Ako sadit Japonsku vrbu

Ahoj, chcem si zasadit Japonsku vrbu... no neviem ako na to, aby sa mi pekne ujala... Jama uy je vykopana, ako hlboko ju mam zasadit? Mam jamu vystlat geotextiliou a korene zasypat raselinou alebo kupnou zeminou? Zacinam so zahradkarcenim, tak sa prosim mojim otazkam necudujte :) Dakujem za odpovede
Odpovedať
@evikuska Kedze zacinas zo zahradnicenim, urcite zacni pouzivat aj GOOGLE. Zadaj si nazor rastliny+pestovanie a pod. Tam sa docitas aj to, ze teraz v tychto horucavach nie je najvhodnejsi cas na sadenie... A taktiez, ze vrba nepotrebuje raselinu! To potrebuju kyslomilne rastliny.Ostatne mozu spalit. A naco chces do jamy davat geotextiliu??? =-)
Odpovedať
Tak ja som tento rok kupila japonsku vrbku a sadila som ju do zeminy domacej taky mix :-D. Ostala nam betonova skruz zo studne tak nu drahy kamienkami oblepil a do toho sme dali zeminu zo zahrady vrbku a bolo zatial sa jej dari :-p. Ja tiez nie som super zahradkar ale na tej vrbke bol navod. Sadila som na jar .
Odpovedať
Profilova fotka
Kontajnerovane rastliny mozes sadit kedykoľvek. Vrba je v podstate burina, nemá žiadne nároky na zeminu, jedine čo ma rada je voda. Prvý rok zalievat dostatočne a pravidelne. Buduci rok zacat strihat. Cim viac strihas tým viac zahustí.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?