Aké rastlinky je vhodné sadiť pri ovocné stromky

Profilova fotka
Dobrý deň, vedeli by ste mi prosím poradiť, aké rastlinky je vhodné sadiť pri ovocné stromky. Viem, že pažítka je vhodná pri jablone, pažítka odpudzuje vošky. Ale ak máte aj iné skúsenosti prosím poradte, chcem sa vyhnúť striekaniu. Ďakujem
Odpovedať
Tekvicu
Odpovedať
Profilova fotka
Striekaniu sa nevyhnes pokial mas normalne odrody. Ak mas rezistentne, tak sa vjes vyhnut postreku voci ktorym su stromy odolne. Proti niektorym hmyzom vies pouzit lepove dosticky. Proti lezucim hmyzom oasky na kmen. Netreba sa postrekom vyhybat, ake treba ich aplikovat v spravnom case. Napr. Predjarny postrek ked sa otvoria puciky ale kvietok este nevidno - nicia sa prezimunuce skodce. Nesmie sa postrekovat ked kvitne. Vtedy ostavaju rezidua v ovoci. A samozrejme aj koli vcelam. Daju sa kupit aj bio postreky, vacsinou na olejovej baze, teda hmyz sa udusi. Tiez sa strieka skoro rano alebo vecer, ked nelietaju vcely.
Odpovedať
Profilova fotka
@sissik Ďakujem za radu, ale práveže ja sa chcem vyhnúť striekaniu :) v našej prírode to vie fungovať aj bez toho :) len treba prilákať ten správny hmyz, aby oni zničili škodcov...nie chémia :)
Odpovedať
Profilova fotka
@tanicka28, viem, stale citam s nadsenim clanky v zahradkarskych časopisoch. Pokusala som sa o to pri zelenine. Ale ked na okolitych poliach zozali repku, tak skocky z nej sa premistnili do zahrad a plienili. Napriek aksamietniciam, nechtikom. Na vosky celkom dobre zaberal zihlavivy zakvas, ale teda smradek dobry :-D pre dravy hmyz si urob domceky, pogoigli a najdes aj to, ktore bylinky pritahuju predatorov skodliveho hmyzu. Ak to ale robis na malej ploche, neviem ci to bude mat az taky ucinok ;-)
Odpovedať
Kapucinka, afrikany, medvedi cesnak, vsetko aromaticke co ti napadne, akurat kapucinkh uprednostnjju vosky
Odpovedať
@tanicka28 Bez postrekov to, žiaľ, nepôjde. Základ je predjarný postrek. @sissik Nejde o rezídua, ale o škodlivosť pre včely.
Odpovedať
Profilova fotka
@draik aj skodlivost pre vcely, aj rezidua. Ziadny postrek sa nena robit, ked vcely lietaju ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?