Ako často ste polievali novo vysiaty travnik(zavlahou polievane)

Profilova fotka
Ahojte, chcem sa spytat ako často a kolko minut ste zavlahou polievali novo vysiaty travnik?! Ďakujem za odpovede, lebo s priatelom nevieme v akych časovych rozmedziach a ako dlho ju mame nadstavit.
Odpovedať
my sme teraz dosievali na taky kusok asi 2x2m a priznam sa chodime polievat kazdy druhy den krhlou. Vzdy sme to tak robili a trava vzdy vzisla. Teraz ma par dni prsat tak ona vykukne neboj sa.
Odpovedať
novy travnik sme zalievali tak, aby bola poda vzdy vlhka, kvoli kliceniu, mozno 5 minut viackrat denne. Polievali sme zavlahou, ale zapinali sme ju podla potreby, az bude travnik vyrasteny, tak to nechame na pocitac.
Odpovedať
Profilova fotka
@kkristian no len my sa presuvame medzi dvoma mestami, tak si nemam ako kazdy den skontrolovat , ci poda je vlhka.my tu byvame 4x do tyzdna.preto neviem ako nadstavit zablahu , aby poda nevyschla. Travu sme siali v sobotu .
Odpovedať
Profilova fotka
@sonapalagyova nam povedali ze treba polievat 3 krat denne. aby travnik nevyschol. este sme nesiali, najprv chceme postriekat burinu
Odpovedať
Profilova fotka
@silviu a neveavrli ze asi tak kedy? Ze rano , naobed , vecer?!
Odpovedať
Ked 3x denne,tak asi ran , na obed a vecer. Vela zalezi aj od pocasia, ale nastav aspon 15minut 3x za den.
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska ano ja som pochopila , ze 3x znamena rano, naobed , vecer-ja ze ci nevraveli nejake presnejsie hodiny kedy je vhodne.lebo ked je podla mna riadny upek tak naobed sa nemozu tie semienka spalit tym ze by na nich zavlaha striekala?
Odpovedať
@sonapalagyova ja som polievala o 5ej, 10ej, 16ej a 20ej. O desiatej najviac aby mi do dalsieho polievania neobschlo uplne....obschlo ale kedze nemám závlahu, tak som neplanovala stráviť celý den pri hadici:))
Odpovedať
Profilova fotka
@tatiana1978 super takto som to presne potrebovala vediet tie časy ma zaujimali.a mozem sa spytat cca kolko ste to polievali?!dakuje
Odpovedať
@sonapalagyova mne to vychádzalo vzdy tak na hodinku roboty....ked ma to bavilo, ked nie, tak polhodinky a fertig
Odpovedať
este nieje az tak horuco,lepsie poliat za slnka ako keby vyschli.
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska no to je pravda-hlavne aby nevyschli.ale neviem na kokko dat polievanie.myslite, ze 15minut bude stacit?
Odpovedať
Článok sa načítava...
mozno aj na 20-25minut, zalezi aj kolko akych ostrekovacov mate, ja uz hotovy travnik polievam 10min.
Odpovedať
Dlzka polievania sa neda povedat len tak, rozne zavlahy, rozne cerpadla, rozna poda, rozny pocet ostrekovacov atd. Ja polievam 400m2 travnik, rozdelene to mam na 7 zon, spolu cca 40 rosttrekovacov, kazdu zonu polievam v lete 5minut rano o 5:30 a vecer o 21:30. Teraz mam ubrate cez sezonne nastavenie -40%. Minuly rok som mal zavlahu pustenu iba 2(dva!!!!) krat, na jesen som ani nerobil prefuknutie rurok, tento rok som na jar takmer nenasiel 4 rozstrekovace (zarastene travou). Pri zakladani travniku je dolezite, aby trava nevyschla. Niekto travu iba rozhodi po povrchu, vtedy je tazsie vytvorit optimalne podmienky, vhodnesie je travu "zapracovat" do zeme, potom nebudete mat problem s odplavenim semiacok, nezabudnut na valcovanie. Polievanie nastavte podla pody-ako rychlo pije vodu, na zaciatku 4-5x denne, dlzku tak, aby nevznikali vacsie kaluze vody.
Odpovedať
Profilova fotka
@stowasser dakujem za odpoved.my mame cca300m2 a mame rozdelene na 5zon , len niekde poda pije lepsie podu a niekde tazsie.tak musim asi aj dlzku prisposobit zonam.lebo kazdej nevyhovuje ten isty cas.
Odpovedať
Polievajte krátko (max. pár minút) a často. Nedá sa presne povedať o kolkej, keďže to závisí od orientácie pozemku, slnka a predovšetkým vetra. To si vyskúšajte na mieste v jeden deň. Pôda musí byť vlhká, ale nie premočená.
Odpovedať
Profilova fotka
@stowasser Co ja viem, polievat rano je vhodne, vecer nie, travnik zostane mokry a je nachylnejsi na plesne. Polievat by sa malo cca 2x do tyzdna, tiez z rovnakych dovodov. Amici maju premakany sposob merania , daju na travnik prazdnu plechovku od tuniaka a ked je plna stacilo :) Npr http://www.scotts.com/smg/goART2/cont...
Odpovedať
@majkoj polievame o 22,30hod uz 20 rokov,nikdy ziadna plesen,kde by sa tam v lete nabrala. rano to jednak rusilo o 4,00-5,00 a trava bola mokra,ked sa ranajkovalo.
Odpovedať
@majkoj a sakra - nam trava nechcela dlho vyrasit, tak som to zacal poriadne polievat - je to pomaly mociar. Zda sa, ze som si o tom mal najskor nieco precitat :D dufam, ze to teraz nevezme cert.
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska to mas tak, neodporuca sa fajcit, lebo je clovek nachylnejsi na rakovinu pluc, ale su ludia co to robia 80 rokov a nic :). @joxe to co som pisal plati, pre "hotovy" travnik, na zaciatku treba udrziavat naozaj zem vlhku (ale nie mokru).
Odpovedať
Profilova fotka
@sonapalagyova tak tak, rano obed a vecer
Odpovedať
@majkoj akurat ze plesen sa tvori po snehu skoro na jar,kedy sa este nepolieva. Vlhkost moze sposobovat ine choroby travnika, a tie pridu na vlhkych miestach v travniku,kde voda riadne neodteka, je celodenny tien,nie z vecerneho polievania. vecerne polievanie ma vyhodu,ze sa odpari menej vody,lepsie sa zavlazi zemina. Inak je to jedno ci rano,ci vecer. A vobec netreba polievat kazdy den.
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska 22:30 je u mna nocne polievanie :), ja to nemam z vlastnej hlavy, tvrdi to viacero machrov na travnik . Ked sa polieva travnik rano, alebo po nejakej 15:00 stihne trava vyschnut, ale do pody sa dostane dostatok vlahy. Ked sa polieva v noci, travnik zostane vlhky. Ja v tom logiku vidim ,u mna s tym mam menej problemom, ty mas ine skusenosti, ale stale je vsetko v poriadku :)
Odpovedať
Profilova fotka
@sonapalagyova tak, rano obed vecer
Odpovedať
Profilova fotka
tak, mame zasiate, polievame. akurat nam nas toro zavlahovaci system zmyva semeno na kopu
Odpovedať
Profilova fotka
@silviu na zaciatku treba na zavlazovanie nieco jemnejsie.
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj je to dost velka plocha hadicou by som to robil dookola cely den. potom dosejeme. tie toro T5 postrekovace, tie maju na konci obluku pomerne silny prud vody a to vymylo obluky. nastastie ich mame tak na polke plochy. cakal by som ze to maju lepsie vymyslene. nabuduce by som asi dal postrekovace od huntera, asi lepsia trieda.
Odpovedať
Profilova fotka
@silviu myslim, ze to mas jedno aky zoberies tam to strieka pod malym uhlom tym padom to ma pomerne velku energiu pri dopade. Ja som nemyslel rucne, ja zatial pouzivam toto http://www.modrastrecha.sk/blog/majko....
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj pekna trava:)
Odpovedať
Mne by tam chýbali kvety a sem tam strom :-)aspoň na kmienku.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?