Ako si vybrať dobrú robotickú kosačku?

ahojte mame v plane kupit si roboticku kosacku znamy nam dal typ aby sme sa popozerali po nejakej z toprobot stranky ale neviem poriadne ani kde zacat. nemate niekto prosim skusenost s nejakou kosackou od nich alebo aj od inakadial pripadne radu ako si vybrat dobru kosacku na co si pri tom dat pozor? zahrada ma vymeru tych cca 800m2. budem velmi vdacna za kazdu radu.
Odpovedať
Profilova fotka
toto vám veľmi pomôže..ja osobne nie som zástanca takejto kosačky, na to musí byť aj vhodný trávnik, rovná plocha, záhony, rovné, pravouhlé atď, atď, https://www.dtest.sk/clanek-5763/test...
Odpovedať
Profilova fotka
myslím, že je to fajn pomocník, najmä keď je potrebné kosiť väčšie plochy, aj keď celkom sa mi nepozdáva tá cena. Osobne radšej si pokosím každý druhý víkend záhradu sám a mám ušetrené peniaze. To kosenie ma nezabije. Ale keď už do toho chceš ísť tak skús pozrieť aj toto http://www.testkvality.eu/test-kosaciek/ keď zrolluješ nižšie nájdeš aj robotické.
Odpovedať
Profilova fotka
Toto by sa v panelaku nestalo ;-(
Odpovedať
Profilova fotka
Pre túto kosačku nie je nutné, aby bol trávnik rovnou plochou. V súčastnosti sa vyrábajú robotické kosačky, ktoré si hravo poradia aj so svahovitým nerovným povrchom. Kosačka môže kosiť cez deň aj v noci, je tichá a spolahlivá. Kosenie je možné aj v daždi. Všetko záleží od správnej inštalácie, ak je tá prevedená dobre, nie je možné, aby boli s kosačkou problémy. Čo sa týka dlhodobého hľadiska robotická kosačka ušetrí nemalé financie, nakoľko jej údržba nie je tak náročná ako pri iných kosačkách. Pravidelne sa dokupujú iba nože, ktoré nie sú nákladnou položkou + raz za x rokov akumulátor, čo tiež nie je taká náročná položka. Ak si prepočítame akúkoľvek údržbu a cenu bežných kosačiek či traktora vs. robotickej kosačky napr. na 10 rokov vychádza robotická kosačka aj súdržbou nepomerne lacnejšie. Treba tiež podotknúť, že kosačka mulčuje, to znamená, že pri bežnej prevádzke seká trávu na veľmi drobné kúsky, ktoré sa automaticky dostávajú ku koreňovému systému trávnika a tak ho aj ekologicky hnoja. Treba tiež pri tomto podotknúť, že je potrebné nastaviť kosačku na kosenie pravidelne. Pri používaní robotickej kosačky je preto tráva "šťavnatejšia", zelenšia a vytvára súvislý zelený povrch, ktorý pripomína krásne a profesionálne upravený trávnik. Toto pri bežných kosačkách nie je možné. Ak by ste mali záujem môžem Vám poradiť, s robotickými kosačkami denne pracujem.
Odpovedať
Profilova fotka
toto by sa aj mne pacilo, akurat ze ta cena je stale dost privysoko :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@y2k Ak si to rozpočítate na cca 10 rokov cena kosačky a služba, ktorú urobí vychádza oveľa lacnejšie. Je to teda investícia, ale určite stojí za to. :)
Odpovedať
Profilova fotka
@mishellitta: no co ja viem...uz mam 5 rokov kosacku, ktora stala 300 E a okrem benzinu a obcas oleja ma udrzba zatial nestala ani cent...to len ako priklad
Odpovedať
Profilova fotka
@y2k To je jasné, veď nie sú len drahé kosačky, aj lacnejšia vie spraviť robotu ako je to vo Vašom prípade a to je dobre :-) Robotické kosačky stoja tiež už zhruba od 300,00 €. Pri robotickej kosačke sa počíta aj čas ktorý pri nej strávite, a teda, že nemusíte kosiť Vy. To je ten najväčší benefit. :-) A vždy platí aj to ako komu čo vyhovuje. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@mishellitta: tak ono to je v podstate relax a mam 200m travnika takze az taky problem to nie je... ale keby boli za 300 to by som porozmyslal...viete mi dat na taku nejaku tip?
Odpovedať
@y2k nejako sa teta odmlcala. 😀 Roboticka kosacka ktora ma temer nulovu udrzbu za 300€ nakupnej ceny je cisty blud... Teraz som kupil Riwall Pro a maximalna spokojnost. Ma to pojazd, cize sa za nou len prechadzam. Mam cca 900m2 nerovnej plochy - okolo stavby. Roboticka je fajn, aj splna to, co teta pisala, ale tam sa mozeme bavit o 1500€ masine, nie 300€-vej... https://www.roboticky-vysavac.sk/robo... Ja som kupil tuto: http://www.molimpex.sk/product/sk/rpm... Treba tiez podotknut, ze aj ta moja mulcuje....
Odpovedať
No kosit kazdy tyzden a sediet pri tom na terase s pivom v ruke je i moj sen :-) Ale k tomu ucelu nepotrebujem vyhodit 1000€+ za roboticky vysavac na kolesach 8-) https://youtu.be/dmCQkosIa2k
Odpovedať
Profilova fotka
a takato by nebola dobra? cena okolo 600 E https://www.youtube.com/watch?v=k2MYf...
Odpovedať
Článok sa načítava...
@nefertiti7 "ja osobne nie som zástanca takejto kosačky, na to musí byť aj vhodný trávnik, rovná plocha, záhony, rovné, pravouhlé atď, atď" - absolutne mylne informacie mas o tejto technologii ... doba je inde. Svagor ma aj svah, aj rozne nerovnomerne zahony a ma to pokosene dokonale. P.S. dala si link na zamknuty obsah, to je o nicom.
Odpovedať
@luki784 na pekný anglický trávnik ti raz za dva týždne pokosiť nestačí, skôr 2 krát do týždňa na čo je robotická aj stavaná, lebo kosí len malé prírastky trávy. @bealina sused má gardenu a už rok mu ide bez problémov. Ja by som si vybral práve túto.
Odpovedať
@mishellitta za 10 rokov budete musiet vymenit bateriu min 1x realne 2x tak si pozrite cenu baterie a az potom zacnite ratat
Odpovedať
@jano2007 smrtelnik si vymeni bateriu a ti sikovnejsi len jej clanky ;-) Treba este daky ten rocik pockat a bude to vyvinutejsie a dostupnejsie.
Odpovedať
dakujem za postrehy boli sme na dovolenke tak sme to na chvilu vypustili z hlavy, ale teda asi pojdeme do tej gardeny co by mohla byt taka ta zlata cesta co sa tyka mozno aj ceny a vykonu hadam nas to nesklame predsalen nie je to prave najmensia investicia. mozem sa este opytat ci ma niekto skusenost aj s montazou ci je lepsie uz si k tomu prirpatit aj za nejakeho obdornika alebo to hravo zvladne aj clovek sam?
Odpovedať
Profilova fotka
@atak77 dakujem za koment :-) link mne ide otvoriť, tak neviem kde je problém. Kosacku som na svojej záhrade vyskúšala, mám tam milion záhonov, ani jeden rovný, obluky a anglickú divočinu, okolo stromu si to nenaskenuje, všetko vidí ako prekážku dokonca aj hrubšiu burinu...lebo nemám golfový trávnik, preto som napísala svoju skusenosť že klasická kosačka je lepšia a test link som ponukla na porovnanie. Viem, kde je doba a ako fungujú technologie...pekný deň
Odpovedať
@nefertiti7 link: https://www.dtest.sk/clanek-5763/test... u mna vysledok je to, ze musim zaplatit, aby som videl obsah, ty si si zaplatila? o tom som pisal ... P.S. ak ta tvoja kosacka aj hrubsiu burinu vidi ako prekazku, je to nejaky shit, co to mas za model? mozno nieco low end?
Odpovedať
Profilova fotka
kto by chcel vidiet vysledky tak tu su. @nefertiti7 @atak77 @bealina
Odpovedať
Profilova fotka
@atak77 áno, neuvedomila som si že ja mám predplatene
Odpovedať
Profilova fotka
no co teda aku to kosacku mam zhanat? :-D
Odpovedať
@y2k :-) Ja som to dost dlho riesil.. Pozeral som na d-test, bol som nastaveny na tu worx, vychadzala podla testu dobre a cenovo prijatelna. No pozeral som na nejake testy/videa na YouTube atd, Rozpraval som sa v dvoch zahradnych centrach a obidvaja odporucili Husquarnu. Bal som sa ze kupim worx, nebudete to fungovat, nebudem vediet to nastavit atd atd ze v konecnom dosledku tam je riziko, ze mi to nesplni ucel, a tiez je to za kopec penazi. Tak radsej priplatim a vezmem nieco co je overene. Takze nakoniec u mna Husquarna (vratane instalacie za velmi dobru cenu, ide tam kabel 6cm do zeme), v pripade zaujmu posuniem kontakt na predajcu v BA, kupoval som cca pred 7 tyzdnami. Travnik je ozaj pekny, jedina vyhrada je kosenie pri niektorých krajoch, musim to nejako doladit. Inak skvely pocit, pridete po dovolenke a trava pekne pokosena :) Kosacka kosi kazdy den priblizne 5 hodin a 5 hodin sa nabija. Sused ma Gardenu, ma vacsi model a tiez velka spokojnost.
Odpovedať
@rimor ktoru Husquarnu si nakoniec kupil ? Tiez ju zvazujem :)
Odpovedať
@gorgar druhu "najlacnejsiu" AM 310
Odpovedať
Profilova fotka
@rimor: a cena? a ta co som sem capol ja neni dobra? :-D
Odpovedať
@rimor ....mame Worx 2x v rodine,naprosta spokojenost...je na 4 miste v D-testu a jeste jsme ji sehnali levneji...pristi jaro ji kupujeme i nasi zahradu😉
Odpovedať
@y2k ceny su na webe, zalezi ako sa da potom dohodnut s instalaciou. Nemam skusenost s inými znackami.
Odpovedať
@karamelka1973 tak super, uvazoval som nad nou tiez, aku mate plochu travnika?
Odpovedať
@rimor tchanovci maji 900m2,svagrova 700m2 a my 500m2 na jare jsme seli travnik,tak to nechame do pristiho jara a jdeme do ni tez....tchan uz jednu mel prodaval Montfield,byla jedna z prvnich na trhu,taky dobra,ale mela 3x zasebou stejnou poruchu,byla na ni zaruka 5 let a nakonec tchanovi vratili penize😉tedy manzel resil,jakou dalsi poridit....vyhral Worx,ma ji svagrova,tak byla overena a hlavne nestoji majlant....tchan mel ted srovnani a Worx rikal,ze je 100% lepsi,rychlejsi,tichy chod,jednodussi nastavovani....a to byla za pulku,nez ta prvni😉
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?