Vymena radiatorov v celom dome za "plneho chodu rodiny"...ano,nie?

Uvazujeme o rekonstrukcii domu,starsi,dve poschodia....ale..musime to( ak vobec) urobit za chodu,teda,musime byvat v tomto dome s dvoma detmi... stale zvazujeme ci do toho ist a co a ako vladneme ten "bordel" z celeho prerabaniaśtacilo by vymenit radiatory,zaviest plyn,prip.nejake to okno vymenit.. poschodia su prepojene schodmi a nedaju sa nejaku uzavriet,takze sa to neda robit po poschodiach...najvasci problem pre mna ja ta vymena radiatorov,lebo si neviem predstavit aky prach by z toho bol a ako dlho by to trvalo....mate skusenosti? prijimam akekolvek pohlady,skusenosti,nazory dom je ok,skoda by ho bola nechat len ta=aj ked to nie je bungalov,kt.by som brala viac
Odpovedať
Radiátory nie je žiadny problém meniť počas bývania. Pokiaľ nechceš rozvody ťahať podlahou a zalievať to. Takisto staré hrubé rúry sa vyhodia a namiesto nich sa dajú tenšie. Okná detto no problem.
Odpovedať
@milan209 :-D viem,ze sa to da...skor ma zujima,ci niekto take nieco uz robil a ci bol z toho az taky velky neporiadok-zensky pohlad,no...nechcem sa vyvarovat prace s upratovanim,len kvoli detom by som nerada byvala vo velkom prachu a aby to trvalo mesiace...
Odpovedať
Profilova fotka
Naši si dali vymeniť kúrenie v celom dome s obytným podkrovim radiátory,kotol a bojler. Majstri prišli v stredu ráno odpálili 11 starých radiátorov vymenili nejaké potrubia nahodili nové radiátory a ventily. Vo štvrtok priviezli kotol a bojler zapojili, spravili nové potrubia.skončili asi o 16:00 hneď na to prišiel revizak napustil,natlakoval sústavu spravil reviznu správu vysvetlil ako ovládať nové kúrenie a večer už sme kurili s novým.
Odpovedať
@terezka1947 No ver tomu že prachu a špiny okolo výmeny potrubia a okien je veľký..Keď len výmena radiátorov a okien dá sa to zvládnuť, aj keď tomu prachu a špine sa neubrániš...Viem že som Ťa nepotešil... ;-) No samozrejme závisí aj od šikovnosti majstrov ako rýchlo sa im podarí to celé zvládnuť čo najskôr..Ale, môže nastať problémy a môže sa to predĺžiť..
Odpovedať
radiatory by zasa nemal byt ziaden velky bordel, ked sa menia. da sa to v pohode zvladnut
Odpovedať
@technik007 ....oprava...môže nastať problém.. :-S
Odpovedať
dakujem...ratam radsej vzdy s horsou variantou,takze sa radsej bojim dopredu ako som prekvapena...a bojim sa prave toho,ze nieco necakane moze nastat ale potesilo ma,ze samotna vymena nie je-nemusi byt zdlhava a este sa opytam ste skusenejsi....dali by ste si plyn-komplet od pripojky az po kotol,radiatory...atd robit jednej firme alebo nejako svojpomocne a potom reviznu spravu niekomu? ja by som bola za jednu firmu a nech aj zodpovednost za celu pracu nesie jeden clovek,resp.firma...lebo co tak pocuvam,ludia ked sa snazia pomoct si vselijako a nakombinovat firmy,vyhovaraju sa na seba a tazko sa potom riesia nejake nasl.reklamacie,opravy,atd
Odpovedať
a este mi napadlo...da sa to rozdelit-myslim vymena radiatorov,napr.jedno poschodie a o par dalsie,tak si to laicky predstavujem,ze vymenia,upracem trosku a potom budu pokracovat- s tym,ze jasne,ze to musia potom cele naraz napustit a skontrolovat a nasl.este nejake upravy a opravy by na problematickych miestach urobili manzel sa mi smial,ze to mi ziadna firma takto robit nebude chciet...ale opytam sa...ved,kazdy mame ine podmienky a poziadavky
Odpovedať
@terezka1947 Nerob si z toho stres. Daj to jednej firme naraz. Ked to robili u svoruse , stacilo mat po ruke vysavac a mokru handru. Ak to bude slusna firma este po sebe pekne upracu. Ty uz len utries prach a vylestis nabytok.
Odpovedať
@terezka1947 mi sme to absolvovali pocas byvania - výmenu radiátorov a kotla. Jedna sobota. Bez problémov. A áno je to možné rozdeliť ale je to hlúposť. V podstate majstrom to môže byť jedno akurát si to predražíš. Bordelu moc nie je. Podľa mňa pri výmene okná je viac. Zas záleží od majstrov ako budú brať ohľad.
Odpovedať
Profilova fotka
uplne v pohode sa to da :-) nasi tak menili asi pred rokom a to mama je pedant co sa poriadku tyka a uplne v pohode to zvladla
Odpovedať
@robco_99 ved to,ze ja som co sa poriadku tyka velky pedant tiez....a som chora,ked si len pomyslim,ze mi tu maju behat v monterkach...no nic,musim to prezit
Odpovedať
Článok sa načítava...
@terezka1947 pozri sa diery vrtat pre rúry nebudú. Len Flexou odrezu radiátory a staré rúry. A navrtaju konzoly na radiátory. Žiadne extra veľké bordel vyrabajuce práce. Dohliadaj na nich , hneď na začiatku ich popros nech to robia s čo najmenším bordelom a pokiaľ sú to neni diletanti tak to prežiješ.
Odpovedať
@terezka1947 Píšeš ako keby bol pri tej robote najväčší problém prach a neporiadok. Moja žena, keď niečo doma robím tak aj 2x za deň bez slova za mnou zametie.
Odpovedať
@viktor811 moze to tak vyzniet-ale ...moj problem je ten,ze mam dve malicke deti,ziadnu babku,dedka a niekoho,kto by ich strazil dlhsie ako den...a preto,pre mna ako pre zenu,kt.vela technickych zalezitosti nechape uplne spravne je ten neporiadok najvacsi problem uz som si pri dome zazila od malicka dost a viem,ze vzdy a aj ked je clovek max pripraveny,vzdy nieco nezname prekvapi a vyskoci.. a kedze v tom dome treba aj byvat a popri tom riesit to vsetko,mam strach...ako to cele bude. Mozno je to pre mnohych nepochopitelne,ale kazdy sme v inej situacii a pre kazdeho je ta jeho situacia najtazsia...to co mnohi vyriesia lavou zadnou za jeden den a ani nevie,ze to bol problem,druhy clovek riesi rok. Vzdy je lepsie pytat sa a ucit-aj na chybach a skusenostiach druhych.
Odpovedať
Profilova fotka
@terezka1947 musis si to vziat tak, ze nebude to dlho trvat v podstate a potom budes mat od monteriek a od bordelu na dlhu dobu pokoj ;)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?