať
@jednoduska v ktorej casti?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@mesarosanton navyše ak to zapazi, tak sa to dá vŕtať.
Odpovedať
Profilova fotka
@kicilanka ani s vrátanej studne nemáte pitnú vodu bez filtrácie cca 3 tisic eur stojí a nie že keď budete mať vŕtanu len 5m. a štrkové lôžko nie je problém len treba použiť iný druh stroja, ale vŕtať sa dá.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?