Ako si urobiť čo najviac súkromia v tesnom susedstve?

Profilova fotka
Ahojte, chcela by som sa s vami poradit...kupili sme dom v radovej zastavbe, kde z kazdej strany mame suseda, ploty su pletivove, takze na zahrade ziadne sukromie =-) mate nejake tipy ako by sa to dalo nejak pekne vyriesit, viem, ze by sa mohli dat take zelene plachty na plot alebo nieco podobne...mna skor laka nieco kreativnejsie...mozno nejaky dreveny alebo mriezkovy system na to rastlinky...ale nemam v tom uplne jasno ;-) dakujem vam za vsetky namety ;-)
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
tak ja by som ti poradil hlavne ak by som vydel tú situáciu ale pokúsim sa takto námatkovo . ja by som osobne na vytvorenie si súkromia použil ako si spomínala drevený plot niečo také ako na fotke alebo živý plot ako na fotkách bud udržiavaný alebo taký zmiešaný
Odpovedať
Profilova fotka
@zahradazivotmoj uplne napravo ta radova zastavbe, kde su domy oproti sebe a medzi nimi je zahrada to je to nase...kazdy ma svoj kusok zahrady ohradeny pletivovym plotom...nemam tu ziadnu inu fotku, nateraz aspon to ;-) ten plot sa mi velmi paci, nieco take by som si predstavovala ;-)
Odpovedať
to je ako bytovka nalezato :) ale k teme... mne sa skor pacia huste zive ploty... coze pekne nahusto nieco vysadit a pekne potom ostrihavat...
Odpovedať
Profilova fotka
to je tiež dobrý napad , ale tak kukaj na nete a inšpiruj sa hh a potom našporiť a nechať na niekoho aby to vytvoril :-N
Odpovedať
To neni projekt Slnecnice za Petrzalkou? Tak sa mi zda, ci ne? :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@dwight888 toto nie su slnecnice :), ale netusim co to je :)
Odpovedať
Profilova fotka
http://www.modrastrecha.sk/fotoblog/n...
Odpovedať
Profilova fotka
@vovo @dwight888 to je Rovinka nove centrum.
Odpovedať
Profilova fotka
mne by sa tam pacilo nieco take, len neviem, kde by som to mohlo zohnat, poradite? dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Aj taketo nieco by mohlo byt pekne: Alebo zivy plot, poriadne husty urobi pekne sukromie.
Odpovedať
a takéto niečo?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@deina @hizanka paci sa mi aj jedno aj druhe, len ide o to, ze na jednej strane pri plote mame ovocny zahon, jahody, ribezle, egrese...a ked tam dame ten plot, bojim sa, aby sme to tam uplne nezatienili, takze som z toho uz uplny blazon =-)
Odpovedať
@mizulienka záleží na akej svetovej strane máte záhon, plot nemusí vôbec tieniť...
Odpovedať
Profilova fotka
@pruteneploty pred chvilkou som to nasla a uz sme si s muzom asi aj vybrali ;-) chcem sa spytat, velmi vam ten plot tieni, alebo cez to prechadza v pohode slnko? spominala jsom uz vyssie, ze tam mame ovocny zahon a bojim sa, aby to velmi netienilo....inac to fakt vyzera uzasne, mate peknu zahradu ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@pruteneploty ale dakujem vlemi pekne za info a hlavne fotky z vasej zahrady ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@pruteneploty mozem sa spytat, ako ste to objednavali? maju niekde predajnu, kde sa to da pozriet? akurat pozeram, ze je tam kontakt na pani v Rovinke, my sme odtial, ale vobec netusim, kde to je =-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja mam tiez otazocku na @pruteneploty... my mame radovu zastavbu a manzelka tam chcela stavat dajaky murik z DTciek :( lebo sa boji, ze ked tam dame pruteny plot, alebo nieco prirodne (ja preferujem pruteny plot), ze to nebude dostatocne izolovat zvuk... aky je Vas nazor na to? DTcky Vs. pruteny plot?
Odpovedať
@pruteneploty akú to môže mať životnosť? je to veľmi zaujímavé riešenie
Odpovedať
Profilova fotka
@mizulienka Určite krajšie ako tienice siete alebo plný pevný plot je použiť zeleň, ktorá podľa výberu vie byť aj variabilná počas ročných období a efektne skrášli celú záhradu. Použitím doplnkov v podobe treláží a pergol ju viete aj opticky zväčšiť. Vhodnými drevinami okrem ihličnanov, ktoré sú počas roka len zelené, sú kvitnúce kry, prípadne kry ozdobné plodmi, ktoré zároveň na jeseň vyfarbujú listami. Ak doplníte vždyzelené kry, živý plot bude plniť funkciu aj v zime. Závisí od Vášho vkusu. Vhodnými krami sú : tavoľník, dráč, vavrínovec, vtáčí zob, zlatovka, pajazmín, tamariška, hrab, javor, buk, ibišteky, orgován, vajgélie. Všetko závisí aj od vkusu, výšky strihania plota. Prípadne varianta treláži, umiestnené pozdĺž plota a vysadiť popínavé rastliny a kombinovať ich so stálozelenými.
Odpovedať
Profilova fotka
@rastlinky_sk suhlasim, ze rastliny vedia krasne zutulnit zahradu...ide vsak o to, ze my uz mame vysadene ovocne kry a jahody pozdlz jednej strany plota, takze potrebujeme poriesit, co dame tam.
Odpovedať
Profilova fotka
@rastlinky_sk a vies, ze nakoniec rozmyslam aj nad tvojim napadom, dat k tomu plotu aj nejake rastliny...vedel by si mi poradit, co konkretne by som tam mohla dat, aby som kvazi zakryla vyhlad susedov k nam na zahradu? uvazujem: japonska vrba, javor, travy, ruze, cerveny smrek, levandula, oleander, zlaty dazd, vavrin, brslen japonsky, javor...samozrejnme nie vsetky spolu, nieco z toho...zahon bude dlhy max 5-5,5m a sirka tak do 1,5m myslim.... dakujem za kazdu radu ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@mizulienka Musíte zvážiť, či chcete mať plot počas celého roka ako ochrannú stenu, teda stálo zelenú. Potom je vhodný napríklad vavrínovec Prunus laurocerasus Novita alebo Etna. Tie sú vhodné aj na severné strany aj do polotieňa. Striháte vo výške akú potrebujete. Asi najlepšia voľba. Ostatné sú opadavé ale na druhej strane aj zaujímavé kvetom, farbou. Bol by zaujímavý napríklad aj živý plot z japonskej vŕby Salix integra Hakuro Nishiki ale nie kmienková ale kríková forma. Zaujímavé listy, hustý vzhľad, na jeseň opadáva. Z levandule by bol plot nízky. Javor áno, ale opadáva, zvoľte však Acer campestre. Ak chcete kvitnúci tak kombinácia zlatý dážď, vajgelia, pajazmín a tavoľník.
Odpovedať
Profilova fotka
@rastlinky_sk dakujem za odpoved ;-) vavrinovec sa pozdava aj mne...a ano chcem, aby "stena" bolo zelena cely rok, takze uprednostnujem stalozelene rastliny...chcem vsak kkombinovany zivy plot, cize vavrinovec a bud pomedzi to, alebo pred to trs nejakej kvitnucej rastliny...chcela by som, aby to bolo take zive a zaroven farebne harmonicke.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?