Ako sa starať o vianočnú ružu cez rok?

Ahojte. Potrebovala by som poradiť. Dostala som krásnu vianočnú ružu, ale nie len tú obyčajnú menšiu, ael taku na dlhšej stopke, ako stromček. Neviem ako ju mam uskladniť na jar, už mi začína opadávať, a dočítala som sa že ju treba cez rok dať do nejakej folie a uskladniť niekde v pivnicia mierne zalieva... Kedže som nikdy takuto vianočnu ružu nemala, neviem, či mam počkať až kým uplne opadne, aelbo či ju už teraz mam nejako obstrihať. Pridávam fotku, v akom stave "opadania" je ruža teraz a aká je velká..:) Ak s tým máte niekto skúsenosti, budem veľmi rada ak mi poradíte, lebo by ma mrzelo, keby to kvietok nevydržal... Dakujem,...:)
Odpovedať
Nechce sa mi dlho,do podrobna vypisovat,ale ked si das do google, tak najdes minimalne 1000 rad ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@bluen V skratke – vyžaduje svetlo, skôr chladnejšiu miestnosť než vykúrenú, nie však pod 15˚C. Polievať až keď preschne substrát. Nepestujte ju na parapete s radiátorom. Teraz ju minimálne zalievajte, ostrihajte všetky suché listy a výhonky. Môžete aj presadiť. Od leta začnite s hnojením a mierne zalievať až do októbra. Aby kvitla opäť na Vianoce, je potrebné ju dať asi v októbri na mesiac pod škatuľu do pivnice, špajze, aby nemala svetlo a potom sa jej listy vyfarbia do červena. Treba ju aj polievať.
Odpovedať
@rastlinky_sk dakujem za radu, ja ju mam v takom vyklenku čo máme, je tam svetlo, žiadny radiátor, najprv som čítala že ju treba ostrihať, potom zase že nie že ona sa vzchopí aj tak. preto som dala fotku jej súčasného stavu, je taka "opršaná" a je to moja prva vianočna ruža a mrzelo by ma keby sa nevzchopila, ale všimla som si že už vyháňa malé lístky, tak snád sa obnoví..:) dakkujem pekne..:)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?