Ako spraviť skalku?

Profilova fotka
Ahojte, máme v záhrade záhradnú pivnicu, takú, na ktorej zvyčajne rastie trávička a rozhodla som sa spraviť z nej skalku...ako začať? Čítala som, že najprv sa dávajú kamene, ale nie je jednoduchšie zasadiť najprv kvietky a obkolesiť ich kameňmi??
Odpovedať
lindulka zalezi na tom ako si skalku predstavujes robit, ale zvacsa za tie kamene scasti zapustaju do zeme budes si ich mozno aj premiestnovat hore dole aby ti lepsie pasovali ked tam budes mat rastlinky tak by si si po nich postupala. Ono pri skalke sa osadia kamene niektore hlbsie niektore menej aby to vyzeralo akoby boli v tej zemi vrastene a potom sa este dosyvaju medzeri zeminou a do tych medzier sa vysadza.
Odpovedať
Profilova fotka
Aha, tak preto tento postup, takto to znie logicky :) Ja som si to asi predstavovala prilis jednoducho :)
Odpovedať
ako vydela som aj vysadbu a potom kde tu pohodeny kamen ale to by som sklakou nenazyvala ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
na spodok treba uložiť kamenistý bordel aby bola drenáž na odtekajucu vodu , potom zeminu , kvietky netkanu textiliu urobiť dieročky na kvietky na vrch bude nejake okrasné kamene alebo mulčovaciu kôru až teraz dať velké kamene a to je všetko :-D
Odpovedať
@adika44 Ha ha, a ja som vcera pracne vytriedila cely bordel (kamene, tehly) s mojej skalky a este vynadala muzovi ze co mi za zem dal pod skalku. No naspat to neidem davat. Kvietky budu si musiet zvyknut. :-D P.S.
Odpovedať
ha keby ste videla moju zahradu je postavená na bordeli každý jasá že udajne je to nádhera a ja mám tam cca 17 tatroviek bordelu nato som dala trošku zeminy a kvietky sa mi dakuju mám strašne vela lalii možno aj cez 200 ks kým som sa s nimi piplala na predchádzajúcej záhrade taká zem ona ká zem mala som od hrizvov a všelijakej hávede korienky pohrizané a teraz sú v bordeli aj ja som spokojná aj kvietky :-D
Odpovedať
Jasne, ale plati to len ked sa na bordel da fajna zem, lebo ked sa to sadi do bordelu tak je to onicom, mam to uz odskusane, rastlinom to nevadi ale ja co som kopla to tehla, obrozke sutre atd. Nedalo sa v tom robit.
Odpovedať
Profilova fotka
@lindulka83 V prvom rade je dôležité si uvedomiť, o akú pivnicu ide, akú má izoláciu a akú záťaž znesie. Neraz sa stalo, že takáto pivnica neuniesla záťaž veľkých balvanov. Pokiaľ sa jedná o podzemnú pivnicu, ktorá má nad sebou kopec hliny, dá sa upraviť na skalku. Možno by bolo fajn zvážiť vysadenie akoby strešnej záhrady len pomocou nízkych kobercových trvaliek a skalničiek. Jedna dôležitá vec – do skalky sa nepoužíva textília. Nakoľko sa v nej používajú trvalky, ktoré sú vankúšovité a kobercové, nerozrastali by sa podľa vašich predstáv. Drenáž je nutná, aby nebola vyplavená vrchná časť pôdy. Správna pokládka kameňa je rovnako dôležitá. Kamene musia vyzerať tak, akoby tam boli od nepamäti, nie naukladané do kola. Musia byť viac v pôde ako na povrchu. Kombinovať s menšími kameňmi a štrkom.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?