Výstava Aqua Therm Nitra 2012

Chystá sa niekto na výstavu AQUA-THERM NITRA 2012 ? http://www.agrokomplex.sk/vystava/182/ Bol niekto na výstave minulý rok a oplatilo sa?
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
ak by som našiel medzeru časovu v planoch, skočil by som tam , len to mam daleko
Odpovedať
Profilova fotka
Myslíte že tam budú mať nejaké zľavy na kotle?
Odpovedať
Bol som minuly rok ale kedze som nic nepotreboval, zlavy som nemohol vyuzit. Ak ma niekto v plane kupovat v prvom polroku 2012 nieco z kurenia, vzduchotechniky, instalacii, centr. vysav., atd. doporucujem prist. Zoznam vystavovatelov je na webe.
Odpovedať
Planujem kotol, tak urcite idem.
Odpovedať
@havaj @robertoba @aik @aik Vďaka za Vaše reakcie. Zoznam vystavovateľov som si už omrkla, tak dúfam, že budú zaujímavé ponuky na zľavy. Stavať začíname na jar, takže sa nám to hodí. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@ninka23 tiež ideme, nevieme sa totiž rozhodnúť aké kúrenie do domčeku :-D tak dúfam že nás niečo presvädčí..
Odpovedať
@jarka62 Najlepšie je ísť tam s jasnou predstavou. Inak kúpite niečo, na čo Vás namotajú. Bacha na to.
Odpovedať
urcite idem si prezriet ponuku, som zvedavy na tie cenove ponuky. ]-( ]-( ]-(
Odpovedať
Profilova fotka
Moc by som od toho necakal, zlavu si vybavim aj mimo vystaviska, ved neni rok 2008 :-p A pozor na kopec hlupakov, je tam viac obchodnikov ako odbornikov...
Odpovedať
Profilova fotka
vobec sa tam minuly rok neoplatilo.Jeden ubohy pavilon a zlavy?Buderus som si dokazala vybavit lepsie ako nam davali zlavu tam .
Odpovedať
Profilova fotka
@blacksr no posnažíme sa, len keď teraz keď chodíme po novostavbách a ludia už hovoria, že podlahovku by nedali :-/ tak fakt neviem..
Odpovedať
Ak by niekto chcel 2vstupenky na vystavu mam volne. zn Gratis
Odpovedať
Článok sa načítava...
@jarka62 prečo? my plánujeme na prízemie podlahovku a na poschodie radiátory. Ale tiež špekulujeme, či nedať na prízemie aj radiátory hlavne kvôli prechodnému obdobiu na jar a na jeseň.
Odpovedať
@jarka62 ???
Odpovedať
Profilova fotka
@blacksr že im je zima, ale tak myslím si že je to tým, že pod podlahovkou majú málo izolácie..nieje to tak?? Ak dá niekto 8cm :-D
Odpovedať
@jarka62 Je to zle navrhnutá podlahovka. To je celé. Proste platí: Dobrá podlahovka je dobrá. Zlá podlahovka je zlá. Tú druhú ľudia nechcú.
Odpovedať
Profilova fotka
@janula94 No vraj im je zima, ale asi nemajú dostatočne zaizolovanú podlahu, lebo 8cm je málo, a pri tom prechodnom obodobí, že to teiž nieje nič moc, no je to tak 50/50 mne sa zdalo, že u všetkých bolo teplo, ale tak ak niekto ide z prekúreného bytu, tak v dome mu bude vždy chladnejšie.. No začínam byť z toho jeleň :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@blacksr No tiež si myslím :-) že šetriť na zateplení asi nieje to pravé...
Odpovedať
@blacksr Dobrý den. Pravda, špatná podlahovka je prostě špatná. Nicméně, ta izolace pod podlahovkou má vliv pouze na spotřebu, protože hodně se vytápí do země. Ale pokud by se s tím počítalo již před realizací a zdroj byl patřičně dimenzován, tak není problém s nevytopením, ale se spotřebou. A to je přesně můj případ,kdy jsem před 22 roky do podlahy dal pouze 6 cm. Ono to topí perfektně, ale se spotřebou dneska už nic neudělám. Tak jsem musel zateplit všechno, co šlo. Ale ta podlahovka je na věky horší, než bych si přál. S pozdravem Laďa
Odpovedať
@janula94 hlavne nekombinovať podlahovku a radiátory. Dôvod? Podlahovka a radiátory bývajú dimenzované na inú teplotu vody, radiátory ju potrebujú ďaleko vyššiu, teda pokiaľ nebudú veľké na pol steny. Riešiť radiátory kvôli prechodnému obdobiu je vyhadzovanie peňazí, však keď podlahovka stačí teraz v zime, v prechodnom období to zvládne dupľovane. Osobne by som radiátory nedával vôbec, sú energeticky náročnejšie na prevádzku.
Odpovedať
@calimero Ďakujem za radu. Na prízemí máme len obývačku, kuchyňu a záchod. Čiže v podstate nám ide len o 2 radiátory v kuchyni a obývačke. A to bude v obývačke aj krb. Rozmýšľali sme aj nad tým, že keby sa nejako narýchlo ochladí a podlahovka dom vykúri ževraj až za nejaké dva dni, nie hneď, tak zapneme el. ohrievač a hotovo alebo krb. Boli sme u známych, tí majú kombináciu toho aj toho a ešte aj krb, ale nedajú dopustiť na radiátory na prízemí + podlahovka. Takže neviem, musíme to riadne zvážiť.
Odpovedať
@janula94 Ak chcete krb, tak nie je o čom. Radiátory sú tým pádom úplne zbytočné. Kombinácia podlahovky a radiátorov mi pripomína 90-te roky, keď sa primárne riešil problém ako čo najrýchlejšie a v čo najväčšej miere vykúriť dom, a nie ako čo najviac eliminovať tepelné straty a zabezpečiť tepelnú pohodu v dome. Ľudia mali nedôveru k podlahovkám, podobne ako majú podaktorí doteraz nedôveru k zatepľovaniu. Tak to pre istotu poistili radiátormi a zbytočne si tým skomplikovali celý vykurovací systém. Dnes je však doba zas o kus ďalej.
Odpovedať
Bol niekto dnes na Aque?
Odpovedať
ja som bol dnes .pekny vyber :-)
Odpovedať
Bol som, celkom zaujimava skusenost, clovek dospeje k tomu ze ak stavat dom tak, pasivny alebo nieco okolo toho. Vykurovanie vykurovacimi foliami pod plavajucou podlahou + rekuperacia. Clovek si urobi obraz aj o cenach a najma fakt ze uvedene systemy nie su nic zlozite a mozte ich riesit svojpomocne. Kazdopadne sa len utvrdite v tom ze je nutne poriadne izolovat a dokonale poriesit tepelne mosty.
Odpovedať
aj ja som bola, dalo sa vidiet vselico, ale cakala som viac predajcov vzduchotechniky, v podstate tam nebol nikto, okrem INVENTER, kto ponuka nieco pre rodinne domy. Ale je tam toho vela najma o podlahovom kureni a o vykurovani biomasou.
Odpovedať
Bola som a oplatilo sa :) x-)
Odpovedať
Profilova fotka
a boli tam aj nejakí predajcovia krbov? Niekto spomínal, že ani jeden...mangel by si musel zobrať voľno z práce aby sme tam mohli ísť, tak zbytočne tam nechcem prášiť...:/
Odpovedať
Profilova fotka
@maminnka bol tam aj Regulus:) my asi budeme brat od nich sentinel kinetic.. @maricom krby som tam nevidela.. nejake "kamna" vonku pred budovou, vo vnutri iba bioalkohol a elektrika
Odpovedať
Profilova fotka
ja mam z toho akurat zas misung ..mame naprojektovany plyn. kotol a vodnu podlahovku, no "plynari" tam na nas pozerali, ze ci to myslime vazne, pri tep. strate 4,5kw trapit nejaky plyn. kotol na nizkom vykone.. sami nam odporucali alternativy) tak fakt neviem.. vykaslat sa na kotly a dat iba elektricke rohoze? alebo nejaky druh infrakurenia?? cakat ze sa ceny fotovoltiky umudria? alebo skor ceny tep. cerpadiel - a pre istotu dat vodnu podlahovku a elektrokotol (alebo akumulacny elektrokotol).. hm? vdaka za tipy a skusenosti.. @oscipovsky @calimero
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?