Ako sa postarať o zmrznutú figu?

dobrý deň,potreboval by som radu.minulý rok nám celkom pekne vyrástla figa,mala aj plody,avšak nedorástli do zimy a ostali na kríku celú zimu.po zime ostali holé konáre/neviem či zmrzli/ a až po dlhej dobe začala rásť odspodu,aj nejaké plody.neviem čo mám spraviť s tými holými konármi.poradíte?ďakujem
Odpovedať
ahoj.to uz malo byt ostrihane.pekny den
Odpovedať
ostrihat az na zive drevo
Odpovedať
na otazku odpoviem rovnako ako ti predo mnou - ostrihat. a dam este jednu radu :) asi mate klasicku odrodu figy, ktora v nasich podmienkach nema dostatok casu na dozretie plodov a hodi sa len ako okrasny krik. ak chcete plody na jedenie, treba najst odrodu vhodnu aj do nasej zemepisnej polohy, napr. brown turkey (ale su aj ine). pred kupou sa vzdy informujte o vlastnostiach.
Odpovedať
Co uz s nimi? No ostrihat.
Odpovedať
Profilova fotka
Neviem čo iné by si s nimi chcel urobiť. Evidentne v zime zmrzli takže ich treba pekne ostrihať a ona sa už potom spamätá sama. Vlastne s tým už začala, keďže si už nižšie "vyhodila" lístky. Tieto holé konáre sú jej teraz už iba na obtiaž takže tým, že ich ostriháš jej iba pomôžeš
Odpovedať
Profilova fotka
Bolo by fajn ak by sa ostrihali. Aj tak z nich nic nebude a leb beru zbytocne enegiu tej zelenej casti. Treba to dat dole, nech ma ta zelena cast viac zivin, ktore by sa len zbytocne pumpovali do tych suchych konarov. No to sa malo spravit hned po zime, ale tak nikdy nie je neskoro ako sa hovori ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Pravdepodobne má nevhodné stanovište. Figy nesprávne vysadené, na mieste, kde je málo slnka, zimný severný vietor, u nás dozrievajú len veľmi zriedka a vymŕzajú. Treba ich na zimu premiestniť do bytových podmienok, alebo na zimu obaliť. Ako už bolo spomenuté, existujú aj odrody, ktoré bezproblémov v teplejších oblastiach dokážu výborne plodiť. Takto sa Vám to bude opakovať každý rok, Vždy vám jednoročné výhony vymrznú, nahodí nové a nikdy to nestihne dozrieť.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?