Ako sa volá táto okrasná tráva?

na zimu zozltne, na jar ju zapalim, zhori do tla a do dvoch mesiacoch dosiahne takuto vysku ako je na fotke. Ked dam odstrihnute listy do vazvy bez vody tak sa skrutia a vytvoria krasnu dekoraciu. aky je jej nazov?
Odpovedať
tych trav je strasne mnozstvo. daj do googl ozdobnica. inak preco ju vypalujes? staci ked ju uplne dole ostrihas
Odpovedať
@mima1 lebo je to jednoduchsie a vzdy o rok je bujnejsia :}
Odpovedať
http://www.zahrada-cs.com/e/cz/538-oz... myslim, a teda o tom vypalovani som este nepocula
Odpovedať
Profilova fotka
@sherynkamalinka Je to druh ozdobnice čínskej a s tým vypaľovaním pozor. Ničíte aj časť budúcich výhonov, nehovoriac a o živočíchoch, ktoré tam našli útočisko pred zimou. Nie je to veľmi vhodný návod. Postačí, ak ju zrežete nad zemou, každoročne vyrastie. Nie je náročná na podmienky ani pestovanie.
Odpovedať
Profilova fotka
Miscanthus sinensis Gracilimus
Odpovedať
Profilova fotka
@sherynkamalinka miscantus, alebo ludovo ozdobnica cinska je to :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
@rastlinky_sk prosim ako rychlo od prveho vysadenia ozdobnice bude tvorit plny živy bohaty plot?
Odpovedať
Profilova fotka
@neyaa Dobrý deň, všetko záleží aj od vhodných podmienok a či ste kupovali okrasnú trávu v kvetináčoch alebo sa jednalo len od odkopky, nevieme, ako veľký bol trs rastlín, ale obyčajne ozdobnica rastie rýchlo do svojej pôvodnej výšky a svoj trs do šírky a objemu zväčší až po približne 4 rokoch. Pre estetický živý plot je nutné zvoliť dostatočnú a vhodnú šírku počas výsadby. Treba počítať s tým, že v skorých jarných mesiacoch však veľmi esteticky nepôsobí a musí sa ostrihať na nízko cca 15 cm a čakať, kým vyženie nové listy.
Odpovedať
Profilova fotka
@neyaa Ozdobnica svoju výšku dosiahne už v prvom roku po výsadbe, nie je však tak bohatá a trs nie je široký. Musí mať samozrejme dostatok vlahy počas rastu. Rastie cca do júla. Potom mení farbu cca v septembri a októbri. Jej listy zmenia farbu do žlta, s jemným červeným nádychom a následne schne. Treba ju v novembri zviazať do snopu a takto ponechať až do cca marca - apríla, podľa podmienok a potom ostrihať. Znovu na jar vyraší.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?