Ako sa zbaviť krtka pod sieťkou?

Ahojte, viete poradit ako sa zbavit krtka ktory je zaseknuty pod sietkou pod kobercovym travnikom? Plasic nefunguje a dieru kedze mam sietku neviem najst. Cely travnik je polozeny na sietke proti krtom preto krtko vyjst nevie ale snazi sa a teda vytlaci trocha zeminy. Ale kedze to robi uz rok tak nenajde clovek pol metra rovnej plochy a vsade su male hrbolceky. Ano zatlacim naspat ale to uz nikdy nebude take rovne ako predtym. Zbavit sa ho neviem ako lebo odist sa mu nechce a po roku travnik vyzera otrasne. Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
A to je nevyhoda sietky keby nebola uz by bol mrtvy Skus dymovnicu proti potkanom ale mam pocit ze krtko je chraneny
Odpovedať
veru ta sietka je riadna nevyhoda z tohto pohladu. Ako vravim dieru nemam kam by som mu daco strcil dnu.
Odpovedať
Jedina vec co mi ako tak funguje je zvisla sieta po obvode. Skusal som rozne plasice, dymovnice, karbid... Druha varianta je vytvorenie 'vane', tj mat sietku nizsie + nieco aj hore po okrajoch, lebo prist moze aj z hora. Chce to len minibager ;-)
Odpovedať
tie sietky to nie je bohvie co, presne prave skrz taketo veci. Potom si nervozny aj ty aj krtko, inak ako minibagrom to asi nepojde :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Ako to tak citam, budes si musiet na neho spravit asi len polovacku. Az uz ani plasic ani dymovnica nepomohli. Psa mas?
Odpovedať
Pes mu asi moc nepomoze kedze ani sam ten krtko nevie vyjst von a evidentne aj ta sietka je k nicomu. Mozes skusit este vodu.
Odpovedať
Profilova fotka
@alexalex1 A co ma vraviet krtko? stale mu zatlacas hlinu do plafonu..ma tam same hrce hliny.. to musi u neho vyzerat.. chudak krtko.. deti by ti dali.. krtek 8-)
Odpovedať
@alexalex1 ja mam sietku proti krtom ale po bokoch mam 15-90cm strkove/korove kraje s vysadbou a tam sietka nie je. A ten parchant sa prave pri tych spojoch tlacil hore a robil krtince. Skusal som toho vela WC tablety, handricku namocenu v benzine, karbit, korenie, atd.. Kupil som aj solarny plasic asi meter vedla neho urobil krtinec. Potom som kupil aj hnojivo proti krtom v OBI, skus to, rosypes po celej ploche a nemusi hladat dieru. Bojoval som s nim asi 2 mesiace, teraz posledny mesiac je klud, tak neviem ci nieco co som skusal zabralo, alebo isiel robit krtince inde.
Odpovedať
@rimor tak si jeden zo stastlivcov lebo tomu mojhu sa odist nechce a uz fakt neviem co na neho mam vymysliet. Teraz na jesen krasne vidiet ako vsade je vytlacena zemina, uz som rozmyslal ze chytim vibracnu dosku a prejdem po travniku nech zatlaci aspon tu zeminu spat...a mozno sa naplasi aj ten krtko :-)
Odpovedať
No kdesi som od niekoho pocul ze zabralo na krtka pustit do diery plyn z bomby, ten ich udusi. POZOR NEZAPALOVAT lebo bude to morda. Ci to funguje neviem a navyse je to riziko keby nedaj boh sa ten plyn nejako zapalil.
Odpovedať
:-) drzim palce, ja som bol fakt 2,5 mesiaca zufaly :-( skus este to hnojivo.
Odpovedať
@alexalex1 nedoporucujem vibračnu dosku, krt bude nanovo vyhrabavať chodby a vytláčať krtince. On je pred zimou neúnavný. Krta vedia zlikvidovať myši, ktoré sa nasťahujú do jeho dier. S myšami sa dá poradiť.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@alexalex1 vyskusane a hlavne pomohlo
Odpovedať
Profilova fotka
@niless =-) =-) =-) Toto si neviem alebo skor nechcem ani len predstavit.
Odpovedať
@mariemamat jedine riesenie ktore sa mi osvedcilo, len ho treba opakovat kazdu jar, tak mesiac-dva je to zufale kym ta cierna svina dostane zasah a potom uz klud. chraneny, nechraneny. U mna je ale travnik uz dobre zakoreneny a bez sietky, takze krt ani neskusa hrabat v travniku. len na rozhrani zahonov a travnika, kde sa mu dobre tuneluje. @alexalex1 skus obmedzit polievanie. Z mojich skusenosti treba najst rovnovahu, ked travnik prosperuje, ale zem nie je prilis vlhka, aby sa v nej premnozili dazdovky, za ktorymi ten potkan ide. V suchej zemi sa mu velmi ani nechce hrabat. Zaroven predides problemom s machom a plesnami.
Odpovedať
@niless vzdy ma fascinovalo kam ide vsetka ta voda ktoru hadicou viem napustit do tych krtich dier. Napr pustim tam kubik vody, na rovine a vodu nikde nevidim. Tak s tym plynom neviem neviem, aby neskoncil susedovi v pivnici.
Odpovedať
@alexalex1 my mame z plastovej flase urobeny vrtulnik, zrezane spodky styroch plastoch flias pripevnis po obvode flase jednym smerom, tak, aby ich chytal vietor a cela ta hlavna flasa je napichnuta na plastovej tyci do zeme. Ako sa ta flasa kruti a vrci to, tyc to prenasa do zeme a krtko sa berie kade lahsie. Odskusane, pouzivame uz par sezon.
Odpovedať
@beton odfot realizaciu, zatial najhumannejsi sposob :-)
Odpovedať
chyt ho a zanes do poľa -urob dobrý skutok
Odpovedať
@vrajmantak ak pojde chytat, nech da vediet, pridem sa pozriet :-)
Odpovedať
Treba krtkovi vytopit obyvacku :-D :-D Ak sa bude dat tak by som asi na jar nieco urobil s tym pletivom, normalne by som ho dal prec lebo evidentne ked sa tam krtko dostane tak prave vdaka tomu pletivu tam zostane dlhsie ako za normalnych okolnosti a nie naopak..
Odpovedať
my sme ohlasili normalne deratizera, tiez sme mali krtka pod sietkou ale nasiel si cestu ven cez vysadbu a skoro vsetky kvety a kriky mi podryl ☹️ a nova zahrada v cudu 😢 ale ten deratizer ho vykynozil s volakymi plynovymi tabletami, uz vyse 2 mesiacov je pokoj
Odpovedať
Profilova fotka
Tam kde vidiet ,ze kope odokri kus travnika a cez sietku do chody co ma prekopanu napchaj vsade psiu srst.Urob to vsade kde je to mozne.Takto sa ho casom zbavis ak ho nechces otravit...
Odpovedať
A uz ste skusili mu kupit auticko? ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja mam krtka v sade už roky. A máme dohodu, že do záhrady nepôjde a ja mu dam pokoj. Dohoda je obojstranne dodržiavana. A mam aj bonus, kvalitnu zeminu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?