Ako sa zbavím krta v záhrade?

za kazdu radu dakujem .velmi by mi to pomohlo..ryje len okolo cibulky - orešec.. a v okoli mrkvy.. neviem co mam robit.
Odpovedať
Ťažko ;-) ;-) ;-)
Odpovedať
kupit v zahradnictve tzv. smradlave kamene a nasypat do cerstvych krtincov do chodbicky a len jemnunko prisypat, nam to pomohlo, krtince znizuju frekvenciu az uplne odide, krtko neznasa smrad...
Odpovedať
Profilova fotka
vysadiť korunovku královskú - Fritillaria imperialis
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som im do krtincov hádzal pirátov.
Odpovedať
my sme kúpili taký ten elektrický plašič, fungoval, no nakoniec ho aj tak ulovila mačka
Odpovedať
no my sme na krta skúsila všetko - dymovnice, pasce, elektrický plašič, vodu... a nič nezabralo...neostávalo nič iné, len si manžel ráno privstal, sadal na záhradu a vyčíhal ho, ked začal krtek pracovať, tak ho vykopal a odniesli sme ho do lesa... trvalo mu to asi 4 dni. potom sa k nam ešte jeden nasťahoval a opať ten istý postup ako jediny fungoval. Potom sme kupili ten plašič na baterky a klop klop funguje už niekoľko rokov.
Odpovedať
solarny plasic, zatial funguje. Ked sa aj krtkovia v blizkosti vyhrabali von, asi z toho zvuku zosaleju, lebo sa nevedia zahrabat naspat a uschli - doslova - na kopceku.
Odpovedať
S krtkom je tazky boj, jedno leto som brigadoval na golfovom ihrisku a tam ma stari majstri poucili, ze najspolahlivejsi system je siet pod travnikom. Dokonca je dokazane, ze krtko sa vie vratit do "svojej zahrady" aj zo vzdialenosti vacsej ako 5 kilometrov! Urcite neexistuje jeden zaruceny recept, ja som v zahrade skusal aj tu bordovu rastlinu, aj dymiace sirove knoty, aj elektricky plasic a vsetko fungovalo iba docasne. Hlavne vela trpezlivosti a skusat vsetko co sa da, hadam nieco zaberie :)
Odpovedať
u nas su krtkovia aktivni rano do tej 10,00 a potom na vecer .... vzdy sa mi podarilo vystriehnut, kedy si zacne hladat potravu, a vtedy robi tunely tesne pod povrchom.... mam prichystany ryl, rukavicu, a vedro ... zo zahrady som ich vyniesol uz 8ks pocas 3 rokov. Vzdy dostatocne daleko, na druhy breh rieky, aby sa nevratil, pretoze oni sa fakt vedia vratit z velkej vzdialenosti. Takze takto niesom debil, aby som ich zabijal, a zbavim sa ich, zaroven aj deti vidia krtka, potesia sa, a nikomu to neublizi.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?