Ako sa volá tento kvet/kríček?

Kupila som to dnes v kvetinarstve a "odbornici" nemali ani ponatia co to je. Neviete niekto nahodou ako sa to vola a ako sa o to starat? Dakujem
Odpovedať
Malo by to byť Leptospermum, predvčerom som to videla v Hornbachu. http://www.nzplantpics.com/sfeature_g... Dolu na stránke sú červené.
Odpovedať
Vdaka. A ma to aj nejaky slovensky nazov?
Odpovedať
@qwerty81 mal by to byť novozélandský čajovník, ale google nájde hlavne biele. Hľadať môžeš aj ako manuka červená Alebo balmín košatý. http://exoticky.cz/zijeme/pripravujem...
Odpovedať
@iva71 Nasla som to ako myrta cervena, alebo ruzova, tak snad je to ono. Podla obrazka sa to podoba.
Odpovedať
@qwerty81 hmmm, neviem, mne tá myrta vyzerá inak. Ale to, čo máš na foto, som ozaj videla v Hornbachu ako Leptospermum. Nepoznala som to, tak som zisťovala na internete, čo to je.
Odpovedať
@iva71 Ja som to nasla pod tym latinskym nazvom leptospermum scoparium v knihe. vraj myrta cervena, alebo ruzova. a suhlasi aj to, ze pochadza z australie a n. zelandu. ale mas pravdu, tych myrt je viac druhov, jedena z nich je ta, co sa robia pierka na svadbu. ma take trosku vacsie listky ako ta moja.
Odpovedať
@qwerty81 aha, tak to som blbo pozerala :-) . Mne sa to veľmi páčila, len som hľadala mrazuvzdorné. Tak nech sa jej u vás darí. Je krásna :-)
Odpovedať
@iva71 vdaka, sama som zvedava ako prezije/neprezije moju starostlivost ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?