ZSE faktúra za klientov Slovakia Energy

Mám už podpísanú novú zmluvu s novým dodávateľom elektriny. Bol som zákazníkom Slovakia Energy. Ako posledná inštancia bola ZSE. Od ZSE mi prišla faktúra, no cena za 1 kWh vyšla až na 0,316 € pri produkte D1. V cenníku majú 0,158 €. Bolo povedané, že exzákazníkom Slovakia Energy nebudú účtované vyššie ceny. Pýtam sa Vás ako to máte Vy? Podám reklamáciu.
Odpovedať
1
2
@petobike nepodas reklamaciu, vysral si sa na riesenie problemu a tak si dopadol. statut poslednej instancie ma uplne ine ceny ako klasika zse. si v prdeli a budes platit.
Odpovedať
@rapidek prečo ja mám pykať za niečo čo som neurobil. Sulík povedal, že nik nebude viac platiť. Cenu za kWh si zdvihli o 100 %.
Odpovedať
@petobike to mas tak, ked veris drogovo zavislym....
Odpovedať
@rapidek ja nikomu neverím 😉
Odpovedať
To akože všetkým zákazníkom čo boli u iných dodávateľov a ukončili činnosť a prešli pod poslednú inštanciu ZSE, SSE, VSE, SPP budú platiť o 100 % viac? To sa nedoplatia, ak čím skôr neuzavreli novú zmluvu.
Odpovedať
Profilova fotka
HEJ !!! UKLUDNÍME SA !!! Pre všetkých ktorí v rámci DPI prešli zo Slovakia Energy k dodávateľovi poslednej inštancie platí nasledovné. Od 9.10.2021 ste sa stali automaticky klientami DPI vo vašom regióne. Dodávateľ každého zákazníka ktorý prechádzal procesom DPI vyzval na podpis zmluvy ktorá zahŕňa regulované ceny. Pokiaľ si tak neurobil, tak za obdobie DPI budeš platiť NEREGULOVANÉ ceny dodávky. Po ukončení procesu DPI ti bude ROZDIEL medzi REGULOVANÝM a NEREGULOVANÝM cenníkom vrátený. Buď v kľude. V prvom rade by si mal kontaktovať svojho nového dodávateľa.
Odpovedať
To si este dobre dopadol v cechach dostali 3-4 nasobne ceny oproti skrachovanym zazmluvnenym. Neboj o par rokov tak budeme platit vsetci, len ty si priekopnik 😎
Odpovedať
@dominik_galaba žiadna výzva zo strany ZSE neprišla ani poštou,ani emailom, ani telefonicky. Pritom majú všetky kontaktné údaje. U mňa to nebolo až taká veľká suma. Iní budú plakať čo kúria a ohrievajú vodu. Len som bol zvedavý kto to tak má.
Odpovedať
@rkorba také ceny nás do budúcna čakajú. Budeme ako Saganovci šliapať na pedále a vyrábať si svoju elektrinu 😎 😎 😎
Odpovedať
Profilova fotka
@petobike no vidíš, a aj tak sa ti ten rozdiel čo za tie 3 mesiace zaplatíš navyše, vrátia ...
Odpovedať
@petobike "žiadna výzva zo strany ZSE neprišla ani poštou,ani emailom, ani telefonicky. Pritom majú všetky kontaktné údaje." Počkaj, to akože si čakal, že ZSE ti bude niečo posielať? Skrachoval dodávateľ, s ktorým si mal podpísanú zmluvu o dodávke el. energie ty. Ako zákazník si mal písať ty ZSE, a nie oni tebe.
Odpovedať
Profilova fotka
@megdesign spadla klec ... trefa do čierneho. 😄
Odpovedať
Článok sa načítava...
@megdesign čítaj lepšie. Hneď v prvej vete som napísal, že už mám novú zmluvu s dodávateľom. Zo strany ZSE prišla ako konečná faktúra za necelé dva mesiace tzv. ako posledná inštancia. Uvidím či pošlú časom tie zvýšené peniaze.
Odpovedať
@petobike lenže tú zmluvu si mal mať hneď potom, ako si sa dozvedel, že Slovakia Energy krachuje. Nie čakať, kým ťa zaradia na poslednú inštanciu...
Odpovedať
@petobike Akože s čím by mal byť problém že pri DPI platíte omnoho viac? Vysvetlime si situáciu: -každý dodávateľ nakupuje elektrinu na trhu (na dlhodobom/krátkodobom) -alternatívny dodávateľ (Slovakia energy) skrachuje a jeho klienti prejdú pod DPI -dodávateľ DPI (napr. ZSE) musí prijať cca 100 000 nových zákazníkov pre ktorých nemá nakúpené (pozn. nakupuje sa na každú hodinu samostatne) a musí narýchlo nakupovať na spotovom trhu, kde sú v súčasnosti 10 násobné ceny, oproti tomu, za čo dodávateľ nakupoval napr. pred rokom v rámci dlhodobého trhu (Pražská burza PXE - minuloročné ceny cca 40-50€/MWh, Spotový trh dnes 400€/MWh). https://www.okte.sk/sk -Akože je úplne seriózne, že pokiaľ ste spadli pod DPI a neuzatvorili ste čo najrýchlejšie novú zmluvu s regulovanými cenami, tak za toto obdobie ( max. 3 mesiace) budete platiť násobnú cenu za dodávku elektriny -Čím skôr po krachu Slovakia energy ste uzavreli novú zmluvu - tým skôr budú Vaše zvýšené ceny upravené na regulované, podľa aktuálneho cenníka za dodávku elektriny.
Odpovedať
@dominik_galaba zase tak v kľude nebudú, pretože mnoho ľudí nepodpísalo urýchlene novú zmluvu a ostali pod DPI aj mesiac/dva... Pretože sa médiami šírili správy, že "sa nie je kde ponáhľať" , lebo vraj keď ostanú pod DPI tak po 3 mesiacoch automaticky prejdú k danému dodávateľovi a regulovaným cenám. To, že za toto obdobie platia vysoké ceny dodávky im nevysvetlili a tak spokojne ostali pod DPI s nepodpísanými novými zmluvami. Povedzte mi, ako sa majú dostať k relevantným info seniori, ktorí si nevedia na nete hľadať pravdu a počúvajú iba zahmlievané polopravdy zo správ v TV.
Odpovedať
Profilova fotka
@jano93 po 3 mesiacoch skončí DPI, a budú mať regulovaný cenník. Žiaľ, žiadny DPI nemôže za vzniknutú situáciu. SE tlačila ceny tak nízko, že ich to nakoniec položilo + minimálne "zásoby" na trhu energií = výsledok. Verím, že každý dodávateľ sa s tým popasoval ako vedel.
Odpovedať
Profilova fotka
niekde som o tom čítala, že týmto zákazníkom budú účtovať ceny iné, no ako nevedela som vôbec, že prečo taký kvázy trest
Odpovedať
@dominik_galaba Áno, však toto je tá diskutovaná téma, že za toto obdobie budú platiť ľudia omnoho viac. Trápi to hlavne seniorov, ktorí veselo ostali s nepodpísanými zmluvami, nakoľko počúvali tie drísty v správach že sa nemajú kde ponáhľať, že neostanú bez dodávky a že nakoniec aj tak prejdú automaticky k danému dodávateľovi - čo je všetko pravda, resp. "polopravda", nakoľko o podmienkach a vysokých cenách im to vôbec nevysvetlili... Ja situáciu chápem, a ako som spomínal - je to oprávnený náklad a úplne relevantné. SE využívala "rizikový" biznismodel nákupov, kde mala vysoký podiel celkových nákupov v rámci spotového trhu, kde začiatkom roku a po minulé roky boli veľmi nízke ceny (niekedy aj záporné - teda že oni inkasovali za nákup elektriny aj následne za predaj). Teraz raketovo vystrelili na 10 násobky a zrazu si nemohli dovoliť ďalej držať model nákupov.
Odpovedať
Profilova fotka
@burdorka to nie je trest, ako bolo hore vysvetlené. Každý zodpovedný dodávateľ by mal robiť nákup energií vopred na základe predpokladanej spotreby bilančnej skupiny. Nikto ale nerátal s tým, že to Slovakia Energy ukončí. Keby si každý zákazník uzavrel zmluvu, tak by mali všetci regulovaný cenník.
Odpovedať
@burdorka Presne o tom hovorím, že sa zahmlievali dôležité aspekty. Seniori, ktorí absolútne nepoznajú fungovanie tohto segmentu, tí ktorí nemajú technické/ekonomické vzdelanie, prípadne lajci sa jednoducho nemali ako dozvedieť o skutočných podmienkach tohto procesu a teraz sú nemilo prekvapení (čo je opodstatnené).
Odpovedať
Tu sa ohanate seniormi a televiziou atd. - nechapem celkom o com je tu rec. To akoze senior pojde 200km/h na dialnici, zastavia ho fizli ze siel 200 a on povie - no ved v televizore ukazovali ze sa to moze. Aha, pardon pan vodic, pokracujte, televizia vas podviedla... Kazdy je zodpovedny za seba sameho, preco by som mal ja studovat cenniky, porovnavat, riesit zmluvne podmienky a senior bude cakat, co mu v televizore povedia. A nechodte tu s tym ze "nieje taky zrucny" - treba sa pozriet na sme diskusiu alebo FB kolko komentarov tam je od roznych senilnych starcov - takze toto zvladnu, ale pozriet si princip DPI a prestudovat si cenniky to nie? Blbost. Navyse, zadavatel diskusie nieje senior (podla vsetkeho) - takze tento argument kriva na obe nohy. Skratka ludia su lenivi sa starat o seba, najradsej by boli, keby vsetko niekto spravil za nich.
Odpovedať
@marekjahoda nooo v mnohich pripadoch je to veru tak. Cakaju, ze bez akej kolvek namahy dostanu to najlepsie a najvyhodnejsie
Odpovedať
@dominik_galaba NEUKLUDNIME SA.. prosim ta, kto ti vrati rozdiel medzi cennikom DPI a regulovanym?
Odpovedať
hneď ako Slovakia Energy ukončili činnosť, sa online riešila nová zmluva s novým dodávateľom, celý tento proces trval 1,5 mesiaca. Áno pomáham to seniorom, kedže je Covid. Keď tu pomaly každý mudruje, že si to všetko máme sami riešiť a nie vypisovať komentáre po soc. sieťach. No hlavne, že vyše milióna klientov si nerieši svoj druhý pilier, majú svoje € v konzervatívnom fonde. Takto sa starajú o svoje financie a keď pôjdu do dôchodku, tak budú vyplakávať.
Odpovedať
@petobike Nuž, to je trhová ekonomika. Keď chcete ušetriť, treba sa do problematiky rozumieť a včas reagovať. Presne tak, ako si niekto sleduje akcie v obchodných reťazcoch a určité tovary dokáže permanentne kupovať za polovičné ceny, tak si treba sledovať aj ekonomickú situáciu alternatívnych dodávateľov energie - poznám viacero ľudí, ktorí prestúpili zo SE pred vyhlásením krachu - potom vôbec neriešili voľajaký DPI. Podobne je to aj s dôchodkami - každý má svoj názor aj ideológou. Vždy bude niekto, kto bude na systém nadávať. Ja osobne mám aj 2. aj 3. pilier a aj odporúčam vždy pri diskusi aj s relevantnými tvrdeniami. (konzervatívne fondy v 2. pilieri sú totálna kravina s "očakávanou stratou" ) Ale to je úplne iná téma a sem nepatrí.
Odpovedať
@petobike ak niekto neovláda od ktorého dodávateľa odoberať silovú , nech to nemení na alternatívneho, ja mám stále alternatívneho a preto sledujem situáciu, ihned ako sa dozviem kontaktujem dodávateľa informujem sa kedy končí a ihned mám nového ,ešte sa mi nestalo aby som niekomu platil viac a som senior ktorý sa postaral o výšku penzie v produktívnom veku, v dobrých časoch sa treba postarať na horšie a vždy mám tak rezervu, teraz som pozrel navrhované cenníky a čuduj sa niektorý alter, má vyššiu cenu ako tradičný, no za MWh rozdiel 1,5 Eur sa neoplatí meniť, no stále nie je určená koncová cena a už po pol dec.
Odpovedať
@duzu hovoríte mi z duše, napriek tomu, že som tu apeloval na neznalosť seniorov v súčasnej problematike a sám som človek v začiatku produktívneho veku - sa musím ospravedlniť, všetkým Vám podobným, ktorí si uvedomujú dôležitosť svojich rozhodnutí podľa prieskumu situácie a nie podľa "krčmových" a "markizáckych" mediálnych správ.
Odpovedať
Profilova fotka
@rapidek kontaktuj svojho dodavateľa a zistíš
Odpovedať
Profilova fotka
A keď si zoberieme fakt, že by sme mohli mat zadarmo elektrinu .... https://www.interez.sk/budeme-mat-ele...
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?