Vytopenie komplet celej pivnice v novom dome

ahojte... vcera sme sa sli pozriet na nasu novostavbu ( uz mame aj strechu hotovu ) pozriet no a zhrozili sme sa co sme videli. Prasklo nam 1 vod.potrubie a hlavny istic sme nemali vypnuty,takze mestska voda nam komplet celu pivnicu naplnila vodou a tiez okolo domu je plno vody ( na 1 strane sme este nemali jamu zakopanu zemou ). Bojime sa co teraz, ci to neznici statiku,nezacnu sa nebodaj steny burat a daco sa nestane. uz aj na zrutenie myslime,co sme citali rozne veci na nete. Kedy treba zacat s odcerpavanim vody? stalo sa to uz dakomu? vraj nie je dobre ani skoro zacat, a radsej nechat vysusit. vonkajsia voda tlaci na mury a vnutorna zas z opacnej strany. akurat tento tyzden uz nie su tie horucavy. mame velke obavy. prosim poradte. voda ma skoro aj 2 metre.
Odpovedať
@danca27. Okamzite zacat odcerpavat vodu do dazdovej kanalizacie, alebo niekam do jarku, ak mate uz okna, tak vetrat vetrat vetrat. Ziadne otalanie, treba zacat naozaj hned. Vodu okolo domu zacnite cerpat neskor, aspon si otestujete kvalitu hydroizolacie. Na buranie domu myslite moc skoro, nestresujte, ved zamrznutie teraz nehrozi.
Odpovedať
@danca27. Ono tie Benátky (ale vlastne celé Taliansko) majú jednu výhodu a to, že tam nemrzne. Keby boli na Slovensku tak to padne behom pár rokov.
Odpovedať
uz sa odcerpava.. :) .. len teraz nie sme si isti,ci mozeme cele naraz ci radsej postupne,nieco dnes, nieco zajtra..vyhodu ma z toho sused,co sa tesi,ze mu zahradu vypolievame, dovolil nam pustat tam
Odpovedať
@danca27. čo sa dá odčerpať.
Odpovedať
tak a trvalo nam to az 3 dni :( , ale konecne je voda prec, este musia mury vyschnut
Odpovedať
@danca27. Pivnica bude schnúť roky. Alebo plánujete aj riadené vetranie? Treba tam dať odtah aby sa vlhkosť odtial odčerpávala. Inak to budeš mať vlhké roky
Odpovedať
@danca27. Treba tam kurit a vetrat aj teraz v lete, vzdy ked sa ochladi alebo prsi, teplota by mala byt aspon 22 stupnov a viac, v horucavach staci vetrat prievanom. Po ochladeni znova kurit. Pomaha tiez odvlhcovac, este lepsia je na susenie klima, moze byt pouzita, alebo namontovana docasne. Neskor ju namotovat do domu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?