Žľab na mojom pozemku

Mám otázku,starosta prehlbuje žľab , ktorý je na mojom pozemku a chcela by som vedieť,či nepotrebuje moje povolanie,keďže je to môj pozemok.Ja si práve robím vjazd na pozemok a trochu som naštvaná,lebo pod vjazdom si musím robiť betónovanie na vlastné náklady a žľaby a betónové rúry na susedných pozemkoch robí starosta..
Odpovedať
nemá na to právo, bud to urobí ako inde(zaplatí rúry a betonáž) alebo nech to dá do pôvodného stavu.
Odpovedať
AKo starosta? OBEC ci on ako sukromna osoba? Nema na ten zlab vecne bremeno ? v kazdom pripade informovani by ste o tom mali byt... o zhotoveni treba diskutovat s nim, ak ten prijazd tam nebol a oni to urobili + ty to teraz prerobis na vjazd, tak jasne ze to budes musiet upravit rurou. ALE ak o tom vedeli, ma tm byt vjazd, tak nech urobia aj to. Zase tie zlaby na odtok vody sa nerobia zo srandy...
Odpovedať
Podľa zákona č. 135/1961 Zb. o poz. kom. cestný zákon) a vykonávacej vyhl. č. 35/1984 Zb. vjazd na susednú nehnuteľnosť od cesty , komunikácie nie je súčasťou cesty, kom.. Vjazdu sú vlastne cudzie stavby na cestnom telese cesty, kom. a sú vo vlastníctve a v majetkovej správe (zodpovedajú za funkčnosť priepustov) vlastníci susedných nehnuteľností, ktoré sú po vjazde sprístupnené od cesty - verejnej komunikácie. Ak v dôsledku inej investičnej výstavby dôjde k zrušeniu komunikačného pripojenia, resp. vjazdu, je ten ktorý túto potrebu vyvolal, povinný vybudovať náhradnú komunikáciu, prístup, ktorý zodpovedá dopravným potrebám. Podľa zák. 66/2009 Z. z. Obec, ako vlastník cesty - kom., ktorá prešla do vlastníctva obce zo štátu, na nevysporiadanom pozemku pod cestou - kom. (cestné teleso), ktorá bola uskutočnená v súlade so stav. zákonom, má právo zodpovedajúce vecnému bremenu, ktoré ho opravňuje uskutočňovať stavebné úpravy, stavbu po predchádzajúcom povolení SÚ na ich uskutočňovanie v zmysle platného SZ. Čiže skús zistiť na OcÚ, či Obec...ako špeciálny stavebný úrad na MK vydala (sama sebe) nejaké povolenie na uskutočňovanie stavebných úprav - stavby.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?