Život v Rakúsku - rady a skúsenosti

...pokračovanie diskusie "Ako kúpiť byt v Rakúsku?"
Odpovedať
1
2
12
Profilova fotka
co dat na zaciatok novej diskusie? ze zivot v rakusku nie je taky jednoduchy ako si ludia myslia a uz vobec nie ako si naivna vacsina slovakov ci bratislavcanov mysli ze sme tu prisli koli pridavkom ci lacnym pozickam (to je to co pocuvam ked poviem, ze byvam v rakusku)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja by som len pridala link na staru diskusiu: http://www.modrastrecha.sk/forum/kupa...
Odpovedať
@piother tak to uz hej, klobuk dole ;-) sam si robil? treba sa zlozit na platenie domeny?
Odpovedať
No tak to forum slovacivkittsee, to je uplne ina uroven, ako tu na modrej streche. Mohli by tam byt niekde aj polia "10 poslednych prispevkov" a "10 tem s najnovsimi prispevkami"? Nieco ako tu: http://www.kosmo.cz/modules.php?op=mo... Pomaha to mat prehlad o tom, kde to prave zije, co je aktualne. Inak super x-)
Odpovedať
Profilova fotka
No som zvedavy, ako sa to tam rozbehne. Dobra praca!
Odpovedať
a prečo sa to presunulo sem ??? že by niekto chcel vymazať minulosť ??? veď všetko sú tam len poznatky, skúsenosti, aj keď niektoré príspevky boli "viac otvorené"...administrátor, tie "skúsenosti" z minulého fóra budú nenávratne papá, či budú dostupné aj naďalej ? :-(
Odpovedať
Profilova fotka
@mongolisko Myslim si, ze uzamknutie temy neznamena, ze sa cela vymaze, len sa tam uz nebude dat dalej prispievat.
Odpovedať
Profilova fotka
@piother je tam niekde oddelenie kde mozem pacnut navody na pridavky a podobne zalezitosti? nah to nemusim stale dokola ludom internou postou preposielat? kujeeeeem
Odpovedať
@mongolisko odklonom od temy asi admin myslel, ze zaradenie v kategorii Kupa a prevod nehnutelnosti nevystihovalo uz sucasnu debatu o vsetkom moznom. Ale dalo sa prelozit do inej sekcie podla mna, nemusel to zamykat.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@piother kujeeeeem
Odpovedať
Dobre by bolo okrem vseobecnych rad uviest ze slovakov, ktory svoje zlozvyky ako napriklad stat so svojou audinou na mieste pre invalidov, tu nechceme. Vacsina co sme sa zo slovenska odstahovali, sme sa stahovali prave preto, ze nam tato arogancia a neohladuplnost voci druhym nevyhovovala. Na tej fotke to nevidno, ale tento typek stal pri K1 na mieste pre invalidov.
Odpovedať
@fun4you Keby si sa pozrel k volantu videl by si ze vodic je invalid , treba sa aj pozriet a nie hned kritizovat !
Odpovedať
Profilova fotka
@tulka3 a co bolo na tom papieriku nad volantom, neoveril si to? PS ak si myslis ze to len slovaci.. ehm mozem ti na prechadzke odfotit susedu, ktora si zabrala parkovanie pre invalidov ako svoje osobne, a nie ze by tam bola obcas, ale stale....
Odpovedať
@cucuriedka ked si tu fotku zvacsis uvidis co ma na palubovke pred volantom , karticku invalida :)
Odpovedať
Profilova fotka
@piother :-D
Odpovedať
@tulka3 To ze je vodic dusevny invalid je zjavne z toho ako zaparkoval :) A to, ze si na slovensku "vybavil" kraticku, aby sme mu to vsetci verili, ze nie je kompletny, to len dokazuje :)
Odpovedať
@fun4you pred auparkom treba sa pozriet, kolko invalidov prislo nakupit. Smutne, ze ti ozajstni postihnuti, co su na auto odkazani, sa zmozu z toho dochodku invalidneho ledva ak vobec na sandero, alebo thaliu ojazdenu. Ale cest vynimkam, zjavne tulka osobne pozna dotycneho, ked sa tu tak ohradila.
Odpovedať
@slummdog Ufffff. Som si vydychol, ked som si precital Tvoj prispevok. Lebo som sa uz bal ze ma tu zvysok fora rozbije jak cigansku hracku, s tym ze ved to auto ma modru karticku za oknom :) Par krat som aj volal na slovensku fizlov na takychto majitelov ciernych SUV s modrymi kartickami parkujucimi na vyhradenych miestach. Fizli mali rovnaku arhumentaciu ako tulka3, ale to som si povedal ze fajn, ved je to policajt, ten za to nemoze ze je pribrzdeny. Ale to ze podobne budu reagovat aj niektory ucastnici tohto fora to som necakal :)
Odpovedať
Profilova fotka
@fun4you vedel by si v danom momente, na mieste policajtov zdokladovat a preukazat ze ti ludia na tu karticku nemaju narok? ked nejaky statny 'organ' vydal karticku, tak druhy ju pravdepodobne nespochybni... ci? su legalnymi drzitelmi, nech je pozadie akekolvek, tak z hladiska zakona podla mna policajti ozaj nemaju vela pak ako to riesit okrem dohovoru aby parkovali lepsie, ci? PS hundres hundres, ale co prispevok to hrubka y/i ;-)
Odpovedať
@cucuriedka A presne toto mi na slovensku vadi. Vacsina ludi je ochotna verit absolutnym nezmyslom . Napriklad - Slota nikdy nejazdil opity - Fico nepil nikdy v konspiracnom byte kolu - Interblu bola normala firma co obchodovala s emisiami a milion dalsich nezmyslov vratane tych ze invalidi chodia na ciernych SUV.
Odpovedať
@cucuriedka A co ma policajt spravit? Nafotit , zdokumentovat, predvolat si toho kto tu karticku vystavoval. Ak je sfalsovana tak trestne stihat toho kto falsoval. Ak je 'legalne' vystavena, tak preskumat, ci naozaj vznikol narok taku karticku vystavit, ak nie, tak opat trestne stihat za zneuzitie pravomoci. Upovedomit komoru v ktorej je ten posudkovy lekar zapisany. Atd..... Ale mas pravdu, to by sme od slovenskych policajtov asi chceli vela:)
Odpovedať
@fun4you neviem ale ako policajt, mozno pockat si chvilku pri aute a skontrolovat, ci ujco /tetka dopajda na barlach, alebo voziku. Ved oni radi buzeruju ludi. A vypytat si ZTP preukaz trebars. Lebo neviem, ci vzdy ti "invalidi", co si modru karticku za okno vybavia, ci aj ZTPcka maju a od 2014 bola zas nejaka vymena ZTP. Co dodat, kolkokrat si videl ze by niekedy majitela na velkom aute pri vedomom porusovani predpisov nejaki fizli zastavili? Ono su to v podstate ozaj dusevni invalidi a ta karticka im pravom patri
Odpovedať
@piother Ja si platim proti tymto divnym kontrolam vcelku drahu poistku co sa vola Haftpflicht :)
Odpovedať
1
2
12
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?