Zabudnite na katasterportal... - Alternatívy

@tomino9 Ano je to tam prehľadnejšie ako ma starej ale ešte to nie je 100% nakolko je to asi len testovacia verzia. Web by tam netrapil ako samotný kataster ,ktorý ma malo ľudí .Takto mi koli nim skomplikovali samotnú stavbu .
Odpovedať
Az na to, ze to funguje par mesiacov (a stale v testovacej prevadzke), taha to udaje z katasterporalu a nemas tam napr. tarchy...
Odpovedať
Profilova fotka
https://cica.vugk.sk/default.aspx dobré na rýchle hľadanie...
Odpovedať
Je to zlee nie je tam vobec dobre zakreslené pozor na to niektoré informácie chýbajú
Odpovedať
@2action dobre to je len ten tvoj pozemok tam neni estei rozkresleny
Odpovedať
V niektorých katastrálnych územiach sa horšie vyhľadáva podľa mena vlastníka. Dobre sa hľadá podľa čísla parcely. Najväčšia výhoda je keď klikneš na nejakú parcelu ihneď sa ukážu vlastníci. Pravda je že testovacia prevádzka sa zobrazuje stale aj vyše pol roka, hoci koncom minulého roku som zaregistroval oznam o spustený do ostrej prevádzky.
Odpovedať
@sysell ale ten pozemok a ďalší asi 10 čo som pozeral tam nie a to už je je dosť dlhá doba čo boli zakreslené na katastrálnej mape.. a nesedia určité parcely sú tam aj chyby ja len na to upozorňujem.. je to dobré že takéto niečo existuje konečne
Odpovedať
Profilova fotka
@2action ale to nebude problem tejto stranky, ale katastra, ktory dodava info :), moja parcela nebola zakreslena ani po roku a to ani v tej "rucnej" mape.
Odpovedať
Profilova fotka
@2action Treba upozorniť aj prevádzkovateľa stránky. Mne túto stránku dali do pozornosti pri ROEP-e.
Odpovedať
@2action hej je to divne pozeral som ten tvoj pozemok neni tam vobec ale zase pri mne su uz aj zakreslene domy ktore nie su skolaudovane a ani posfavene- cudne, asi ako sa komu na katastri chce.
Odpovedať
@majkoj Aj tak sa ale nedá spoliehať ani na jedno ani druhé ako píšeš pretože je tam výslovne napísané ,že všetko je iba informatívneho charakteru. Aj ja si sem -tam pozriem kataster ale beriem to z rezervou.
Odpovedať
Profilova fotka
@blackomt ako som hore pisal, v podstate ani na tretie :). Vies si predstavit ten sok, ked som po roku od kupy dosiel ze chcem katastralnu mapu k stavebnemu a teta nevedla moj pozemok najst ? :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
najvacsi prinos tejto stranky je moznost prekrytia "E" a "C" registra, a prekrytie s ortofotomapou.. Konecne sa rozkyvali a dali to na net..Je trapne, ze az teraz.. Ale mozme byt radi, ze vobec . :-D
Odpovedať
Profilova fotka
http://www.staremapy.sk/?ads=off Tu si môžete pozrieť históriu verzus skutočnosť ...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Zase spustili nový Kataster nehnuteľnosti ZBGIS. Je len v testovacej prevádzke. Zatiaľ nič prelomové za chvíľku čo som to pozeral som nezistil.. Výhoda je že klikneš na niektorý objekt - stavba, parcela.. hneď sa ukáže plocha v m2, č. listu vlastníctva ako aj majitelia ak sú známi., Žiaľ zatiaľ len u parciel katastra C. . Pri kliknutí na niektorý bod sa zobrazujú čísla ktorých význam zatiaľ s určitosťou neviem povedať okrem asi nadmorskej výšky.Chýba akýkoľvek návod ako a čo sa dá ešte robiť.
Odpovedať
Profilova fotka
Najspolahlivejsia stranka je: https://kataster.skgeodesy.sk/GisPort... Kedze je to priamo stranka kataster portalu je tam vsetko najaktualnejsie.
Odpovedať
Profilova fotka
@neprd Ak si pridáte vrstvu parcely E , aj tam bude vlastník...
Odpovedať
akurás sú tam nezrovnalosti - napr. náš dom tam má číslo suseda a sused naše.čislo - aj pospisné aj uličné :(
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Alebo skús katastrálne mapy obcí - http://www.katasterportal.com/. Tam sú aj C aj E parcely a ide to aj v Chrome.
Odpovedať
Hej pozrel my mame skolaudovane 2013 a nie sme na mape pod supisnym cislom a sused kolaudoval minuly rok a je tam
Odpovedať
@diletant A po kolaudácii si dal zapísať stavbu do katastra?
Odpovedať
@diletant ked miestny urad vyda po kolaudacii rozhodnutie o urceni supisneho cisla, musi byt odoslane na kataster na zapis... bolo?
Odpovedať
chlapi ste ma teraz dostali, to si veru uz nespominam, ale ked si pozriem ine mapy tak tam to cislo je. Ceknem katasterportal
Odpovedať
Keď už sme pri tých mapách, možno bude niekoho zaujímať historická ortofotomapa z roku cca 1951, kde si viete na jednej mape porovnať súčasnosť s minulosťou, teda tým rokom cca 1951. http://mapy.tuzvo.sk/hofm/Default2.aspx
Odpovedať
@tomstein Wau to je super link. Dakujem
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
Dnes som potreboval po dlhšom čase niečo zistiť na portali Mapky. Ten ale nefunguje. Je tam uvedené že ho nahradil kataster ZBGIS. Je podobný ako Mapky ale niečo mi tu chýba. Na Mapkach sa dal určiť presne jeden bod napr, roh pozemku alebo stavby a ukázalo to jeho súradnice GPS. A ten potom vyhľadať v teréne. V ZBGIS sa nedá presne určiť jeden bod..V tom prípade ked je v režime že ukazuje aj nejaké údaje /je v nich možno aj GPS/ sa ale nedá dostatočne zväčšiť tak, aby to kolo uspokojivo presné. A nedá sa z tohto portálu ani tlačiť. Aspoň ja to neviem Viete mi poradiť kde by som našiel teraz tie súradnice GPS..
Odpovedať
@neprd treba skusit aj mapovy portal mojamapa.sk
Odpovedať
@palko80 Ďakujem pôjdem skúsiť
Odpovedať
@palko80 Tak som vyskúšal portál moja mapa. Ide tam zistiť GPS súradnice len som sa s tým musel trochu pohrať. pre dostatočnú presnosť treba dať zoom na maximum a tak označiť napr roh pozemku. Pred prechodom na druhý bod je nutné znova zmenšiť zoom a po prechode znova zoomovať na maximum, To zoomovanie ide pomerne pomaly a dosiaľ som neprišiel na to ako to zrýchliť. Podľa popisu sa dajú vytvárať aj vlastné mapy do ktorých sa dajú vkladať aj kopírovať údaje. Zatiaľ sa mi to nepodarilo dokončiť. V tejto aplikácii je dosť funkcii ktoré sa maju dať kombinovať Dá sa v tom ľahko stratiť. Je nutné dodržať správnu postupnosť akcii inak je nutné začať asi odznova. Napoveda je relatívne stručná. Sú tam funkcie ktoré majú odlišnú činnosť ako obvykle. Napr. pri použití Backspace v texte ma to vyhodilo z aplikácie na úvodnú stránku. K tlačeniu vybranej mapy som s dosiaľ nedostal tak neviem ako funguje. No budem sa musieť s tým trochu pohrať a postupne maturovať.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?