Ako riešiť posedenie a gril na záhrade?

Ahojte. S domom sme kúpili aj záhradu cca 25 árov.Vyčistili sme ju,nasadili nejaké kvety,stromky atď. Teraz sme si kúpili retrievera, takže v sadení si musíme aspoň rok dať pauzu.Preto rozmýšlam čo so záhradou poriešim kým nemôžem sadiť.Jazierko je v skúšobnej prevádzke, ale neviem ako doriešiť nejaké posedenie, gril atď.Ako to riešite vy?
Odpovedať
Ahoj Dodog, v prvom rade blahozelam, ze ste zvladli vycistenie, vysadbu a vsetky tie nevyhnutnosti... :-) :-) :-) ... dokonca aj jazierko!!!! 8-) v tom, ako pokracovat dalej, ti moc neporadim, pretoze my sme sa zatial nedostali ani k tomu vycisteniu a vysadbe :-( , ale myslim, ze kopec prace budes mat len s udrziavanim travnika... tak sa mozno zameraj na zalozenie travnika (mozno ho uz mas?) a na jeho udrziavanie... sekat, sekat, sekat... posedenie je super vec, my to mame tiez v plane, ale az za par rokov - chceli by sme nieco "seriozne", s krbom a tak... zatial mame na dvore par stoliciek, stol a dobru naladu :-) ... gril mame taky obycajny, prenosny, na troch nozickach... proste provizorium... a nechyba ani ohnisko ;-) ... spekaciky su na nom fajnove... vela energie a napadov!!! :-D
Odpovedať
Asi si opísala náš dvor.Trávnik je už ako tak hotový.Mám ho všade kde má byť.Teraz sa chcem pokúsiť z inej časti záhrady urobiť lúku s celoročne kvitnúcimi kvetmi a uprostred tú lavičku od jazierka.Len musím zaistiť na celý rok postrek trávnika proti dvojlistým burinám.Trávička bola na jeseň nádherná a hlavne hustá. Kosili sme ju dvakrát do týždňa.Teda nie ja ale chlapci z dediny si zabrigádovali.No uvidíme ako prezimovala. :-)
Odpovedať
To je paraaaada...myslim tu lucku s kvitnucimi kvetmi... ja mam tiez taku predstavu... aspon kusok pozemku by mala byt "luka"... viem, ze existuje specialny vysev tychto kvitnucich rastlin, ale netusim, ako velmi je narocna starostlivost o ne...asi by to chcelo poradit sa s odbornikom... trava je zaklad...urcite prezimovala v pohode :-) ... a uz sa tesim na tu nasu zahradu... v predzahradke travicka, kvety... a v zahrade ovocne stromy (nez vyrastu, my tu uz mozno nebudeme ]-( ), ribezle, egrese, orgovan, zlaty dazd... no, niektore napady neprejdu cez mojho muza - jednak je alergik, jednak tuzi po japonskej zahrade... kus cesty je pred nami... 8-)
Odpovedať
Aj moja polovička je alergička ale nejak doma to jej nevadí. Možno preto že bývame 80 metrov od rieky takže je tu vlhký vzduch. My to máme zadelené tak že zvlášť je ovocná časť zvláť park a zvlášť kúsok záhrady s foliovníkom. Na tú lúku nepíšu nič extra iba prvý rok dvakrát kosiť aby zhustla a potom už iba raz ročne. :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?