Vypoved

dobry vecer.......... chcem dat vypoved v praci ale zamestnavatel ma nechce pustit, ako mam postupovat? vdaka
1
2
21
@santos950 písomná vypoved, ale bude tam výpovedná lehota ak sa nedohodotnete na skoršom termine- tá je buď dohodnutá v zmluve alebo daná zákonníkom, bližšie info napr. http://www.epi.sk/odborny-clanok/Skon... Je možné dať výpoveď a neprísť do práce, ale to sa berie ako absencia, príde človek o dovolenku nevyčerpaných, porušenie pracovnej disciplíny je to a zdá sa mi že niektorí zamestnávatelia siahnu aj na plat.
no kedže ta nechce pustit, vypoveď dohodou neprichádza teda v úvahu..ostáva ti teda podať výpoveď v zmysle par. 67 zák. práce a budeš vo výpovednej dobe (1 - 2 mesiace podľa toho koľko si u zamestnávateľa pracoval)
@mishkabb do roboty nebudem chodit
@santos950 tak keď nebudeš tak ti ostáva iba ísť cestou absencii a porusenia prác.discipliny. to je na tebe už.
Profilova fotka
nedostanes vyplatu :)
Profilova fotka
@santos950 stale sa mozes dat aj na PN, sice si 2 mesiace doma aspon nepries o celu vyplatu a o dovolenku
Normalne sa s nim dohodni. Ak nie,tak mu povedz,ze aj tak s teba nebude mat nic,lebo podavas vypoved a tie dva mesiace vypovednej lehoty premarodis. A ked to nezabere pojdes na marodku. Mne to zabralo,osobna skusenost z pred dvoch tyzdnou. Teraz som v novej robote a v starej mi este ide 22 dni dovolenky.
vypovedna zacne 1.11. tak 2.11. ist na PN?
Pnka nič nerieši.pocas pn je pozastavený čas výpovednej lehoty.tak isto je to aj v skúšobnej dobe.treba sa dohodnúť alebo na drzaka a risknúť stratu posledného platu.a môže ho aj späťne vymáhať súdom ak by si išiel marodit a dal výpoveď po výplate.takze radšej dohoda
zamestnanec aj zamestnávateľ majú svoje práva a povinnosti. S výpoveďou zamestnávateľ súhlasiť nemusí, tú musí prijať. Platí samozrejme zákonná výpovedná doba atď. Ak nebudeš chodiť do roboty, bude ti krátiť dovolenku a v závislosti na zmluve možno budeš musieť aj platiť ty jemu... Ak sa hodíš na PN, tak budeš musieť byť doma. A okrem toho to nie je správne, ak to ešte niekomu niečo hovorí. Zamestnávateľ môže dať podnet na preskúmanie príčiny tvojej PN a lekár môže mať z toho big problem. Alebo tu zase trolluješ ako zvyčajne?
@abula1 Zamestnanec môže dať výpoveď kedykoľvek a výpovedná doba sa nepredlžuje.
Profilova fotka
Tento narod ma fascinuje, vsetci sa rozculuju nad nepravostami, ale hned pride rada je "hod sa na pn" ....
Článok sa načítava...
Pozor na absenciu zamestnávateľ ti môže zosobnit škodu ktorú sposobis firme svojou nepritomnostou do výšky 3 priemerných platov nepreplati dovolenku zvysnu a este pojdes do minusu . Proste ináč ako 2 mes.vypovednou lehotou to nepôjde.Môžeš ten čas využiť na lekárov ak máš problém s alergiou či zubami aby si zbytočne nevymeskala u nového zamestnávateľa. Celkom by aj mňa zaujímala čo tam dá lekár ako dovod Pnky psychiatriu :-N alebo bolesť chrbta. Cestou pnky by som na tvojom mieste nešiel ako bolo hore spomenuté uz.Radšej odíď seriózne ako žena.
@palko80 tak ak mu dam vypoved k 31.10. ? vypovedna zacne platit 1.11. a konci 1.1.2018?
Profilova fotka
Za alkohol dostanes hodinovu vypoved :-D
@santos950 áno ale končí 31.12.2017. To je 2 mesiace ak si pracoval viac ako rok a menej ako 5.Prepáč že som napísal ako žena poplietol som si nick.
@jankazb keby som aspon pil :-D
@jankazb aha to ano :-D
@palko80 je to iba 3 mesiace
Ja nevravim,ze ma ist na PN,ale len postrasit sefa! :-) U mna to zabralo. A mimochodom marodit sa da na hocičo. Ozaj a čo vlastne robiš??
@jojor zamocnika
@santos950 nakoľko zamestnávateľ nechce skončenie prac. pomeru dohodou, tak treba dať výpoveď z prac. pomeru zo strany zamestnanca (aj bez udania dôvodu) a doručiť osobne (dať si potvrdiť doručenie - dátum) zamestnávateľovi, resp. poštou na doručenku. Vzor https://xpravo.eu/vypoved-vzor/ Dňom uplynutia výpovednej doby prac. pomer skončí...čiže ako píšeš o 3 mesiace zrejme podľa kolektívnej zmluvy - od 1.2.2018 si voľný :).. Výpovedná doba § 62 ZP (6) Ak výpoveď dáva zamestnanec, ktorého pracovný pomer u zamestnávateľa ku dňu doručenia výpovede trval najmenej jeden rok, výpovedná doba je najmenej dva mesiace. (7) Výpovedná doba začína plynúť od prvého dňa kalendárneho mesiaca nasledujúceho po doručení výpovede a skončí sa uplynutím posledného dňa príslušného kalendárneho mesiaca, ak tento zákon neustanovuje inak. (8) Ak zamestnanec nezotrvá počas plynutia výpovednej doby u zamestnávateľa, zamestnávateľ má právo na peňažnú náhradu najviac v sume, ktorá je súčinom priemerného mesačného zárobku tohto zamestnanca a dĺžky výpovednej doby, ak sa na tejto peňažnej náhrade dohodli v pracovnej zmluve; dohoda o peňažnej náhrade musí byť písomná, inak je neplatná.
@janetbla dakujem ;-) toho sa obavam ze zamestnavatel sa bude vyhybat prevzatia vypovede a bude to natahovat co najdlhsie aby mi to skomplikoval
@santos950 a este taky detajl oplaca ta z celej vyplaty,alebo minimum a zbytok do obalky?
@santos950 tak zajtra napíš výpoveď a pošli poštou, do konca okt. im doporučená zásielka určite príde
@jojor co ti poviem :-)
Aj mne tak daval,tak som ho este postrasil,ze zavolam inspekciu prace. :-)
@jojor no ja to chcem po dobrom ale ked bude on k*****a ku mne tak budem aj ja k nemu a sa rozluci s podnikaním
@santos950 pokiaľ si na 100 % rozhodnutý odísť, tak ja by som sa s nadriadeným nebavila, doručím výpoveď a ešte nejak by som pretrpela výpovednú dobu..budú vianoce, dovolenka..pred skončením prac. pomeru ti zamestnávateľ musí umožniť vyčerpať dovolenku.. Avšak keby si sa rozhodol, že ostaneš a sa predsa len udobríte, tak vždy výpoveď môžeš zobrať späť pred jej účinnosťou - do uplynutia výpov. lehoty.. ;-)
@janetbla na milion % som rozhodnuty odist
1
2
21

Téma bola zamknutá adminom. Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.


Nenašli ste čo ste hľadali?