Ako najlepšie vyrovnať záhradu, UNC?

Mám záhradu, kde su pomerne velke rozdiely a hrbole. V minulosti tam pestovali zemiaky, avsak je to dost krive a nemozne kosit kosackou.. Rozdiely medzi roznymi castami su od 20 do 80cm....Uvazujem to najprv vyrovnat nejakym UNC, resp. co odporucate,
Odpovedať
Profilova fotka
Určite UNC vacsie rozdiely, na orbu stačí i rotavator.
Odpovedať
@radoslavc Tak si daj doviezť kvalitnú zem a pekne fúrikom to vynosiť vyrovnať a máš pokoj...Ja som to riešil takto na záhradke a teraz je spokojnosť... UNC Ti zničí aj to čo nepotrebuješ...Keď si to vyvezieš sám,dáš tam toľko koľko potrebuješ a máš to tak ako to chceš Ty ;-) Máš to najšetrnejšie...Čo sa týka UNC si myslím že nebude o nič lacnejší ako keď si dáš doniesť zeminu... ;-)
Odpovedať
Vsetko samozrejme zavisi od plochy o ktorej sa rozpravame ;-) Nivelakom si zmeraj rovinatost pozemku, okolikuj si ho a potom mozes zacat pracovat. A nakoniec si pozicaj valec od futbaloveho klubu obce a dobre si to povalcuj ;-) A priprav sa na to, ze ti to po vydatnejsich dazdoch klesne, tak neodkladaj daleko lopatu :-)
Odpovedať
@radoslavc Záleží od toho akú veľkú plochu, ale UNC mi príde dosť malé na to. Normálny veľký báger to zrovná. Cena 20-30€ za moto hodinu. A šikovný bagrista ti to pekne zrovná.
Odpovedať
Plochu co chcem zrovnavat zatial ma okolo 300-400m2. Laserom som to vymeriaval. Velky bager mi neodporucali prave kvoli tomu zniceniu pozemku. Taktiez rovno ked ho tam budem mat si chcem dat vykopat aj jamu na potrubia a siete... Bager berie okolo 27e, unc tu berie do 20e.
Odpovedať
@radoslavc UNC ti tam bude hrmotat dva dni, bager urobí to isté s plochou lyžicou za 3 hodiny, tak si vyber.
Odpovedať
tak ci onak ho tam potrebujes, tak nech ti vykope co treba a po sebe zahladi stopy :-)
Odpovedať
Neviete cim to potom je dobre skultivovat? Pozicat si z pozicovne(ak to je mozne) nejaky kultivator?
Odpovedať
Takze robili mi to takymto pasovym minibagrom a maximalne som spokojny: https://www.google.sk/search?safe=off...
Odpovedať
Za ako dlho a za kolko?
Odpovedať
@radoslavc daj foto ako to vyzera
Odpovedať
je to znamy, takze cena bude nizsia...ale taketo male bagre co viem sa hybu za 20e/h. Robil mi 6h vyrovnavanie asi 300-400m2....a este mu ostava asi 300-400m2... a 2h mi kopal jamu na elektrinu - 30m a to aj zahadzal... avsak asi kazdy bagrista ma inu rychlost, zazil som aj v mladi ked bagrista spal a nastavil si dvihanie sa lyzicou:) aby isli motohodiny... ked tam budem tak to odfotim....
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ja som to riešil asi tak: Mám plochu cca 200 m2. Pôvodne to bol nevyužitý kus záhrady, lepšie povedané, bolo tam pár starých ovocných stromov a zlý terén na udržiavanie. Stromy šli preč, s UNC mi to pekne zrovnal a cez zimu som to nechal sadnúť. Keďže plocha voči susedom bola dosť vysoko a náklady na obvodový oporný múrik by boli dosť vysoké, rozhodol som sa znížiť level o necelý meter (aj esteticky to vyzerá lepšie). Ale to už pomocou JCB-čka a Tatry (čiže práca UNC-ečka v tomto prípade bola zbytočná, ale našťastie šlo len o nejakých 30€ a znižovanie v pláne nebolo). A potom už len drobné úpravy rotavátorom, valcom a hotovo. Ešte to nieje úplne dokončené, ale myslím už teraz je na to príjemnejší pohľad. ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?