Ako prestrihať starý neupravovaný orech?

Prosim Vas ako ostrihat starsi vysoky orech. Orechov bolo na nom min rok vmvela ale vsetky boli male..
Odpovedať

Odpovedať
ako ocakavas, ze budu vacsie orechy po reze, tak to asi nepomoze. Orechy sa vo vseobecnosti orezavaju v juni, najneskor v juli aby sa stihli rany zacelit. Ten tvoj by asi potreboval zakratit vrch aj obvodove konare na nejaku rozumnu mieru. A asi by som rez rozdelila na viac sezon, nech sa z toho stiha spamatat
Odpovedať
Orechy sa vseobecne nestrihaju. Veľkosť plodov tým neovplyvnis. Asi to bude strom vypestovany a nie stepeny. Skôr tam je problém. Vieš koľko má rokov? Čítal som že starý orech...
Odpovedať
Profilova fotka
@rosinko orechy sa neoberajú, ale obíjajú, olamujú sa tým konce a nútia k rozdvojeniu, teda zmnoženiu rodiacich koncov. Budte rád takému stromu.
Odpovedať
@rosinko takto som ho ostrihal ja v piatok:
Odpovedať
@rosinko predchádzajúce roky bývali na ňom väčšie plody?
Odpovedať
@rosinko predchádzajúce roky som nemal problém nazbierať aj 10 bední orechov. Minulý rok, horko-ťažko jednu. Tipujem, že to bolo počasím, resp. suchom. Ak ti neprekáža, nechaj ho rásť, minimálne ti poskytne úžasný tieň v horúcich dňoch.
Odpovedať
Profilova fotka
@ronnan78 mam tiez orech a vzdy bolo mrte a minuly rok ledva dve mini bednicky ale visni som mal tolko ze strom bol cerveny takze kazdy rok nieco naprd a nieco dobre
Odpovedať
Orech sa nerežú, ale ako vraví hričovský gráňajú sa=obíjajú. Ak rez tak apríl
Odpovedať
Ten na obrázku,to je ten starší orech? Ten má sotva desať rokov. Keď ste ho už chudáka posadili na kraj do betonu,tak ste ho mali ostrihať aby mal kmeň vysoko aspoň 2,5m. Na čo sú tie konáre až po zem? Len čo zavadzajú. Orechy popadajú samé z hora. Orezať tie spodné konáre vľavo aspoň po ten tretí hrubý,ak odrežete aj ten hrubý nič sa nestane a vpravo tiež ,tenké aj vyššie od spodu. Tak aby sa tam mohol volne pohybovať človek pod tým orechom. Korunu hore nechajte na pokoji on vie kde má rásť,hore je miesta dosť. Orech potrebuje veľa vody,treba polievať a na jar rozhoďte pod ním pol litra hnojiva napr. NPK alebo biologické hnojivo,najlepšie zakopať..
Odpovedať
@jean2 Desť rokov??? Videl si 10 ročný orech? Ten má tak medzi 20-30 rokov.
Odpovedať
@jean2 asi si si nevsimol, ale ten orech je foteny z poschodia domu, takze ziadne konare po zem... Kmen ma vysku dva metre urcite, podla toho plotu. 10 rocny orech? Tak to si este asi orech nevidel... Orech sa nepolieva.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ten orech ma zhruba cca 20 rokov... Spodne konare su zhruba od zeme 2 metre... Nerad by som ich daval prec nakolko stromm podrastie na jar znova o dakyck 20 30 cm..
Odpovedať
Sú 2 metre od zeme? Odtiaľto sa to nezdá. Tak už ho len polievať a hnojiť.Jeden rok je veľa tak sú menšie a na druhý rok je málo a sú väčšie.Z toho by som si nič nerobil. Toto je dvadsať ročný orech? My sme mali dvadsaťročný 12x12 a výška tiež skoro 12metrov a kmeň hrubý nad 40cm aj vo výške 3m. Ak chceš silou mocou rezať ,tak orež tie konáre čo idú za plot aj tak ti ich tam ľudia pozbierajú.A potom budú možno väčšie. Ja som rezal orech na jeseň v septembri.
Odpovedať
Je 20 rocny Len jlmy zijeme v doline kde svieyi slniecko pomenej..m
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?