Ako sa volá zelený krík na fotke?

Ahojte, pred 2 tyzdnami som si kupila zeleny kricek, ktory je na foto...nebola tam vsak ziadna etiketa s nazvom, alebo s navodom na pestovanie. Neviete mi niekto prosim poradit, ako sa ten krik vola, pripadne ako sa pestuje? Dakujem za odpovede
Odpovedať
... je to Hebe.... nenáročný... mám aj v tieni, aj na slnku... raz bol aj úplne KO, tak som ho zostrihala a vyhnal nanovo... kvinte na bielo.
Odpovedať
Profilova fotka
hej hej je to HEBE :)
Odpovedať
Hebe "New Zeland Gold"
Odpovedať
Profilova fotka
Áno, je to Hebe. V poslednej dobe často používaná drevina do zmiešaných výsadieb aj do nádob. Vysádzajú sa na slnečné stanovište ale neprekáža im ani mierny tieň. Treba si však dať pozor na spoločné výsadby. Obyčajne sa predáva v rovnakom čase ako vresy a vresovce, ale nie sú vhodnými spoločníkmi. Hebe sa nevysádza do kyslej pôdy. Pestuje sa najmä pre krásny a stále kompaktný rast. Vhodný do skaliek aj na obruby. Počas roka sa zastriháva, najmä vyrastené výhony, ktoré vyčnievajú. Nezabudnite dostatočne zalievať, aby zakorenil a v zime nevymrzol. Zalievajte rovnako ako ihličnany a vždyzelené dreviny. Pre správne prezimovanie potrebuje veľa vody. Vyžaduje priepustné pôdy, piesočnaté, môžu byť aj chudobné na živiny.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?