Ako oddeliť trávnik od ostatnej záhrady?

Profilova fotka
Kupili sme velky pozemok, ktory nam bude kosit traktor par krat do roka.na pozemku je normalna luka- vysoke travy, jahody, nejake kvety..chceli by sme vsak jednu cast zahrady oddelit ako oddychovu cast, bude vedla domu na strane terasy. Ako najlepsie a najvkusnejsie oddelit tuto cast? pozemok je svahovity, tato "zahradna" cast vsak bude vyrovnana navozenou zeminou a vyrovnana.Nebude sa mi vselijaka trava tlacit do "travnika"? Premyslala som uz aj nad travnikom z pyru, videli ste to uz?
Odpovedať
Najkrajsie podla mna je oddelenie nejakym zivym,listnatym plotom. Ja mam oddelene zimozelom kamcatskym,je z neho aj osoh v podobe prvych vitaminkov v zahrade, Je to husty krik,nerastie ani v dospelosti do vysky, ma cca 1 meter .Opticky oddeli zeleninove hriadky,ale pritom nebrani vo vyhlade na celu zahradu.
Odpovedať
Profilova fotka
@majki555 ako rychlo ti zemolez narastol?
Odpovedať
rastie pomalsie, ale ako zivy plot je pekny a fakt tie "cucoriedky" v maji su uzasne :-) mame to ako majki, ale vysadzane minulu jesen estelen.
Odpovedať
Mam ho 4. rok,ale je husty a ucinny ako oddelovac uz od dvoch rokov. Vysku ma asi meter.
Odpovedať
@majki555 ako daleko od seba si sadila?
Odpovedať
Asi meter. Nechcela som ich tlacit blizsie k sebe,ako pri klasicokm zivom plote,aby sa dali v pohode pooberat plody. tych byva neurekom. Ak nezabudnem, zajtra prihodim foto.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?