Ako čerešni zabrániť, aby plodila?

Ahojte, chcem poprosiť o radu skúseného zahradkara. Mám na pozemku krásnu čerešnu ktorá nám cez leto robí výborný tieň. Má neuveriteľne množstvo plodov no problémom je že čerešne u nás nikto neje. Preto sa chcem spýtať, keďže nám čerešne padajú na terasu a hniju ako by som zamedzil ich tvorbe. Skúšal som na jar postriekat kvety aby sa plody nevytvorili ale moc to nepomohlo. Aký postrek použiť na kvet, v akom pomere a kedy aby kvet zahorel? A zároveň aby som stromu neuskodil. Netradičná požiadavka ale za každú reakciu k veci budem naozaj vďačný.
Odpovedať
1
2
Chcela by som mat tvoj problem! ;-) To kvitnutie stromu je prirodzeny proces,prirode nerozkazes.Ak strom budes postrekovat vselicim,aby si zastavil jeho prirodzene vlastnosti,skor,ci neskor ti vyhynie. Na tvojom mieste by som nechala ceresne dozriet,bez akychkolvek jedovatych postrekov.Nasledne si daj nejaky inzerat,v case dozrievania,ze ponukas bio ceresne na samozber.Bud zdarma,alebo za dobru cenu. /bud cez beznu inzerciu,alebo aj na FB je vela skupin, kde ludia takto zhanaju a kupuju prebytky zo zahrady/. Ceresne ti nebudu robit neplechu na terase,urobis dobry skutok tym, ze niekoho potesis zdravim ovocim a este aj zarobis nejake to euro. A ceresnicka ti bude nadalej pekne rast a robit tien :-) ;-)
Odpovedať
@kamenozrut A čerešňovicu piješ?
Odpovedať
Profilova fotka
vidim v tom celkom problem, nevies to urobit tak aby si neuskodil stromu, je normalne, ze kvitne a kazda zmena toho stromu bude len skodit ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
tak tie ceresne predavajte alebo darujte susedom a podobne. to, ze ich nejete neznamena, ze ich nemozete pozbierat ked dozreju, este pred tym ako vam popadaju na terasu a zhniju. zbavite sa ceresni bez toho aby ste museli ublizit stromu
Odpovedať
@ruren dobrá čerešňovica nikdy nie je zlá, to by ti môj muž porozprával :-D
Odpovedať
@kamenozrut a keby si na jar vsetky pucky zo stromu poodtrhal na jesen ani listie hrabat nemusis... a teraz vazne, ved tie ceresne su na strome max. 2 tyzdne ,prezi to alebo si daj inzerat darujem ceresne samozber
Odpovedať
@kamenozrut načo teda je ti tam tá čerešňa, tieň vie vytvoriť aj iný strom, prečo ju teda nevyrubes a nezasadis tam iný strom, ale pýtaš sa somariny.
Odpovedať
@dara_777 To ano. Už som pálil aj z čerešni. Len škoda že už vyschla. Omrazilo ju v plnom kvete a potom keď pustila listky tak znova prišiel mráz koncom mája a už sa z toho nespamätala. Čo by som za to dal, keby som mal tu jeho čerešnu na mojej záhrade.
Odpovedať
@viktor811 no mozno preto ze nechce cakat 20 rokov kym novy strom vyrastie...
Odpovedať
Este som zabudla dodat,ze ked ceresnicky budu zrele,napis mi ss.Pridem si sama nazbierat,odbremenim ta.Zacnem zbierat smerom od terasy :-D To myslim vazne.Ceresne milujem a moj mlady stromcek ma zatial slabucku urodu,takze uvitam,ze si pridem niekde nazbierat.Len prosiiiim, nepostrekuj ;-)
Odpovedať
zozen si snehovy hasiaci pristroj a ked bude ceresna v plnom kvete pekne ju postriekaj, kvety znmrznu a budes mat po probleme. Moze sa stat, ze netrafis a zmrazis ju velmi, ale to tiez budes mat po probleme. Len ked uz tento sialeny a uleteny napad budes realizovat, urob to, prosim, v noci, aby si nepohlusil vsetky vcely co na nej budu. Vceliciek by mi bolo fakt luto Inac ta ceresnovica je uplne najlepsi napad, len je pravda, treba sa k nim zohynat kym ich pozbieras :-p
Odpovedať
@kamenozrut čo by som dal zato keby som mal doma čerešní s plodami..
Odpovedať
Článok sa načítava...
Dodnes som si myslel, že som počul všetko
Odpovedať
moje nervy, vzdy sa da rozdat, dzem :-), alebo potom tu ceresnovicu :-),.my mame zatial malu ceresnicku, minuly rok len mala miska ceresni a tesila som sa neskutocne (inak zakonity tiez ceresne neje :-D). aby si to nepototo experimentami, bo mozete aj o ten tien prist :-(
Odpovedať
mne este teraz napadlo, uplne najsialenejsie : Kupit dostatok frcgúm a ponavliekat na kazdy kvet Taky Durex by sa potesil tolkemu predaju :-D :-D :-D
Odpovedať
santos950 ma novy nick? :-D :-D :-D Mat vaše problemy... Skutočne treba niekomu radiť, ako vyriešiť takýto obrovský problém?
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@majki555 prídi ho navariť :-P
Odpovedať
@dgerzo Ď A K U J E M že sa tu nachádza aj niekto inteligentný.
Odpovedať
@viktor811 Pretože nie som čarodej aby mi tam vyrástol hned na druhý deň´5m strom. Keby som dal otázku ako vypilovať čerešňu tak by som tvoju reakciu chápal. Keď nemáš čo napísať NIKDY nikam nepíš!!!
Odpovedať
@dalaj prídi si obrať ale všetko
Odpovedať
@tomas1989 prečítaj si čo som vlastne chcel a potom odpisuj
Odpovedať
@majki555 odkiaľ si? keď oberieš všetko sú tvoje :-D
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@daralbajda vymením :-D ale v rovnakej veľkosti
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@kamenozrut však nemusíš jesť čerešne. Cerešňu vypluj a jec len kôstky. Tie sú totiž stráviteľnejsie a pre teba ako stvorené.
Odpovedať
@kamenozrut tazky vikend?
Odpovedať
@kamenozrut uz dlho som sa tak nenasmial...
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?