Aké máte skúsenosti s vretenovými kosačkami?

ahojte, prestahovali sme sa do radoveho domceka, kde mame travnik pred domom - 20 m2 a aj za dodmom 50 m2. ak chcem prejst z predzahradky dozadu na zahradku, musim prejst cez dom, kedze byvame v strede radovky. naviac nebudeme mat zahradny domcek a ak dame kosacku do garaze, uz tam nezaparkujeme. takze poziadavky na kosacku su: 1. aby dobre kosila 2. aby bola mala /nezabrala v garazi vela miesta/ 3. aby bola lahka - ked sa bude prenasat cez obyvacku z garaze do zahrady nasla som na intrenete vretenove kosacky - su male, lahke - len ci funguju? mate niekto taku kosacku? ak ano, napiste mi, ci je taka kosacka dobra - pouzitelna, resp. ake ma muchy rozmyslali sme napr. nad takuto> http://www.obchodny-dom.sk/gardena-38... budem vdacna za vase rady pripadne aku inu kosacku bys te mi odporucili? dakujem suuzi
Odpovedať
no nebudem komentovat tu garaž ale do 100m2 by som uvazoval asi o tomto http://www.obchodny-dom.sk/gardena-30... lahká, lacná a bezudržbova akumulator gardena (zpraxe 3 roky a mnit akumulator) asi ktomu netreba komentar :) cele dtststvo som kosil v zahrade 300m2 a nebol problem este odporucim 2-3 do tyždna kosit a netreba zbierat travu - menej roboty a travnik bude fakt super s pozdravom 8-)
Odpovedať
Moj muž sa zaobera zahradnou technikou a tak celkom viem poradit... co sa tyka vretenovej kosacky...myslis asi vretenovku len na tlacenie...potom treba ratat s tym, ze musis travnik kosit minimalne 2x dotyzdna, pretoze trava pri takomto koseni nesmie byt vysoka...teda moze, ale potom to poriadne nejde pokosit, navyse veelmi tazko!!! Ten link zn Gardena co si pridala...to urcite nie je nam M2 ako mate vy...to je tak pre 10-20 m2 maximum... Link od Oiram...tiež nic moc...aj ked pise ze je lahka, lacna...to nic neriesi, navyse vobec nie 70m2!!!!!!! Tych 70metrov by sa pokosilo, ale iba ak by ste sa chceli narobit jak kone ,poriadne par krat v tyzdni... :( Nad elektrickou ste nerozmyslali...? To je idealne na taku to plochu...? Ak chces poradit, kludne napis IP Radka :)
Odpovedať
radka má pravdu, ak nemáš dobrú kosačku, tak sa narobíš s máš aj tak hrozný trávnik :-( Dnes sú kosačky aj menšie, ale kvalitné
Odpovedať
dakujem Vam za prispevky, desime sa elektrickej koli kablu - treba nan davat pozor.... no ale asi si nepomozeme... tak poradte nejaku malu elektricku kosacku dakujem
Odpovedať
kto tu kosil vretenovou ze mate rady ako profici ???? kludne si to vyskusaj fitko zadarmo a ta trava bude fakt super a tych 15 min 2 x do tyzdna zmaknes aj ty a nemusis ani zatazovat muza (a ty budes mat super travnik ) radka vies kolko je 70m2 ??? s pozdravom 8-)
Odpovedať
no a pre zujmavost "ak ma niekto odpor k praci" tato zahrada ma 200m2 a je pokosena za 25 min s pozdravom a praci cest a ked budem detailista tak pri elektrike stratis viac casu :( rozmotat zmotat utriet) s pozdravom 8-)
Odpovedať
my tiez zvazujeme kupu prave vretenovej kosacky i ked ich na trhu nie je az taky vyber. Je skladna a podla toho, co vsade pisu, je trava najkrajsia prave ked sa kosi vretenovou kosackou. O hluku ani nehovorim.
Odpovedať
len pre informaciu trava je najkrajsia ked sa pravidelne (2-3x T) kosi a zalieva :) s pozdravom 8-)
Odpovedať
hm a čo keď máš záhradu 1300 m2...u nás kosenie 2 krát týždenne cca 5 hodín.
Odpovedať
Ja som ju dostal pred týždňom k narodkám - keď vyskúšam dám vedieť. Máme aj elektrickú, ale tie káble ma dosť otravujú. Už sa teším na prvé kosenie cca 150 m2
Odpovedať
dodog, tak vtedy iba taky kosiaci traktorik ;-) Tam by som sa s vretenovou urcite nepustala, ale podla mna do 200-250 m2 je idealna.
Odpovedať
dodog mam take tušenie že asi fakt traktor s pozdravom 8-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Caute, mam 50m2 predzahradku. Kosim ju vretenovou kosackou Gardena s 30cm zaberom a uplne postacuje. Travnik je na vyditelne krajsi ako susedny koseny klasickou elektrickou kosackou. Suuzi, urcite nic nepokazis rucnou vretenevou kosackou. Je skladna, nemusis sa natahovat s kablami a travnik budes mat paradny (samozrejme ak nezanedbas ostanu udrzbu: hnojenie, prevzdusnovanie, polievanie....) Ja travnik kosim na 4 cm., ked treba tak aj 2x do tyzdna. O nejakej namahe sa samozrejme na 50m2 ani neda hovorit. Keby som mal vacsi pozemok, urcite ostanem pri vretenovej, ale samozrejme elktrickej. Do 200m2 si myslim, ze kludne staci rucna, ale s sirsim zaberom.
Odpovedať
Tak ako trávnikári? Kosíme? Už je čas. Pokosiť a jarné hnojenie. šup šup. :-)
Odpovedať
Evikg ano určite by to šlo s traktoríkom najlepšie.Len ja mám sem tam stromčeky a kríky.Neviem či by to bolo vhodné... :-|
Odpovedať
nasi okolo stroncekov dokosievaju klasickou kosackou ;-)
Odpovedať
Ja by som aj chcel ale katka mi frfle že si zase kúpim zbytočnú hovadinu...no ona nekosí :-p :-D
Odpovedať
Dodog chcem sa Ta spytat , resp sklonit pochvalu super domcek a hlavne ta travicka.....napises mi do IP aku zmes mas....nam odporucali golfovu z Cabaja./ nenapisem nazov/....inak sme v stave zrovnat teren smykacom.....islo o staru uzitkovu zahradu
Odpovedať
Je to ihrisková zmes.:-)
Odpovedať
dakujem
Odpovedať
No a takto to už vyzerá štyri dni po druhom tohtoročnom kosení a hlavnom jarnom hnojení trávnika. :-)
Odpovedať
ahojte, este sme tu kosacku enkupili, lebo travnik este nemame - ale bude uz do ca. 2 tyzdnov ked si kupim ku vretenovej kosacke zberny kos, pozbera to travu na 100% lebo predsa len taka vretenova kosacka kosi na inom principe, ci sa ta trava dostane vsteka do kosa:-) a este jedna otazka, ako sa brusi vterenova kosacka? moj otec motorovu brusi normalne oslou, ale da sa tak nabrusit aj vretenova?
Odpovedať
tak kosacka kupena, dokonca sme nou 2x kosili. Kupili sme Gardenu, akumulatorovu (bez. el. snury). Kosi perfektne, aj zbiera do kosika travu. Sme spokojni - teda ja urcite, manzel by bol spokojnejsi, kebyze kosli kosacka sama a kebyze si sama aj vysype ten kos:-)))
Odpovedať
@suuzi - nad tou rozmyslame aj my. :-) Takze si spokojna. Hodis mi prosim do IP, kde ste ju kupovali a za kolko (kamenny al. internetovy shop)? Dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte teraz citam, co to je za kosacka a musim povedat, ze taku ako dal hore oiram sme mali u nasich cely zivot, este medzi prvymi, ocino doviezol z nemecka:) je to makacka, ak nemate uplne rovny teren a treba ist do kopca,ale dalo sa:) ked som to zvladala ako dieta kosit cely zivot, tak to asi nebude hrozne.... my sme mali taku od Husquarny tusim, oranzova bola:) aj je... funguje stale, nasi ani dodnes inu nemaju... ja sa desim na dome kábla, ale moj nechce o motorovej ani pocut, ze kto to bude po kazdej zime cistit.. ja zas nemam chut davat pozor na kabel a namotavat ho, tak to uz by som kupila radsej toto, ako u nasich :) no problem :) ale asi ho neprehlasujem, chlap si mysli, ze ma pravdu. co uz... ale mozno motyka vystreli.... nasi maju 7á pozemok, dom je mensi, klasicka kocka, travy je tam az az,ale kosenie ide rychlo, lebo clovek tlaci, rozbehne sa a cim idef rychlejsie, tym rychlejsie kosi.. elektricka je pomalaaaaaaaaaa tak mi drztte palce:)
Odpovedať
Profilova fotka
este k @radkatt: nemas pravdu, na 70m2 nepotrebujes ziadnu extra silu, mozem ti povedat, ze som uz ako 11-12rocna kosila ovela viac a v pohode... ano, musi sa kosit nie velmi velka,ale to aj elektricka nejde donekonecna, ale urcite sme nekosili 2x do tyzdna.. tak 1x staci :) hlavne by mala byt sucha ked sa kosi..... na rozdiel od klasickej kosy, ktora kosi dobre, ked je za rana - za rosy, tu je treba suchu travu..... ja mam naozaj min, 20r skusenosti s touto kosackou " len na tlacenie" a mozem len chvalit...a travniky boli vylucne moja starost u nasich :) ocino kosil,len ked som nebola doma:) bavilo ma to a super cloevk aj sa hybe:)
Odpovedať
Profilova fotka
a este: my mame za nu taky zavesny kosik na travu.. neviem, ci aj gardena to dava.... ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?