Ako na slimáky?

Profilova fotka
ahojte, začali nám dozrievať jahody a obžierajú nám ich slimáky, tie bez ulity, viete mi poradiť ako na ne? ;-) či len zbierať a zbierať.... :-|
Odpovedať
Profilova fotka
Prirodzený nepriatelia slimákov sú jašterice a žaby.Vytvorte podmienky na život žiab a jašteríc a nebudete mať problém zo slimákmi.
Odpovedať
Mne pomohli granule Metarex a samozrejme ich pravidelný "zber" ráno a večer. Toto robím cca 10 dní a vidím, že ich je stále menej a menej.
Odpovedať
poblíž zahrady prikry zem starou podlahovinou a pod. slimáky sa tam zbehnú pzbiraj ich ,alebo sliepky ,kačice pusti na ne
Odpovedať
Daj si hociakú dosku alebo viac dosiek po záhrade čím staršia tým lepšie, slimáky sa ti tam schovajú a cez deň si nachystaj vriacu alebo horúcu osolenú vodu,daj si na ruky gumené rukavice nejakú lopatku najlepšie tú na smeti a pekne si ich tam skotúĺaj alebo podober a šup snimi do vody,tak sú rýchlo mrtve a nemusia sa trápiť ako po požití granúl alebo solením.Keby si ich chcela pozbierať tak to nejde hneď sa ti prichytia na rukavice.
Odpovedať
http://ekoista.cz/jak-odpudit-slimaky...
Odpovedať
tieto slimáky majú radi pivo ;-) zakopete pohár do zeme nalejete trochu piva a oni sa už pozvú same 8-) Pridávam foto.. do 20 minút od naliatia piva začala párty.. :-) mala nevýhoda, že ich musíte potom odpratať, lebo začnú smrdieť..
Odpovedať
ja som pocula, ze treba rozsypat skrupiny z vajicok. ale nemam to overene
Odpovedať
Neprejdú cez medený plech, ale kde toľko plechu zohnať a nekradnúť, že. Jašteričky ani žaby tieto oranžové španielske slimáky nežerú, sú na ne príliš veľké a horké. Nemajú tu takmer žiadneho prirodzeného nepriateľa a preto sa tak premnožili. Žerú ich kačice indické bežce, ale nie každý sa môže starať alebo si aj požičať, navyše treba ohradiť záhony, inak kačice pošlapú úrodu. V žiadnom prípade nesoliť slimáky na záhonoch, zasolí sa aj pôda a pokapú aj rastliny! Pomáhajú parazitické hlístice, dajú sa objednať aj cez internet. Z rôznych granúľ odporúčam FERRAMOL, nie je to jed, neškodí psom, mačkám, ježkom a čo je plus, slimáky zalezú zdochnúť pod zem. Dostať snáď v každom záhradníctve. Totiž sú to kanibali a na mŕtvoly prilezú hodovať ďalší. Nehovoriac o tom, že otráveného slimáka môže zožrať sliepka, kačica, ježko... Vajíčka týchto oranžových bezdomovcov vraj požierajú tie klasické záhradné slimáky s domčekom. Len im vysvetliť, aby žrali len vajíčka a nie šalát...
Odpovedať
Profilova fotka
Tí slimáci, sú ako chlapi... Otvoríš fľašu piva, tiež sa tam poschádzajú a do večera su popadaní na zemi a tiež ich musíš odpratať, lebo samy nevládzu a smrdia... :-) :-) :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?