Zanesene vodovovne potrubie v dome

Byvame v novostavbe teda mame nove rozvody. Vodu mame z vlastnej vrtanej studne a upravu mame UV lampou atvrdu vodu a mangan odstarnujeme prislusnycm zariadenim teda aj podla rozboru mame v maximalnej pripustanej miere obsah sodika :-( ale na pitie mame este dodatocnu upravu elektroosmozu. Teplu vodu v zasobniku pravdielne kazdy tyzden ohrievame na 65 stupnov a v case najvyssej teploty ju nechame pretiect potrubim a mame realtivne na 2-3 dni pokoj ale potom je to tu opat. Voda zacne zapchat vajcovkou, ale len pokial sa odpusti to co je v potrubi potom uz nesmrdi ked pretecie vascie mnozstvo. Z toho mi vychdza ze nekazi sa voda v zasobniku ale v potrubi ked tam stoji. Ked som davala na rozobor tak aj to sa potvrdilo lebo po vstupe do domu je voda ok aj za UV lampou a najhorsia z baterie. Ked nemame upravu vody chlorom je to bezne ze sa takto zanasa potrubie? Este jedna vec co nas napada je ze cito nemoze byt slepym potrubim ktore mame nadvoch miestach v dome. Urobili sme predpripravu na kupelnu a kuchynu ale potrubie je zablendovane. Ci ta voda ktora tam stoji nemoze kontaminovat . Ak by toto mal byt priblem tak treba urobit vyvody a pravdielne odpustat predpokladam. A ostatne potrubie bezne v dome cistite ako? Peroxidom vodika 3% ? Ci savom? Nechate postat cez noc v potrubi? Neposkodi potrubie mame od Rehau ? Mame taktiez cisticku. Dakujem vopred za vsetky rady.
Odpovedať
Slepé potrubie toto veru celkom kľudne môže robiť. Stačí odpúšťať raz do mesiaca, žiadne čistenie... :-)
Odpovedať
@kvietok173 také slepé potrubie vody mám už 15 r. (nedokončená kúpeľna) a nič také nepozorujem.
Odpovedať
@viktor811 ok a vodu mas mestsku ci studnovu? Ohrev teplej vody? Zasobnik teplej vody? Dakujem
Odpovedať
@kvietok173 kamarát riešil niečo podobné. Spúšťal penzión, kde bola voda zo studne, ktorú ťahal do vodojemu a odtiaľ do penziónu. Rozbory vody boli zlé, tak domontoval UV lampu a ešte sa mi zdá nejaké iné zariadenie. Rozbor za úpravňou už vyšiel, ale rozbor z kohútika nie. Tak niekoľkokrát za sebou nalial do vodojemu savo, ktoré sa tak dostalo do všetkých rozvodov a vydezinfikovalo ich. Od vtedy sú rozbory dobré a savo tam naleje len raz za čas, pre istotu
Odpovedať
@kvietok173 voda je obecná. Ostatné samozrejme mám, len v tých slepých rozvodoch je to už dávno chladné.
Odpovedať
Profilova fotka
@kvietok173 urobte rozbor vody na dusičnany a dusitnanny, potom sa rozhodnete
Odpovedať
@jan45 ten sme mali dobry vraj ako kojenecka voda jedine nam vysla ze je velmi tvrda a managan ktory vsak postupne klesa vraj )e to bezne u novych studni. napriek tomu mame zariadenie na odstranenie manganu a na odstranenie tvrdosti vody cim sa nam zvysil sodik v uzitkovej vode a vodu na pitie upravujeme cez osmozu aby sme sa zbavili sodika. Kazi sa nam tepla voda teda asi to budu rozvody v dome alebo zasobnik vody mame tusim 400 litrovy a nespotrebujeme tolke monozstvo ako sme myslelia vymena je tam mala, ale ked odpustim viac vody tak nesmrdi len na zaciatku tak preto mi to vychadza na potrubie a nebola som si ista ci nemoze mat vplyv slepe potrubie kde asi stoji voda.
Odpovedať
Profilova fotka
@kvietok173 tak prepláchnite (dezinfikujte) potrubie ale celé, t.j. baterie sa zapoja alebo prepoja a jednotlivé koncovky postupne napájajú, dezinfekčný a preplachovací prostriedok musí cirkulovať. To by bola veľká náhoda, aby bolo v potrubí väčšie množstvo organického znečistenia. začal by som odmontovaním a vyčistením perlátorov (sitiek) na bateriách. Tie údaje z rozboru by som chcel vidieť, stačí opísať. Zohriatím sa dusičnany neodstránia. Či by som chcel piť vodu upravenú elektroosmózou neviem,ja to používam na vysúšanie muriva. Odstránenie Mn a Fe je spojené pri niektorých zmäkčovačom aj s odstránením amoniaku, takže ďaľšie úpravy nie sú potrebné, UV lampa sa používa pri bakteriálnom znečistení, ak nie je tak tiež nemá funkciu. Ktorý ústav Vám robil rozbor , Kedy, kto odoberal vzorky?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?