Aka je to rastlina?

Kto vie, co je to za rastlinu?
Odpovedať
ahoj.co nas skusas?ved je tam menovka..... ale pripomina skorocel
Odpovedať
Líčidlo? diskusia, ""mne neznáma rastlina""
Odpovedať
Ta Patri vedlajsiemu kriku. A tato SA mi rozrasta ako burina.
Odpovedať
No to by mohlo byt ono. Tato ma take makke, akokeby chlpate listy.
Odpovedať
No to by mohlo byt ono. Tato ma take makke, akokeby chlpate listy.
Odpovedať
@ivanhrozny112 skus si tu menovku aj precitat. Cernica to asi nebude.😉
Odpovedať
ja myslim, ze je to nejaka burina. rastie nam to hojne na luke za domom.
Odpovedať
@lenagu Keď dobre vidim podla tej fotky je to kostihoj. Vykopaj to a keď ma čierny koreň tak je to ono. Inač ten koreň je liečivy, ale na zahrade je nežiaduci.
Odpovedať
@lenagu Vyzerá ako kostihoj s fialovými kvietkami. Lečivé bilinky sú fajn, ale účinnejšie je predchádzať chorobám (hygiena, zdravá výživa) a syntetické lieky sú účinnejšie. Po obvode pozemku to nechaj rásť ako podstieľu pre živý plot. :-)
Odpovedať
Dakujem za odpovede. @ruren preco je neziaduci?
Odpovedať
@lenagu On chcel napísať že na futbalovom trávniku je nežiadúci, ale spokojne môžeš mať kosenú lúku vysokú 5 až 15 cm, ktorá je krajšia, netreba ju polievať a ani toľko kosiť ako trávnik.
Odpovedať
@rasto247 Nie nechcel som písať o futbalovom trávniku. Ale chcel by som vedieť čo má spoločné hygiena a zdravá výživa s kostihojom? @lenagu Preto lebo ti môže za pomerne krátku dobu zamoriť celý pozemok a ťažko sa ho potom zbavuješ. S každého kúska korienka ti narastie nova rastlina. Kostihoj je dobrá bylina keď si ju nakopeš niekde na lúke alebo na rumovisku ale nie v záhrade.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@ruren Kosením sa dá ovplyvniť zloženie toho čo rastie na pozemku. Pri častom a nízkom kosení prežije len tráva. My máme lúku 5 až 15 cm vysokú, kosenú pár krát do roka. Nerastie tam kostihoj, bodliak, ani iná vysoká rastlina.
Odpovedať
Profilova fotka
Moja sestra ju tiez mala na zahrade hlavne teda pri stromoch jej rastla. Ona proti nej prosto bojovala tak, že ju vytrhla, poliala dieru a korene octom a potom to miesto castejsie kosili. A veru zda sa, ze neprezili vsetky korene a ta burina jej pomaly ale isto zo zahrady mizne. Niekedy to ide lahko a niekedy nie a nie
Odpovedať
@lulaw a co je to teda podla teba?
Odpovedať
Profilova fotka
keď chceš použiť chémiu, tak si kúp kaput, rozrob podľa návodu a postriekaj. ona vyschne až ku koreňom a potom len vytrhni. možno to budeš musieť aplikovať viac krát, lebo ti môže vyrásť ďalšia. ja takto odstraňujem nežiadúce rastliny zo záhrady. nerada používam chémiu, ale som tam málo, tak to musím len takto riešiť.
Odpovedať
Tak neviem teraz, moja dcera priniesla koren zo skolskej zahrady a zabudla SA opytat co to je. Ja som bola v tom, ze to je nejaka uzitocna bylina alebo okrasna kvetinka.
Odpovedať
Profilova fotka
@lenagu Takúto ružicu listov vytvára aj divozel (Verbascum) vysoká aj 2 m rastlina, liečivá kvitne žltými kvetmi.
Odpovedať
@rastlinky_sk dakujem!
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?