Uvidim este niekedy moje peniaze?

Bezmála pred rokom som sa dohodol s firmou Podo Sk, s.r.o., Považská Bystrica na vyhotovení skrine na mieru. Firme som preposlal návrh a odpísali mi, že to bude to isté. Medzitým si boli zamerať rozmery a tešili sme sa na novú vstavanú skriňu na mieru. Onedlho nám zaslali zálohovú faktúru, ktorú sme ihneď zaplatili. Nemali sme pochybnosti o výrobku, kedže firma má v podpise : Výroba vstavaného nábytku, nábytku na mieru a kuchýň. Doteraz sme nemali žiadny problém s nákupmi cez dopytovač alebo bazoš. Aké bolo naše prekvapenie, keď po obdržaní dosiek rozmery vôbec nesedeli s návrhom. Dokonca dodnes nám chýba navŕtaný otvor na uchytenie dvierok. Ktovie čo všetko by sme ešte zistili, ak by sme skriňu začali stavať. Kedže sme žiadali firmu, aby nám všetko vysvetlila a peniaze vrátila a nenašli sme riešenie, odvolal som sa na slovenskú obchodnú inšpekciu. Firma Podo Sk súhlasila a sama pisomne potvrdila, že: bude sa to riešiť touto cestou. Soi som poslal žiadosť o prešetrenie nákupu vstavanej rohovej skrine a čakal na rozhodnutie. Kedže rozhodnutie po štyroch mesiacoch neprišlo, informoval som sa, prečo to tak dlho trvá a či mi nevedia oznámiť priebežné stanovisko. Aké bolo moje prekavapenie, keď som dostal rozhodnutie, kde bolo uvedené, že subjekt si zásielku neprevzal : konanie podnikateľského subjektu Podo Sk, s.r.o., so sídlom SNP 1413/149-6, Považská Bystrica bolo posúdené ako marenie úradného výkonu kontroly, ktoré postihuje SOI v rámci správneho konania.. Ďalej mi bolo odporúčané obrátiť sa na súd, kedže soi nemá možnosť vymáhať individuálne nároky spotrebiteľov. Preto sa Vás pýtam, či ste sa stretli už s takýmto zaobchádzaním, kedže ja ako zákazník som maximálne nespokojný s ponúknutým výrobkom, do dnešného dňa nemám otvor na dvierkach a ani faktúru za dodaný tovar. Už viac krát som žiadal o vrátenie peňazí a všetky dosky s poľským označením vrátim, kedže vôbec nespĺňajú dohodnuté podmienky a spôsob ako sa správajú k zákazníkovi a soi sa mi vôbec nepáči. Ďakujem za vaše postrehy a verím, že nikto nebude musieť čeliť takýmto firmám s takýmto zaobchádzaním a aj takýmto spôsobom podporíme slušné Slovensko.
Odpovedať
Profilova fotka
Toto ti nezávidím. Ale myslím, že nik. No je toto celé na dlhé lakte. Už je to len na tebe si zvážiť, či ísť do súdu. O akej sume sa reálne bavíme?
Odpovedať
Profilova fotka
Sud, nic ine sa ti asi neda poradit. Soika evidentne nema nejake velke moznosti alebo ich to ani nezaujima a ty sam nic nezmozes. A narobit im riadne zlu reklamu vsade..
Odpovedať
@fefe5555 SOI sa ti nemusí páčiť. Oni síce kontrolu môžu urobiť, ale keď zistia, že došlo k porušeniu zákona o ochrane spotrebiteľa, tak ich právomoc je vo vyrubení pokuty danému subjektu. SOI ti nebude riešiť tvoj spor s firmou a už vôbec nie vymáhať od firmy tvoje peniaze. Bohužiaľ je to tak. Natrafil si na neserióznu firmu, alebo len jednoducho tvoju objednávku zvorali a nechcú za to zodpovedať. Záleží teraz od toho, aká vysoká bola tá záloha. Ak to bolo pár sto EUR, tak nemá zmysel sa súdiť. Kým bude súd, majiteľ firmy zlikviduje a nebudeš mať od koho vymáhať.
Odpovedať
Profilova fotka
http://www.modrastrecha.sk/forum/kuch... vitaj v klube :) a este podotykam ten traged bol aktivny "PRO" tu na modrej streche. https://www.modrastrecha.sk/catalog/v...
Odpovedať
@viperko Aaaa, takže ďalší podvodní a nepoctivý podnikateľ, ako napr. tento: http://www.modrastrecha.sk/catalog/ve... Tiež obtiahol nemálo klientov - zobral zálohy, okná nedodal a firmu zlikvidoval.
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 ako my sme mali stastie, robil to uz davnejsie, aj ked kvalita prevedenia nie je nic extra, je tam par kozmetickych chyb, ale uz len za to jednanie a dorabky o mesiac by som ho nikomu neodporucil. Toto bol asi jediny, kde sme sa sekli s vyberom dodavatela.
Odpovedať
Profilova fotka
Este mi napadlo, ze mozes skusit napisat do tej relacie co je na stv1 obcan za dverami tam riesia taketo veci, je to nieco ako kedysi byvala lamparen..
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@fefe5555 fúha, nepríjemná záležitosť. Môžeš skúsiť nejaký súd aj keď na Slovensku je to asi úplne zbytočne. Taktiež by som riešila nejaké ručné stručné vysvetlenie!
Odpovedať
Profilova fotka
Zbytocne to nemusi byt @natalyzero. Len to bude stat kopu casu a aj penazi a to moze byt problemom.
Odpovedať
https://www.soi.sk/sk/alternativne-ri... SOI má od februára minulého roka novú právomoc. Pre vás ak je to už viac ako rok to nemusí platiť, ale za pokus nic nedáte. Je to právomoc ina od doterajšieho dozoru. Moznoze to pomôže niekomu inému, môžu podnikateľov slušnou sumou pokutovať za nespolupracu pri riešení sporu s klientom. Väčšina podnikateľov sa tak radšej dohodne.
Odpovedať
@fefe5555
Odpovedať
Článok sa načítava...
@mariaroha no to by bola celkom fajn sprava, aspon nieco by sa s tym dalo robit :-)
Odpovedať
@jakabu Nechcem ťa odradiť, ale ak to spraví, ako ten dobias, tak si nepomôžeš. Jednoducho dá firmu do likvidácie bez majetku a nevymôžeš od neho nič. Ani ako od firmy - lebo firma už neexistuje, ani od neho ako od fyz. osoby, lebo ako s.r.o. ručí len do výšky svojho vkladu do firmy. Ani trestné oznámenie nemôžeš dať, lebo skrachovanie firmy nie je trestný čin.
Odpovedať
@chrobak7 pokial tak konal s vedomim, ze dopredu vedel, ze nedoda tovar a zobral peniaze, tak je to klasicky podvod, uz len mu to dokazat a odsudit ho. Peniaze vam to s najvacsou pravdepodobnostou nevrati ako pisal chrobak ,ale aspon ho nechat pravoplatne odsudit je lepsie ako nic.
Odpovedať
@rkorba napisal si presne - len mu to dokázať. To je to najťažšie.
Odpovedať
Dakujem velmi pekne za vase povzbudzujuce postrehy. Zaplatil som 720€, pricom mam len zalohovu fakturu. Nepohybujem sa v slovenskom uctovnictve, ale predpokladam, ze ak som pisomne poziadal firmu Podo Sk, s.r.o., Považská Bystrica o zaslanie faktury, tak by doklad mali vystavit, alebo sa mylim? Dakujem.
Odpovedať
@chrobak7 to je vzdy to najtazsie a mnohokrat sa to ani nepodari, no dufam, ze toto nebude zrovna ten pripad :-S
Odpovedať
Profilova fotka
@fefe5555 Mne zbabral J.A. krb, nepreberal zásielky, podobne ho vyzvala SOI, neprišiel. Vec som dala na súd podľa odporúčania SOI, alternatívne riešenie vtedy neponúkali. Krbiar robí obštrukcie, doposiaľ som sa nedočkala výsledku. Natrafiť na neseriózneho "remeselníka" je u nás bežná vec, lebo vedia, že ich naša legislatíva chráni.
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 Je to tak, mám aj také skúsenosti.
Odpovedať
@riama276 je to na nic, ze clovek potom nic nezmoze ]-( Takto by to fungovat nemalo, no bohuzial je to tak ako popisujes. Potom bezni ludia prichadzaju o nemale peniaze a uplne zbytocne ]-(
Odpovedať
@lenhy_erik bola by to skoda.. lebo presne na toto mnohokrat doplacame my bezni ludia.. ktori nic nejake prevratne nechcu.. len to za co si zaplatime..
Odpovedať
Profilova fotka
@jerry44 Veru tak, ale zákony sú také, že sa z toho môžu vykrútiť. Po prehratom spore jeden ušiel do SRN a tam naň nemá ani exekútor, s ďalšími som stiahla žalobu zo súdu, lebo fúzovali do podvodníckej firmy, ktorá bola založená len na únik pred veriteľmi, atď........................... Taká je vymožiteľnosť práva na Slovensku, veď najvyšší činitelia hovoria, že nie sme právny štát. Na Slovensku je to tak.
Odpovedať
@riama276 je to, ale skoda.. lebo fakt tu je vidiet ako sa hovori, ze za dobrotu na zobrotu.. najhorsie, ze sme na toto kratki.. :/
Odpovedať
https://www.azet.sk/firma/1197734/tom...
Odpovedať
@chrobak7 tak to potom pomoct si pri niecom takomto nie je vobec jednoduche a moze byt, ze oni sa nahrabu a ked uz maju relativne dost nahrabane a idu po nich tak krachnu oficialne, je mi z toho celkom zle 8-(
Odpovedať
neviem, či by som to kvôli jednej skrini hnala až na súd. no je pravda, že človek sa snaží dopátrať svojich peňazí, ale v tomto prípade, neviem, či sa ich veru domôžete. neskúšali ste sídlo firmy navštíviť?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?