Voda pod polystyrenom..(ma je....e)

Profilova fotka
Zdravím vospolok.Mám problém a neviem čo robiť.Na jar sme zateplovali 10cm Baumit systemom.Od júna do možno polky januara bez problémov (teda sme nič nevideli).Potom sme si všimli kvapku vody nad tersovým oknom.Potom viac a viac a teraz to užcelkom slušne kvapká.To iste je aj pod terasou z jedného miesta celkom slušne "tečie )voda.Teraz otázka z čoho to môže byť?prikladám aj foto.Uvažujem nad termovíziou možno niečo napovie.Zaťial sa zateplovači prikláňaju k verzii že zateka zo strechy.(plochá strecha,soc kocka).Ozaj som na nervy tolko práce a $$ a aj tak to nie je dobré.
Odpovedať
@taylor71 aka je skladba obvodovej konstrukcie a ake su hrubky ?
Odpovedať
Profilova fotka
Dom je zo škvárotehly hrúbka 35cm,a brizolit,nato sa celoplošne lepil polystyren v hrúbke 10cm.Silikonova omietka..Rv v dome je od cca35 do 55%,okná shüco 3sklo.nanovo oplechovaná atika nový žlab,pred zimou strecha skontrolovana pretreté asfaltové spoje tak neviema voda sa zráža vo vnútry výklenku kde je nalepená apu lišta na rám okna..
Odpovedať
@taylor71 fuha, no ale ber to pozitivne... keby si zateploval vlnou, uz by si ju ztrhaval a vozil na smetisko :) Urcite skus tu termoviziu, sused tiez takto zistil, ze ma za zateplenim potopu a odkial sa tam berie... bola na vine strecha.
Odpovedať
@taylor71 Pridajte nejake fotky z rekonstrukcie. Lepilo sa iba na buchty, alebo aj po obvode? Ten balkon je zaujimavejsi, tam to vyzera na vacsi problem, to urcite nie je nazrazana vlhkost.
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan Keď som o krok vpred s domom tak nakoniec sú to 2 kroky vzad.
Odpovedať
Profilova fotka
@stowasser žial odpalila sa pam.karta v telefone fotky su nenávratke preč.lepilo sa celoobvodovo.všade inde je to ok.aj toto je západna strana domu.
Odpovedať
Profilova fotka
@taylor71 No toto aj mňa bude zaujímať, že čo to spôsobilo. Ale tipoval by som na kondenz. Tohto roku bola sku.vená zima. Keď čítam, z čoho je ten dom postavený, vychádza mi to, že to bude asi vyzrážaná voda.
Odpovedať
@taylor71 Najskôr by som hľadal chybu na terase a terasovom okne, kde sa dážď od terasy odráža na steny a zateká. Možno aj zatečená voda a mráz niečo odtiahla a teraz je to viditeľné. Na terase je treba všetko riadne prezrieť, utesniť a zatmeliť silikónom.
Odpovedať
Profilova fotka
My sme mali tento isty problem a aj to vyzeralo presne tak isto... V nasom pripade nam zle zaizolovali terasu, kde bola dlazba. Ked prsalo, voda stekala popod dlazbu a po hydroizolacii (ktora bola dobra) samospadom tiekla ku kraju. "Odbornici" nam zabradlie na terase upevnili tak, ze vlasnte prerazili tu izolacnu foliu kadial voda tiekla dolu popod polystyren a vytiekla nam pekne krasne na okne. Ako bonus to so sebou vyplavovalo dajaky chemikaliu, ktora nam znicila (kozmeticka vada) ram okna a celu parapetnu dosku :( Riesenie bolo rozbit celu terasu a preizolovat to. Pomohlo to vsak iba ciastocne, teraz nam uz voda netecie popod polystyren, ale konci este na hrane terasy, kde to po jednej sezone cele scernalo a plesnivie si to dalej :( Vo Vasom pripade to bude asi od strechy, kde je zle ukoncena izolaca alebo pomoze mozno obycajny plech, spravit jednoduchy zakryt.
Odpovedať
Profilova fotka
@taylor71 Skús nakresliť detail - zvislý rez cez to okno (atika, strecha).
Odpovedať
Profilova fotka
Vovo ďakujem za príspevok.Teraz sme boli na streche vizualne prezreté všetko,no neprišli sme na nič.Okna z poschodia prezreté,parapet tiež.no pre istotu pretieme strechu tekutým asfaltom.
Odpovedať
Profilova fotka
@taylor71 Môže to byť aj vyzrážaná vlhkosť (kondenz) pod polystyrénom, čo je predpoklad pri takej skladbe zateplenia (málo 10cm). Nemáš v tej miestnosti zvýšenú vnútornú vlhkosť (napr. kuchyňa) ? Ten dodatočný asfalt môže byť zbytočný...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@laco vnútorna vlhkosť je do 50%skôr aj menej.na poschodí od 35-55%.ti neviem teraz poprcháva a kvapká to viac.
Odpovedať
Toto asi nie je pre mňa reakcia.
Odpovedať
Nad oknom vyteká voda čo naprši okolo elektroinštalácie alarmu a na terase vyteka voda čo pretečie cez dlažbu na hydroizoláciu, ktoru ukončili do polystyrénu, nie odkvapom von... nieje to náhodou tak?????
Odpovedať
Profilova fotka
@ddavidd terasa asi tak ako píšeš.Nad oknom je sice lampa ale kabel je silikónom pretretý,takže by tam voda nemala zatekať.Ale zasa bola montovaná pred vianocami a vtedy este ani náznak zatekania.lampu som odmontoval ale nič nie je vidno.neviem som bezradný,nahnevaný,a neviem čo ešte.
Odpovedať
@taylor71 To bude cez tu pampu tiež uvidiš :), alebo, ked sa zateplovalo, atikove plechy sa vymenili za nove širšie? alebo sa rozšírili pôvodné? A s tou terasou uz nespraviš nič, ja robím hydroizolácie plochých striech fóliami uz 10rokov tak sem tam aj balkóny a vzdy je to o tom istom, včetci si myslia že dlažba je hydroizolácia, ale nieje to tak. Aj velmi vela novostvieb potom maju zatečene a opadane balkóny zospodu, dokonca aj nové bytovky, kde by to mal stavebny dozor ustriehnuť. Teraz môžeš napr. na dlažbu natiahnuť pvc fóliu aj s novým oplechovanim z pogumovaného plechu a ako lacnú variantu dať na to umelý trávnik, alebo ako drahšiu variantu exotické drevo.
Odpovedať
@taylor71 ak je zapadna fasada naveterna, zrejme je pri dazdi mokra. Vtedy staci nejaka prasklina alebo netesnost, skontroluj tesnost okapovej listy nad oknom. Voda pod balkonom vyzera trocha na zlu hydroizolaciu pod dlazbou terasy, ale je to pri kraji, takze moze to byt iba povrchove hromadenie vlhkosti a stekanie popri balkone.
Odpovedať
zatekat moze aj popri ukotveni svetla. Ja by som podozrive miesta prelepil docasne nepriepustnou paskou, a pockal na dazd, ci bude dalej zatekat.
Odpovedať
Profilova fotka
@ddavidd lampou to nebude teraz som bol vonku.atikové plechy nove širšie,okapový plech je nový žlab tiež. @peto99 okapova lišta je bez náznaku poškodenia.teraz momentálne prší ale fasáda nie je tak premočená aby takto kvapkala voda spod apu lišty.
Odpovedať
fasada ma vzdy trocha vyssiu teplotu ako vzduch, takze to moze byt aj povrchovy kondenz a zrazanie vody
Odpovedať
@taylor71 hmm, neviem teda, skus to sledovať, uvidiš časom čo to bude robiť :)
Odpovedať
Profilova fotka
Nič iné nezostáva...
Odpovedať
@taylor71 prezri tiež kotvenie prvkov do fasády, ako dažďový zvod, satelit, alebo zaustenie bleskozvodu. Ak niečo zateká môže to byť kľudne aj 3-4m od tohto miesta a na streche ak je v spáde kľudne aj ďalej. Pod terasou to môže byť zatekaním pri dverách.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
Mozem sa spytat ako to dopadlo? My mame tento isty problem pod balkonovymi oknami...:-(
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?