Vsetci co mate aspon 2 skolopovinne deti - ako zvladate cestovanie zo smeru Samorin+okolie do BA?

Vzhladom na zhorsujucu sa dopravu tymto smerom vdaka masivnej vystavbe vo vsetkych obciach od Samorina po Bratislavu (DL, Hviezdoslavov, Kvetoslavov, Miloslavov atd.) nam ostal pred vystavbou domu v Hviezdoslavove vysiet velky otaznik. Zaujima ma ako riesite dopravu do skoly, do prace, z prace stihnut do 17h skolu a potom kruzky? Kolko casu vam denne doprava zaberie? Ak by ste si mohli opatovne vybrat, ostali by ste radsej byvat v mieste prace, cize v BA? Nechcem sa stat otrokom auta a taxikarom deti. Preto sa snazim ziskat vsetky info este predtym nez urobime celozivotnu investiciu do RD. Dakujem vopred za vsetky zdielane skusenosti.
Odpovedať
Profilova fotka
Vyrastala som v Samorine a uz ked ja som chodila na vysoku skolu (denne do BA), tak to cestovanie bolo zabite. Teraz co pocuvam od rodicov uplna katastrofa a to uz nemusia riesit deti. Ja s muzom a nasimi detmi sme sa pred pol rokom presunuli zo Zalesia (Ivanka pri Dunaji) do Biskupic a teda nelutujem ani trochu. A este k tym kruzkom.. neprehanaj to. Dieta ma mat cas aj na zabavu, nie furt len povinnosti. Aby som po 17h dieta este vozila zo skoly na nejaky kruzok, pardon, ale to je chore. Zvlast ak to je mensie dieta. Maximalne by som to bola ochotna robit 1x za tyzden a len v pripade, ze si to dieta same vyziada. Starsie (druhy stupen) si uz na ten kruzok dojde aj samo ak onho naozaj ma zaujem.
Odpovedať
@maslenka47 svata pravda. Moje detvaky ked pridu domov po stvrtej su radi ze urobia ulohy a maju cas este vecer na vlastny program ci zaujmy. Najma v zime ked je skoro tma su uplne mimo. @2015janaAk sa presuniete do Hviezdoslavova a deti aj Vy budete v Ba tak bohuzial najblizsich 10 rokov budete taxikarcit. Alebo potom presedlate na vlak. Ine riesenie nie je. Aj ked urobia obchvat sice sa to rozlozi a zapchy sa mozno skor rozplynu ale problem so spickou to neriesi najma pri vjazde a vyjazde z BA. Dom je sice pekna vec ale chodit sa tam iba vyspat nie je podla mna to co od toho budete ocakavat. Za tie peniaze by som mozno zvazoval radsej niekde chalupu alebo rovno karavan a neviazete sa na jedno miesto. Ja osobne ak idem autom tak z Patronky do Senca za 40 minut???? a to idem o tretej a za 5-10 minut som uz na lafranconi. Smer Dunajska Luzna je este horsi. Ak sa v Ba zdrzite do 18 tej potom je to o nieco lepsie. Apropo to cestovanie nebude len cez tyzden, decka budu chciet sa presuvat aj cez vikendy kvoli kamaratom.
Odpovedať
Profilova fotka
Som rodená Šamorínčanka a od 15 som denne dochádzala do BA kvôli škole. Už vtedy to bolo o nervy a moji rodičia reálne fungovali ako taxi najmä cez víkend keď som chcela ísť do kina alebo tak. Hneď ako sa dalo som sa presunula do BA Pod. Biskupice. Zastávam jednoznačný názor, že pokiaľ mám denne fungovať v Ba kvôli práci a deťom tak sa určite z Ba neodsťahujem. Hviezdoslavov má ešte tú výhodu, že je tam prístup vlakom, lebo cestovať napr. cez víkend do Šamorína je strašné - autobusy chodia veľmi obmedzene aj teraz a cez týždeň stoja non-stop v zápche.
Odpovedať
Profilova fotka
Mne dieta chodi na zs v samorine ... starsie do ba vlakom a mhd Manzelka pracuje v ramci samorina A ja robim 2km od domu obcas do Ba za robotou No tri roky uplna zavislost na Ba a masaker dve hodiny denne v aute no mozem to zvysoka .. mam menej penazi ako v Ba ale more casu na lehatku :-)
Odpovedať
ja som na kruzky nechodil, a nezijem si zle. sice nie som hokejista, ale nemoze byt kazdy nieco. kto by piekol chlieb ? svet sa rapidne meni, dnes vyhravaju spekulanti, ani nie tak hokejisti (skor si znicia zdravie do 35tky). a cestovanie? logicky to bude vzdy horsie a horsie, ale to nie je problem ludi, to je problem systemu "horsa podme sa vsetci nasardiknovat na jeden meter stvorcovy a v uplne rovnakom case" - chore, nelogicke, sadomaso a sproste. Osobne byvam v BA, ale len z dovodu, ze priatelka tu pracuje, tak som jej chcel usetrit NERVY s cestovanim VLAKMI a MHD. teraz som jej soferom JA. - A usetrila asi 85% casu, stiahol som to z 200 a viac minut na menej ako 30 minut, komplet oba smery. Ked vypadneme z tej nechutnej zastavby prec, tak existuje sposob ako stale dochadzat do tejto hustej diery, ale idealne sa jej vyhybat... Naco budem stresovat a nervacit pre +200eur obrazne povedane, ked nebudem mat zo zivtoa nic? Byvat v kralikarni ci kamrliku, zahrada 5 a pol m2 za 600 tisic eur? no to isto.. PS: dobry sposob ako si ziskat predsatvu o lokalite je tento: ubytovat sa na tyzden v danej lokalite (motel hotel rodina) a robit si zive statistiky. pripadne pozriet ti navigacie, tie maju dobre info a statistiky o doprave. osobne, az do 22 som cestoval vyhradne vlakmi a busmi. Vlakmi je to brnkacka, POKIAL sa clovek neponahla, nechodi do skoly a nechodi do prace - inak si MESKANIE nemoze dovolit.. a ked uz mam auto, seriem na pracu, ktora by ma nutila chodit cez kolony, to budem radsej nezamestnany :D proste chory system...
Odpovedať
dochádzam z Bernolákova, výbam úlne na začiatku Bernolákova.. mne osobne horšia doprava nevadí, keďže mne trvá cesta do práce cca 15 minút (robím na začiatku Bratislavy a chodím do a z práce pred alebo po špičke). Mať však deti, bývam v Bratislave, ak tam človek má aj prácu, lebo čo počúvam kolegov, tak či Hamuliakovo, Most pri Bratislave, Ivanka pri Dunaji a pod. - katastrofa s dopravou počas špičky.
Odpovedať
My sme sa stahovali z Podunajskych Biskupic do Petrzalky kvoli prisernej doprave (pracujeme v Petrzalke), uz tam sa mi to zdalo neunosne, v aute sme stravili 1,5 az 2 hodiny denne. Takze za Biskupice ani za nic...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?