Zasobnik na viadrus

Ahoj..chcela by som poprosit o radu ,mame kotol Viadrus a rozmyslam nad zasobnikom..mame velky rodinny dom,ci je to rentabilne riesenie?....ci sa usetri na palive alebo naopak..ci je to nakladnejsie,..dakujem
Odpovedať
Zásobníkom myslíš akumulačnú nádobu... Vo väčšine prípadov zmysel má - kotol netreba dusiť, môže spaľovať bez dechtovania a keď sa z AN nastavi požadovaná teplota vody do radiátorov, komfort je zaručený - aj fitko je grátis... ;-)
Odpovedať
@dandela36 Prináša to veľa dobrého, ale aj neustálu starosť o dobíjanie a viac návštev kotolne a to najmä vtedy, keď sa ide na teplotu v AN nad 80 st. (nebezpečenstvo prehriatia kotla). V tomto prípade si to vyžaduje automatickú reguláciu horenie t.j. prívodu vzduchu do kotla. Dá sa aj usporiť a to najmä tým, že v dome sa nebude prekurovať, ale prebytočné teplo sa uloží do AN a bude sa čerpať v príhodnom čase. Avšak AN má aj svoje straty tepla. Z nabitej AN 1000 l v priemere na 85 st. C sa bude vo veľkom dome čerpať teplo 5 - 7 hod. podľa vonkajšej teploty. V prechodnom období na jeseň sa môže kúriť každý druhý deň, tak aj týmto dochádza k úsporám.
Odpovedať
Profilova fotka
@dandela36 áno,je to rentabilné a úspora paliva cca 30-40%
Odpovedať
dakujem vsetkym za odpovede :)
Odpovedať
@dandela36:to,že máte Viadrus a veľký dom neznamená,že AN Vám bude šetriť palivo.AN nie je perpetuum mobile.Uskladňuje sa v nej iba prebytočné teplo z predimenzovaného kotla a vydáva ho podľa potreby do objektu pokiaľ možno s čo najmenšími stratami.Neviem aký veľký kotol máte a či Vám v pohode vykúril ten veľký dom.To sú pri návrhu kúrenia s AN podstatné veci.Výkon kotla z daným palivom a skutočné tepelné straty domu.Pokiaľ Váš kotol s daným palivom pokrýva akurát tepelné straty Vášho veľkého domu,nebude v tej AN čo uskladňovať.Možno tak iba na temperovanie domu v prechodnom období.Preto musí návrh kúrenia so zachovaním súčasného kotla a s AN posúdiť skúsený kúrenár,resp.projektant.Aby ste po investícii do AN + príslušenstvo nebola sklamaná.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Ktore firmi z okolia Ruzomberka montuju tieto zasobniky na viadrusky prosim o kontakt
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?