Ake drevo na vyvyseny zahon

http://leva-net.webnode.cz/products/p... - pestovanie na vyvysenych zahonoch vyzera zaujimavo. Ak by to aj nefungovalo, tak vidim tam mnoho vyhod. Na hranicne dosky si pekne prichytim mulcovaciu foliu. Taktiez medzi hriadkami si planujem nechat priestor na kosacku cim by sa ulahcila robota s plevanim a vyzeralo by to aj k svetu:) Preto ma zaujima, ake dosky by ste odporucali pouzit na vytvorenie tychto zahonov, ake drevo? natriet, nenatriet? cim?
Odpovedať
Profilova fotka
@radoslavc ja som pouzil dubove stare hranoly, ale to iba preto ze som ich mal. Kludne pouzi fosne 30x5 cm... napustal som fermezou...netreba z toho robit vedu... :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
Profilova fotka
@richard71 ahoj, chcem sa opytať či si ich niečim aj napustal aby sa to hned nezhnilo?
Odpovedať
Profilova fotka
stare zeleznične podvaly a nepotrebuješ ani foliu ani nič :D ale k takym sa dostat to je umenie :(
Odpovedať
Kupoval som drevo, ale uz to tak nejdem riesit. Stare dosky pospajam aby mali aspon 5cm..mozno drotom...mozno srobom a matkou...ziadne natieranie nic...nech to tam vyhnije...tak ci tak tych 5 a viac rokov to vydrzi.... este uvidim co lepsie zadrzi burinu..ci folia alebo staci slama....pri jahodach, ktore mam vo vyvysenom...
Odpovedať
Profilova fotka
@janocka1987 ako som pisal. napustal som ich len fermezou...
Odpovedať
Profilova fotka
@marco1018 no podvaly su z hladiska zivotnosti asi najlepsie, ale osobne by som si ich nedal. Jednak su tazke, byvaju napustene dehtom ktory nie je celkom BIO :) a v horucavach sa stale uvolnuje ...
Odpovedať
@marco1018 stare podvaly by som urcite nepouzival.je to v podstate nebezbecny odpad.a uz vobec nie do zahonu @radoslavc ja idem tiez robit zahony z cerveneho smreka a chcem opalovat.ziadna chemia.chceme predsa bio nie?:-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?