Ako riešiť odtekanie vody z terasy do bazéna?

Profilova fotka
Mam otazku, kto by mi vedel poradit, ako spravne poriesit odtekanie vody z terasy do bazena? Prikladam fotky bazena a zial prave rozobraty lem okolo neho. Mali sme tam okrajovu listu,bielu dlazbu a silikon v skarach. Po 3rokoch sa nam skoro vsetky dlazdice odlepili z dovodu podtekania, ci uz dazde,ale aj kupanim sa voda vylievala. Muz by chcel teraz skusit pouzit drevo a casom zmenit aj dlazbu na terase za drevo, lebo nam o 2cm sadla terasa a zacala sa aj dlazba pri schodoch uvolnovat. Nemame tolko prostriedkov na vymenu vsetkeho naraz. Nevieme ako poriesit odtok vody po okrajoch bazena,aby sa pod drevom voda nedrzala. Chceme tam nejake listove ukoncenie,ale urobit to tak, aby sme vode nebranili odtekat. Nema s tym niekto skusenosti,alebo pripadne poradit nejaku stranku,kde je to vysvetlene. Pomohli by nam aj nejake detailne fotky,ako to mate vy ukoncene. Dlazbu uz nechcem a velmi sa mi paci drevo okolo bazena,mohlo by kludne prekryvat okraj bazena tak 5cm. Dakujem za kazdu reakciu vopred.
Odpovedať
To dúfam nemyslíš vážne aby voda z terasy stekala do bazéna? Treba to rozumne vyspadovat. Dlažba odpadla lebo odmrzla. Zle odvedená robota. A to drevo tiež moc dlho nevydrží. Treba pouvažovať nad wpc doskami. To by bolo na večnosť.
Odpovedať
Profilova fotka
@milan209 Asi si otázku pochopil nesprávne. Podľa mňa otázku položila dosť nešťastne a trochu nezrozumiteľne. Určite sa chcela opýtať niečo iné... ako vyriešiť odtekanie vody z terasy tak, aby nestekala do bazéna. Kto už by len chcel, aby mu špinavá voda z terasy tiekla do bazéna? :-)
Odpovedať
@jamk1 však som aj napísal ci to myslí vážne a zároveň dúfam že nie. A odpoveď je jednoduchá. Musí tu terasu správne vyspadovat. Tiež keď je terasa pri dome tak sa spaduje od domu nie opačne. To je hádam každému jasné.
Odpovedať
Profilova fotka
@jitka1975 Okolo bazéna treba urobiť (vysekať) odtokový žľab - to malo byť urobené hneď pri výstavbe bazéna. Celé to potom môžeš prekryť až po okraj bazéna WPC doskami. Ale treba to urobiť tak, aby ste mohli ten žľab čistiť. WPC dosky položiť rovno na jestvujúcu dlažbu.
Odpovedať
Profilova fotka
Sice neodpovim na otázku pisatelky, ale wcp k bazénu nedoporucuji. Máme na kryté terase, tam je super. A lem bazénu( jesteze jen lem) hrozne pálí!
Odpovedať
@hhranolka to ci páli si myslím záleží od zvolenej farby. Nemenovaný Aquapark T. je tuším kompletne vo wpc a ked som tam behal tak som si nevšimol extra pálenie pod nohami.
Odpovedať
Profilova fotka
@milan209 ja som to zle asi napisala. Terasa je vyspadovana od domu sice, ale inym smerom ako k bazenu. Voda pri bazene sa drzi skor z dazdov, snehu a v lete pri spliechani. Muz to chce nejako zaizolovat, ale neviem si predstavit ako, ked medzi doskami musia byt medzere. Zlab tu zial nie je porieseny a terasa aj s okrajom bazena je riesena v urovni domu, cize bezbarierovo. Napadla ma nejaka okrajova lista pod ram dreva, ktora by sluzilana odtok vody do bazena. Neviem, ci je to blbost.
Odpovedať
Treba okolo bazena urobit zlab na odtok vody a dat mriezku. Nico taketo https://www.google.sk/search?q=mriezk...
Odpovedať
Profilova fotka
@hhranolka wpc nechceme, urcite to bude drevo a ratam s rocnou udrzbou, staci ze mame horucu dlazbu, ktora sa casom bude menit a asi aj prekrytie terasy s bazenom, len to chce niekde vyhrat eurace :)
Odpovedať
este jeden link, na ukazku http://www.obkladanieadlazdenie.sk/Us...
Odpovedať
Profilova fotka
@milan209 Asi si rýchlo behal. :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@majki555 vdaka za ukazky, neviem si predstavit teraz este sekat do betonu. Ked vidim fotky bazenov, tie odtokove mreze nemaju po krajoch, ako to potom maju riesene?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@jitka1975 Sikovny majster s dobrym naradim ti to vyreze zachvilu. Myslim, ze ten zlab je asi navhodnejsie riesenie. Nebude vam vody z bazena vytekat na dlazbu,ani spinava voda z terasy do bazena. Neviem,ako to maju urobene,mozno to maju nejako nenapadne zakomponovane do dlazby,ci dosiek
Odpovedať
Profilova fotka
Môže to vyzerať ako na priloženom obrázku, s tým, že žľab aj dlažba je pod doskami, a dosky nad žľabom sú rozoberateľné.
Odpovedať
Profilova fotka
@laco17 je to pekne, len ako poriesit z toho zlabu odtok prebytocnej vody. Je tu jedine miesto vedla sachty a tam urobit vypust do hliny. Neviem, ci sa to riesi inak, ale do filtracneho systemu to neviem, ci bude mozne.
Odpovedať
Pod tými doskami sa ale musí zdržiavať špina, malé hlodavce a spústa všeliakej hávede...
Odpovedať
Profilova fotka
Nakoniec sme sa rozhodli pre koberec z kamienkov. Dufam,ze to dobre urobime a bude to super.
Odpovedať
Profilova fotka
@kamenny_koberec2007 prosim,neviete mi poradit,ako by sa dal poriesit otvor do sachty s kamen.kobercom? Ide o to,ze to otvarame zhora a ak na nejaky material nalepime tieto kamienky,nebude to moc tazke? Uz teraz ten plech mame co robit, aby sme dvihali. Ako to riesia ini,aby im aj voda nezatekala do sachty?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?