Zápach kanálu z umývadla a sprchy

Dobry den uz niekolko mesiacov mavame neprijemny zapach kanalizacie v nasom byte. Byvame na prvom poschodi bytu a z kupelne z umvadla a odtoku sprchy vyraza neprimne zapachajuci smrad kanalu a mame to v celom byte, nejde to nijako vyvetrat ani ked do odtoku nalejem si nasypem rozne pripravky proti upchatiu odpadu. Najviac a najsilnejsie je to ked prsi. Vsimli sme ti to od jesene, predtym to mozno robilo ale nebolo to az tak citit. Neviete mi niekto poradit komu to mam nahlasit aby s tym zacali nieco robit? bojim sa ze ak pride dalsia velka burka moze nam to miesto smradu prave vychadzat voda z kanalizacie. Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Mate spravne nainstalovane sifony? Tie su prave proti zapachu... Cez vodu zapach neprejde...
Odpovedať
Profilova fotka
veru tak , niekde bude zle ohnute koleno, alebo sucho a nie voda, ktora vytvori zatku proti smradu. treba si zavolať vodara a nech to popozera,... nečakať.
Odpovedať
To sme ako prve pozerali na umyvadle. V sprchovom kute je priamo zamurovany odpad takze tam sa inak ako zvrchu nedostaneme. Suchom to urcite nebudete kedze kupelne pouzivame niekoko krat denne.
Odpovedať
Profilova fotka
@deltaa suchom to byt nemusi, ale ak je zle urobeny sifon, mozes do neho liat vody kolko chces a smad bude stale...
Odpovedať
Profilova fotka
@deltaa skuste sem hodit nejake fotky, to velakrat napovie viac ako nejake zlozite vypisovanie. Mate v sprchovom sifone vsetko, co tam ma byt? Nemate v kupelni podomietkovy prackovy sifon, do ktoreho nie je nic napojene?
Odpovedať
sifon v sprche mame presne tento http://www.keramico.cz/2750-4946-larg... a pracku mame zapojenu samostatne. Sused mi povedal ze to moze byt porusenie odvetravania kanalizacie. V tom byte bola rekonstrukcia. Pojdem za spravcom domu.
Odpovedať
@deltaa Žiadne prípravky do sifónov proti tomuto zápachu nepomôžu... Koľko poschodí je ešte nad vami? Najpravdepodobnejší problém bude medzi najvyšším poschodím a odvetraním na strechu, kde už som nie raz natrafil na upchatú rúru a potom pri spláchnutí WC "vytiahne" vodu zo sifónov, v ktorých je najmenej vody, alebo z tých, pri ktorých má voda v zvislej rúre najväčšiu kinetickú energiu, čiže z najnižších poschodí. Voda zo sifónov by sa vyliala iba pri upchatí kanalizácie pod domom. Havarijná služba by mala prísť, skontrolovať odvetranie na streche, prípadne do rúry strčiť kameru a pozrieť stav stúpačky...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?