Vodovod, cervene kamienky vo vode

Dobry den, kupili sme byt v 10+ rocnej novostavbe a vo vode sa nam pravidelne v docela velkom mnozstve objavuju cerveno hnede kusky niecoho a akoby piesok. Nestretli ste sa prosim s niecim podobnym? Co to sposobuje? ako sa toho zbavit? Ide o novu stavbu, potrubie je pozink, ale vraj tento problem je od zaciatku. Na vstupe do budovy je filter, ktory je vraj bez tohoto znecistenia. Dakujem za rady Michal
Odpovedať
@misop by som povedal hrdza a vodný kameň. Ak je to taká čínska pozinkovaná rúra ako som chcel použiť na studňu a sa mi pri narážaní zlomila a pozink bol iba z vrchu tak za chvíľu vymeniť aj stupačky. p.s. do 20r je to stále novostavba? predám nové auto r 2011 🙂
Odpovedať
@jumt jednotlive bytovky s bytmi sa stavali postupne od +-2009 do +-2016 a problem je vsade s tym, ze nikto nevie co to sposobuje.
Odpovedať
Profilova fotka
Cistokrvna hrdza... to bude placu pri sekani. Vypni vodu odmontuj bateriu a atrc prst ak bude cerveny mas problem... vsetci asi.
Odpovedať
@misop no tých problémov tam môže byť veľa. Zlý materiál, spájanie rôznych prvkov meď-pozink aj zlý projekt. Ak je to iba na teplej vode tak môže byť príliš vysoká teplota. Keď to bolo od začiatku mali majitelia požadovať výmenu potrubia na náklady staviteľa.
Odpovedať
@wolodymyr ked som dal dole sitko tak tam bol nazbierany ten hnedy ,,piesok, na 3. fotke (fotka z vane) @jumt byty maju vlastne kotle, privod je len studena voda. obyvatelia to aj reklamovali a dali si spravit rozbor vody. Boli tam prekrecene hodnoty kltivovanych bakterii 350x, potvrdeny zapach vody a zvysena teplota studenej vody mimo hranic. Vraj developer vykonal dezinfekciu a preplach potrubia.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?