Zrušiť zádverie alebo ho ponechať?

Ahojte. Kam kolvek ked sme ku niekomu prisli tak mali zadverie. Niekto mal malu uzatvorenu chodbicku kde sa ledva vosli dvaja, niekto "obrovsku" predsien :-D S priatelom sa nam pacia "vzdusnejsie" priestory. Preto rozmyslame ze by sme uplne zrusili zadverie, cize tu priecku by sme tam ani nedavali a ostala by nam pekna velka chodba. Vela ludi nam ale hovorilo ze keby sme si nechali zadverie, v zime si aspon nebudeme pustat do domu velku zimu (neviem to posudit, ved nemame doma obchod aby som otvarala dvere 200x denne :-D :-D ) a taktiez ze nam nebude nic smrdiet z garaze ked prideme autom, pretoze z garaze sa nam da prejst rovno do zadveria. V nacrte je to zle okotovane, to zadverie by malo mat cca 2,4 x 2 m. Nieje to malo? Ked pocitam nejaky ulozny priestor na kabaty a na topanky, ostane tam dost miesta? Mate niekto podobne rozmery? Staci vam tolko miesta? :-) Je vobec zadverie az take "podstatne"? Rozmyslali sme aj nad variantou ze to predelime sklom, cize nejakymi sklenenymi dverami ale niesom s tym velmi stotoznena :-| Prosiiiim o kazdu radu. Dakujem moc :-)
Odpovedať
Osobne by som to zádverie v tomto prípade zrušil, aj vzhľadom na Vaše preferencie. Čo sa týka tých 2 proti argumentov 1. U sestry je 3 garáž prepojená rovno s jedálňou (spojenej s kuchyňou) a nič nesmrdí :) Ako som písal inde, nejazdíme už na 105 tkách škodovkách, takže s týmto problém naozaj nebude. 2. Veľká zima do domu ? Aj keby ste tam to zádverie dali, aj tak bude drvivú väčšinu času otvorené v smere do domu.
Odpovedať
Profilova fotka
Garaz bude vykurovana? Asi nie... Chlad pojde aj za garaze aj z vonku. Jednoznacne ponechat.
Odpovedať
@madein1974 nebude uplne vykurovana ale budeme temperovat.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja už som nejaký ten domček postavil (do čoho rátam napr. aj rekonštrukciu drevenice, kde sa vchádzalo rovno do kuchyne) a jednoznačne by som odporúčal zádverie ponechať. Budete mať deti (sorry, ak už máte :-D ), stačí nedovrieť vchodové dvere alebo tie do garáže a budeš sa stále obzerať, odkiaľ Ti to ťahá na kríže. V dome býva spravidla podtlak - cez nedovreté dvere budete do celého domu nasávať chlad, v prípade pretlaku Vám bude zase doslova vysávať teplo... Zádverie je historicky overená vec. Nedovri si na aute okno o 1/2 cm a už na Teba ťahá.... Tu by podľa mňa hrozilo niečo podobné.
Odpovedať
Profilova fotka
@lienulka266 - sorrrrrry, ale kúriť (či "len" temperovať) garáž = hotová smrť pre karosériu auta. Je mu lepšie, keď je radšej celú zimu odspodu zamrznuté, lebo tie cykly zima - teplo nenormálne podporujú koróziu podvozka a dutín karosérie. Ani napr. strešnej krytine nerobí dobre, keď zamŕza a vzápätí sa do nej opiera slnko. Čo myslíš, prečo je škridla vždy zo severnej strany zachovalejšia, než z južnej....?
Odpovedať
Profilova fotka
na domku máme zádveří také kolem 4m2 a máme ho oddělené od zbytku domu posuvnými skleněnými dveřmi (posuv jsme dali hl. z toho důvodu, že v létě budou dveře pořád otevřené). Já jsem i pro takhle malé zádveří - stačí když dojede pošta a stojíš pár minut v zimě mezi dveřmi nebo se loučíš s návštěvou... Navíc je ten bordel z venku víc uzavřený než když je to otevřené (máme to tak teď na bytě a děti nemají problém vběhnout v botech od bláta až pomalu do kuchyně... :-D )
Odpovedať
Profilova fotka
@leonardom plne s tebou suhlasim co sa tyka korozie auta aj chladu
Odpovedať
@lienulka266 jednoznačne ponechať. hlavne, ale nielen kvôli zime. nesúhlasím s tvrdením @lubk0, že dvere do zádveria budú väčšinu času otvorené... prečo by mali byť?
Odpovedať
Urcite ponechat zadverie. Oddelite tak spinavu zonu od cistej.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja by som určite to zádverie nerušil.Mám to odskúšané .Deti nechajú dvere hoci kedy otvorené .V nomom dome bude zaručene zádverie.
Odpovedať
@lienulka266 zalezi od toho kde byvate. ak ste niekde na severnom slovensku, lepsie by ho bolo ponechat. ak ste na juhu kde su mierne zimy, zrusenia by som sa nebala. v pripade ze ho zrusite, odporucala by som vam v mieste byvaleho zadveria dlazbu ako podlahovu krytinu. ak budete mat v zvysku chodby laminat alebo drevo, opticky tak oddelite "spinavu" cast chodby od tej "cistej", psychologicky to bude posobit tak, ze z dlazby na tu druhu podlahu pojde kazdy vyzuty (plati pre dospelych, nie pre deti :-) ) v pripade ze v dome nie je zadverie, spina z topanok, voda z dazda, zo snehu sa lahko roznosia po zvysku chodby, preto by som to riesila takto. ak ho ponechate, skrinu na kabaty by som presunula do druhej chodby za dvere a kvoli priestoru by som v zadveri ponechala iba botnik na topanky ktore sa prave nosia. botnik nezaberie vela miesta, su aj take co maju hlbku len 20cm, a kabat uz nie je problem poriest v dalsej casti chodby za dverami. aj ked pride navsteva, nemusite sa vsetci tmolit v malom zadveri ale rovno im budete odoberat veci z chodby a vy do zadveria ani nemusite vojst. v chodbe mate jednu dlhu volnu stenu, tam mozete vyriesit uzasne velky ulozny priestor. skrine by ani nemuseli byt 60tky, ak si nechcete chodbu moc zuzovat, stacila by aj 40tka, vesanie kabatov sa da riesit aj v uzsej skrini, najma ked moze byt taka dlha ako ta vasa. my fungujeme bez zadveria, nevyhodou je obcasne roznasanie spiny po dome a to ze treba kazdu vodu a sneh z topanok hned poutierat, pustenie chadneho vzduchu dovnutra nam nevadi, sme z dolniakov, takze pri otvoreni dveri aspon vyvetrame ;-) mame vsak vyhodu, ze mame technicku miestnost pristupnu tiez z ulice a v zime s detmi chodime do domu cez nu, hlavne ked prsi alebo snezi, nechce sa mi utierat dlazku pri kazdom vstupe do domu.
Odpovedať
@lienulka266 zádverie nerušiť,,,
Odpovedať
Článok sa načítava...
urcite ponechat zadverie
Odpovedať
ja by som tiež ponechala zádverie a možno ho trochu predĺžila posunutím priečky ďalej na úkor menšieho prechodu do obývačky/kuchyne
Odpovedať
Dakujem vsetkym za rady :)
Odpovedať
@madein1974 pridavam sa,na auto je idealny pristresok
Odpovedať
@lienulka266 Vádverie doma máme ale v živote sme tam nemali zatvorené dvere. Ale určite sa prihováram za dlažbu a botník blízko vchodových dverí .
Odpovedať
Profilova fotka
Zadverie je velmi dobra vec. Rozhodne by som ho nerusila. Mne sa osvedcili celopresklene dvere mliecnym sklom do priestoru. I vstupne dvere mam celopresklene cire, cize svetlo ide do domu ;-)
Odpovedať
Ja som zadverie nedala a nevadi mi to. Chlad nemam pocit, ze by tahal dnu. Je to asi individualne. Ani do dalsieho domu by som ho nedala. Chodba posobi otvorenejsie, usetris za priecku aj za dalsie dvere. Mala som tam mat posuvne sklenene dvere, ale pridu mi zbytocne.
Odpovedať
Profilova fotka
@compra najmä kým sa dom intenzívne nevyužíva
Odpovedať
Profilova fotka
@lienulka266 v nasich zemepisnych sirkach si dom bez zadveria neviem predstavit.. jedine, ak date ovela hustejsie hurenie do predsiene, inak to velmi citit, prechladza to priestor.... Citit to riadne. je to rozdiel, ked dvere zatvorime.. Z garaze smrad nepojde.. mame to doma a nic necitit, to su bludy :) Jedine, ze nechas vyslovene bežať motor dnu, co nikto nerobi, vojdes a vypnes. hotovo.
Odpovedať
Tahat zima stade bude. My nemame, ale je to urobene tak ze tie dvere sa daju domontovat, a vazne nad nimi uvazujeme. Navyse ak je este aj vstup do garaze,stade ide chlad. Vykurovanie garaze je blbost, predpokladam ze budete mat automaticku garazovu branu a tie netesnia 100%.
Odpovedať
Ak si dáš kvalitné vchodové dvere, ktoré majú aj tepelnoizolačné vlastnosti, tak zádverie netreba. Tých pár otvorení počas dňa je aj tak potrebných kvôli vyvetraniu.
Odpovedať
ja by som zadverie urcite nechal a aj ho oddelil dverami. My to mame a je citelne teplotny rozdiel medzi zadverim a chodbou. ked nemate oddelene, samozrejme neni tak citit unik,lebo ten studeny vzduch sa zmiesa s teplym, ktory je "v prevahe" ;-) Tak isto ja by som asi nedal dvere priamo z garaze do domu, ale tem na rohu, kde vylezies rovno pred dvere. Ale toto je len moj nazor, ja osobne som dal autu len pristresok, neni to clen rodiny, nepotrebuje svoju "izbu" :-) A tiez som pocul ako zle vplyva zmena teplot na koroziu auta, ako aj steka ten bordel z auta a drzi sa v garazi potom... a tych proti by som nasiel viac. Kazdopadne hlavne nech ste vy spokojni so svojim domcekom a nech s avam dobre byva potom :-)
Odpovedať
Po zádverí som roky túžila. Chýbalo mi hlavne vtedy, ked bolo treba vetrať a vonku bol vietor. Ak som mala niekde otvorené okno a súčasne aj dvere na izbe a podobne, niekto otvoril vchodové dvere, tak dvere plieskali a veru dvakrát sa nám aj rozbili na nich okná. Zádverie je praktické a podla mna nutné.
Odpovedať
@lienulka266 Zádverie je v dome veľmi dôležité. Veľmi ho oceníte v zime, vchodovými dverami nebudete púšťať chlad do domu, resp. nebudete vždy vetrať celý dom pri otvorení vchodových dverí. V dome má zádverie však aj ešte jednu veľmi dôležitú funkciu. Ten, kto sa sťahuje do domu z bytového domu si túto funkciu neuvedomuje. Neuvedomuje si, že v bytovom dome má pred vchodom do bytu chodbu a tiež nevchádza do bytu priamo z ulice. V špinavých topánkach sa najskôr prejde po chodbe a až potom ide do bytu. Zádverie je taký uzavretý špinavý priestor. Nie je dobré urobiť v zádverí úložný priestor na topánky a ošatenie. Lepšie je riešenie také, kedy zádverie priamo susedí so šatníkom, v ktorom sú úložné priestory na topánky, tašky, kabáty, dáždniky, batohy, čiapky, prilby a možno aj kolobežky...záhradný odev a obuv. Praktické je, ak je v šatníku dostatok miesta na sedenie, zrkadlo, aby slúžil aj ako prezliekáreň resp. prezuváreň. V ideálnom prípade je v zádverí len úložný priestor na kľúče a vešiak pre návštevy, niečo na sedenie a zrkadlo. A to z dôvodu, aby pri vchode do zádveria nevošiel návštevník medzi hŕbu topánok a navyše tie topánky môžu aj zapáchať.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?