Ako sa zbavit slimakov v zahrade?

prosim poradte, som otvorena aj chemikaliam Vdaka
Odpovedať
Metarex. Malé modré guličky v sáčku. 4-5 ku každej rastline. Slizniaky idú jak divé potom. Zostane len sliz. Alebo jezkovia. Nakombinovať.
Odpovedať
@mareklin vdaka, uz sa mi nastahovali aj do kverinacov, neublizi to rastline?
Odpovedať
Nie. Píšu že ani domáce zvieratá to nejedia, má to nejaké odpudzovadlo. Svine mi začali žrať uhorky a feferonky, mladé listy. Dnes bol len sliz a žiadna ďalšia ujma.
Odpovedať
Profilova fotka
@evitka83 Večer s baterkou a dlhým nožom ich poskracuj. Hlavne nepolievať na noc - lepšie sa im kráča po mokrom ...
Odpovedať
@evitka83 Vyhľadaj miesta kde kladú vajíčka (vlhko a teplo) a urob tam poriadok. My sme mali na lúke starú škridlu a pod ňou bolo stovky bielych guličiek. Večer, keď som pochodil, zašliapol som bez problému aj 100 slimákov.
Odpovedať
Fosforečnan železity , neublíži domácim zvieratám ani rastlinám ,ale slizaci majú po chlebe , alebo rozsipať okolo rastliniek kávovy soc a to ich odpudí a rastlinám to ešte aj prospeje , mám vyskúšane
Odpovedať
@gb68 minuly rok som fotila ako lozia po kavovej jsadenine. Nasi su kavickari :-D
Odpovedať
@atlaska asi pochádzajú z kavovych plantáží , u mňa kde je káva medzi rastlinami tam ani stopa po slizuňoch ale keď som vysadil bokom slnečnicu , ako náhle začala klíčiť na druhý deň ju už stihli komplet zožrať , ale jahôd sa zatiaľ ani nedotkli , tam sme dávali lávovým soc už od začiatku keď sme posadili sadenice
Odpovedať
@gb68 v jahodach niesu u nas vobec. velmi pomohli hlistice pred dvoma rokmi uz ich nieje tolko ale stale su a nicime ich kazdy vecer a noc.
Odpovedať
Že vraj aj tam kde je podarený cesnak sa im nelubi , odpudzuje ich
Odpovedať
ja som skusala minuly rok melon na polku rozrezany a vydlabany a don pivo, prve dva dni tam naliezli vsetky a utopili sa. chvilu bol klud.
Odpovedať
@evitka83 Ten granulat celkom slusne zabera. Pred par rokmi sme toho mali viac ako dost a teraz je to celkom v norme. No uvidi sa. Co na ne zabera je hlavne , casto chodit s nozom po zahrade + ten granulat , hlavne tam kde sa zdrzuju. Dalej vraj neznasaju meď co som pocul . Chystal som sa to skusit ale este som sa k tomu nedostal. Jednoznacne to chce vyhubit hniezda. Je to viac o nahode ako cielene. Mne sa podarilo vykopat 3 hniezda - boli vcelku hlboko asi 20cm v zemi. Dalsia vec je mat stale vykosenu travu aby sa nemali kde schovat a s tym suvisi aj poriadok a nemat drevo a kamene polozene na zemi a ked uz tak raz za cas ich prevratit a zabit co tam je. Nedavno som dostal dobry tip a to poliat zem na vecer a na to popozit desku-ky. Vraj cez noc tym ze je tam vlhko , nalezu tam a rano vyvrazdit . Dalej je jeden druh kacic ktore ich miluju a priebezne zeru. Kazdopadne je to velmi nerovny boj pretoze je toho mraky a aj ked sa ti podari vyhubit vacsinu tak mile radi pridu na hostinu susedove :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
ja tiež používam Metarex ako spomína @mareklin , mám od nich pokoj :) sypem aj do kvetináčov medzi rastlinky, dokonca niekde sa mi podarí i na rastlinky, vôbec to rastlinkám neškodí ;-)
Odpovedať
metaldehyd je jed to si sypat do zahrady nebudem.
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska tiez som citala o tom, ze je to jed ktory ucinkuje velmi rychlo a ak sa aj v zahrade pouziva tak by sa malo dat pozor aby sa nedostal do kontaktu s inymi organizmami ako vlastne chceme..
Odpovedať
@vero_nka mne ise o to nemat to okolo zeleniny byliniek....
Odpovedať
@jojo2jojo to je zaujimave riesenie, nepovedal by som ze bude fungovat aj cosi take
Odpovedať
@atlaska u nás minulý rok išli hlavne po jahodách a vyžrali nám uhorky hneď na začiatku, museli sme sadiť zas. Nám pomohli hlavne tie modré guličky a každodenné zbieranie do vedra. Ak ich niekto likviduje nožíkom a nechá tam, tak ďalšie slimáky to majú ako potravu...
Odpovedať
@chalupka A z vedra potom ako ďalej so slimákmi. Moja žena ich vysýpala do potoka, ale že vraj odtiaľ znovu vylezú.
Odpovedať
@viktor811 ja som ich vysypala na okraj lesnej cesty a posypala soľou - normálnou kuchynskou.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?