Zváračka mig mag

Poznáte firmu Vevor ? Chcem si od nich do dielne kúpiť zváračku mig mag 200 A. https://eur.vevor.com/mig-welder-c_10... Je to Čína ,teraz na Aliexprese zo zlavami sa dá kúpiť do 200 eur a chcem to k flaši Co2. Malo by to mať synergiu a dofuk asi nie. Je to proste lacný mig . Ako druhú mám vyhliadnutú podstatne o stovku drahšiu Poľskú Ideal 200A synergia https://allegro.sk/produkt/zvaracka-m.... Chcem to ako hobby do dielne nahradiť starú mma Dnipro m. Ktorú by ste mi skôr doporučili ?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od lmroman:

Poznáte firmu Vevor ? Chcem si od nich do dielne …
@lmroman ťažko povedať. Ten, kto vyskúšal obe, tak by mohol, ostatní budú iba hádať. Ja mám Parkside PMSG 200 A2, používam ju s CO2. Ked som ju kupoval, stála ma 120€. Teraz stojí 220 ale som spokojný. Je to synergia. Mám ešte jeden maličký invertor na prenášanie na zváranie v teréne. Je dobré mať veľkú mašinu v dielni a niečo malé na zváranie niekde vonku v záhrade...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zicher:

@lmroman ťažko povedať. Ten, kto vyskúšal obe, ta…
@zicher Ano o tom Paksidovi viem ,bohužial som blbec zaváhal keď bol v zlave. To by bola volba č. 1 kvôli záruke. Ale aspon mi povedz ako sa to chová pri záťaži , nepadá ti 16 A istič ? Je to stabilné ?
Odpovedať

@zicher Ano o tom Paksidovi viem ,bohužial som bl…
@lmroman pravdupovediac, ešte som nezváral plným výkonom, nemal som taký materiál. Zváram 0.8 drátom, tuším najviac som tlačil do 5mm yokloviny 160A, istič 16 nevyletel. Zvára to na počudovanie, že to je lacák, veľmi dobre. Zatiaľ som to nedokázal tak prehriať, že by vyplo mašinu. Ale nie som taký zvárač, aby som zváral hodinu vkuse. Vačšinou iba krátke zvary. Hlavne to však využívam na tenké plechy, ktoré sa nedajú zvárať elektrodou. Tam CO2 hviezdi. To bol aj dôvod, prečo som ju kupoval.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja používam na doma stroj značky Tech Solution. Na eshope to majú pekne rozdelene. Tam som kupoval aj ja 200A migovku. https://www.techsolution.sk. Myslím že NR.
Odpovedať

@lmroman pravdupovediac, ešte som nezváral plným …
@zicher Ináč je zaujímavé že mig potrebuje na zváranie až 160 ampér pri 0,8 drote a pritom na klasickej zváračke stačí pri bazickej el. iba 80 A a pri nerezovej 55 A.
Odpovedať
@lmroman Killeroz tu testuje podobnú a potom si ju vzal profi zvárač na stavby za rozbitého Pegasa https://www.youtube.com/watch?v=BaY40...
Odpovedať

@zicher Ináč je zaujímavé že mig potrebuje na zvá…
@lmroman všetko je to o tom, aký materiál zváraš a aký drát používaš. Synergia nastaví autmaticky posuv drátu podľa nastaveného prúdu. Ked zváram tenké plechy, tak mám nejakých 70A. Tu mám takú orientačnú tabuľku od ktorej sa dá odraziť.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mecko69:

Ja používam na doma stroj značky Tech Solution. N…
@mecko69 P%ozerám tie Solution no sú šialene ustrelené z cenou SOLUTION LINE 200 stojí šialených 460 eur .Polský predajca na allegre pýta za podobnú iba 186 eur ,pritom ti dá allegro ešte dá zlavu cca mínus cca 10 alebo 20 eur. Pritom to bude rovnaká čínska zváračka . https://www.techsolution.sk/zvaracky-... https://allegro.sk/produkt/poloautoma...
Odpovedať
@lmroman Ak na hobby doma, tak si počkaj na tu Parkside. Na začiatku apríla sa dala kúpiť za necelých 120€. Pozeraj na akcie, za takú cenu sa to oplatí. Za 200€ sú lepšie stroje, pozri napríklad Allegro a zváračka MP0117. Inak, prečo hľadáš "silnejšie" (200A) stroje? Veď aj tak kúpiš drôt 0,8 s ktorým pozváraš asi všetko okolo domu. Fľašu CO2 (asi 6kg) z allegra nekupuj, to môžeš mať problém na SK vymeniť (iný závit), u nás kúpiš 6kg CO2 fľašu asi do 80€ (plnú). Budíky si kúp CO2/MIX a k tomu prechodku (G3/4"F na W21,8 x 1/14"M). Inak, tá kukla Parkside (XXL PSHP A1) za 35€ je výborná...
Odpovedať
Prečo hladám silnejšie 200A stroje....je zaujímavé že slabšie 160 A a 200A sú dnes drahšie ako výkonnejšie 250A . Vevorku som si vybral pre jej dig. displej . Flašu už mám z alegra, z plnením vraj nie je problém naplnia aj hasičák. Redukčný ventil mám objednaný Co2/Argon z prietokomerom. Masku mám starú ,už som menil do nej aj kazetu. Vozík si zvarím . V podstate už som ten Vevor objednal z Aliexpresu zo Španielskeho skladu no vrátili mi peniaze ,no našiel som ešte aj z Českého skladu a objednal som ho znovu. Ak nebude ani tam možno objednám toto...https://allegro.sk/ponuka/zvaracka-na-hlinik-synergia-250a-invertorova-mig-mma-tig-migomat-17300928442?utm_feed=547ce2b2-2e28-4773-9707-58218068540e&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=SK%3EHome%3EIndustry%3E3P%3EPMAX&ev_campaign_id=21056415966&gad_source=1&gad_campaignid=21056417715&gbraid=0AAAAAqKvbIjv9TaxeL6JtekETfU_g76Cs&gclid=CjwKCAjw56DBBhAkEiwAaFsG-taQOqA7Hfpr7tlCIefN6b6MDtjWJiHQPagP39Sc6q15EEgwfKbxYxoCoc4QAvD_BwE Ale to je 250A a trošku sa bojím aby mi to ten 16A istič nezhodilo pri štarte. No Poliaci radi nadhadzujú parametre takže reálne to bude asi 200A zvaračka.
Odpovedať

Prečo hladám silnejšie 200A stroje....je zaujímav…
@lmroman Takže už aj z českého skladu Vevoru na Aliexprese mi vrátili peniaze. Neviem prečo stále tie zváračky na Aliexprese ponúkajú keď ich potom nedodávajú . Takže vyzerá to tak že buď počkám na 130 eurovú akciu Parkside 200 A2 alebo z alegra tú MP 0117 tá výjde na 200 eur alebo zo slovenského obchodu kúpim polskú mig Ideal tecno mig 202 za 300 eur. Alebo počkám na Vevor keď bude dostupný na ich stránkach.
Odpovedať

@lmroman všetko je to o tom, aký materiál zváraš …
@zicher No ja tiež gúlim očami nad 160 A, alebo nad tou tabuľkou. Ja cca 160 A MMA používam na 4 mm elektródy pri varení hrubých vecí. A so 70 - 100 A, ktoré doporučuje tabuľka na plechy 0,5 - 1 mm by som robil dieru za dierou... ??? @lmroman O nejakých 250 A zo zváračky na 230 V netreba veriť nikomu, nielen Poliakom ! Jednoducho, elektrikárska fyzika v kombinácii s domacím istením siete, nepustí. Videl som aj nejednú praktickú recenziu na túto tému a testéri sa rehotali nad týmito číslami. V bežných podmienkach je reálna úroveň okolo 160 A, aj to závisi od záťažovacej účinnosti zvárania. Čo sa týka fliaš, tak v PL nie je (podobne ako aj s inými vecami) s ničím problém. Mám 3 fľaše CO2 a 2 súpravy autogénu, ktorý som ešte donedávna (pár rokov dozadu) menil "kadejakými spôsobmi" u nás. CO2 ja dáko nepoužívam, takže neviem, ale s autogénom zrazu nastal problém. Zdražel jak kurva, no niet ho ani kde legálnym spôsobom vymeniť. Všade len, že "najprv IČO a zmluva", potom "iba naše fľaše a do prenájmu" (a plať za nich nájom) a pod... Našťastie prídeš do PL a vymenia Ti na otočku všetko - naše fľaše, ich fľaše, hocijaký úzaver,... dokonca aj fľaše bez platnej tlakovej skúšky. 🙂
Odpovedať
Tak už je vymalované ,zváračka príde zajtra domov .Ideal tecno mig 202 ,hádam budem spokojný a dlho vydrží.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?